Sayfa 379/777 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

The U.S. budget deficit widened by 16 percent to $607 billion three-quarters of the way through Donald Trump’s first full fiscal year as president, as spending accelerated faster than revenue.
    Yukarıda bahsedilen ''fiscal year'' zaman diliminin ne olduğunu bilmiyorum ama bu mali yıl zaman diliminin 3 çeyreğinde ABD bütçe açığı %16 artarak 607 milyar dolara varmış..Trump Aralık ayında 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ve 300 milyar dolarlık harcama arttırıcı tasarıları imzalamıştı..

Şimdi burada bizler yada dünyanın geri kalanı için sıkıntı şu; bu kadar yüksek bütçe açığı artışları ile beraber (malum devamı gelecek), FED'in faiz artışlarını ve QT'den çıkan ABD tahvillerini düşününce, uzun kısa fark etmez ABD tahvil faizlerinin yükselmesi gerekli normalde.. ancak kısalar yükselirken uzunlar yükselemiyor bir türlü..hatırlanırsa bu sene sonunda ABD 10 yıllıklarının 3,5-4'lere varacağı tahmini yapılıyordu bir kaç ay önce..bende öyle düşünmüştüm bir ara, ama öyle olmadı..globalde güvenli liman mantığı ön plana çıktığından 10 yıllıklar iyi rağbet görüyor anlaşılan..

Neyse uzun lafın kısası malum bu tür ortamlar vicentelerin oksijensiz kalacağı ortamlar..epeydir öylede, tekar edelim eşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var bence..YTD..
    Son düzenleme : enki; 16-07-2018 saat: 01:13.

Yukarıdaki yazıyı aşağıdaki ile birleştirelim;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Küresel piyasalar 'mum'a döndü

Küresel piyasalarda yatırımcılar, tahvil piyasasındaki çalkalanma, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik riskler nedeniyle zor bir yıl deneyimlerken, ocak sonundan mayıs bitimine kadar dünya borsalarının değeri 4,2 trilyon dolar eridi.
    Tüm bunlar geçen sene sonlarından itibaren yazıldı çizildi buralarda..en büyük etkende bir gün piyasaların ''taper''la yüzleşek olmasıydı..Nisan'dan itibaren yüzleşmeye başladılarda..değerli dolar, namı diğer dolar kıtlığı henüz tam olarak başlamasa da, ben şahsen sene sonuna kadar en az bir 4,2 trilyon dolar daha dünya borsalarında erimenin olacağını düşünüyorum..sebepler malum..bu varlık fiyatlarındaki gaz alınacak, başka yolu yok..

Ha bu arada aşağıdaki bilgiyi yukarıdakilerle birleştirerek paçavracılarda okusun..reklam amaçlı değil tabiki, bilgi ve gerçekler açısından..yoksa yemişim Newyork borsasını..

Dünya borsaları erirken ABD borsaları ne olmuş, bir baksınlar hele..işkembeden sallamasınlar..

Dünyanın en büyüğü New York borsası

Dünya borsaları arasında en büyük piyasa değerine sahip New York Borsası, mayıs sonu itibarıyla da yerini korudu. Ocak ayı bitiminde 22 trilyon 755 milyar 496 milyon dolarlık büyüklüğe sahip olan New York Borsası, mayıs sonunda büyüklüğünü yüzde 1,6 artırarak 23 trilyon 117 milyar 81 milyon dolara taşıdı.
    Az yada çok, dolarlar ABD varlıklarına geri dönüyor..ve devamıda daha fazlasıyla gelecek..borsa ne kadar ucuz olursa olsun, uzak durulmalı bence..YTD..

3. Mahfi hocam anlaşılır bir dille tezini ortay koymuş yine.
    Üretmeden Tüketme tezi
    "Meseleye üretim ve tüketim açısından birlikte baktığımızda Türkiye, tüketerek büyümüş gibi görünmekle birlikte bu tüketimi yapabilmek için üretimini de artırmış olduğu açıktır. Tüketim olmadan üretim, üretim olmadan yatırım olmaz. Bir ekonominin tüketmeden büyümesi ancak ve ancak ürettiği her şeyi dışarıya satmasıyla (ihraç etmesiyle) olabilir ki böyle bir şey imkânsızdır. O halde ekonomi bir yandan tüketecek, bir yandan dışarıya mal satacak, tükettiği ve dışarıya sattığı malları yerine koyabilmek için de üretecektir.

Türkiye'nin sorunu üretmemesi ya da üretmeden tüketmesi değildir. Türkiye'nin bu konudaki birinci sorunu; ürettiği malların içinde ithal girdilerin büyük yer tutmasıdır"
    https://www.mahfiegilmez.com/2018/07...etme-tezi.html

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Fitch değerlendirmesine piyasaların tepkisi nötr oldu. Hatta kur Cuma kapanışa göre biraz da geriledi.

Böylesini bekliyorduk zaten başlıktakiler olarak.

PPK gününe kadar kur dinlenmeye çekilirse, sakinleşirse, ülke için hayırlı olur.

Umarım bu sakinleşmeyi de PPK ve damat yanlış yorumlamaz.

5. DXY şimdilik dolaresin aşağı hareketini destekliyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    " Böylesi bir dış konjonktüre Türkiye cari açığı yüksek, dış borcu yüksek, enflasyonu yüksek ve faiz oranları yüksek olarak yakalandı. Bunun iki somut gelişmesi de geçen hafta yaşandı. -Hazine geçen hafta 17.5 milyar liralık itfasına karşılık piyasalardan 20.9 milyar lira borçlanma hedeflemişti ama gerçekleşme 21.5 milyar lira oldu. Böylece borç çevirme oranı yüzde 123’e çıktı. Piyasalarda para yok. Faiz yüksek ama borçlanma da yüksek. Sonuçta arz talep kanunu çalıştı ve geçen hafta hazine faizlerinin rekor düzeye çıkmasında borçlanmanın fazla tutulması da rol oynadı."

https://www.haberturk.com/yazarlar/a...unda-5in-onemi

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Fitch değerlendirmesine piyasaların tepkisi nötr oldu. Hatta kur Cuma kapanışa göre biraz da geriledi.

Böylesini bekliyorduk zaten başlıktakiler olarak.

PPK gününe kadar kur dinlenmeye çekilirse, sakinleşirse, ülke için hayırlı olur.

Umarım bu sakinleşmeyi de PPK ve damat yanlış yorumlamaz.
    Aynı fikirdeyim sayın Yaşar...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Döviz kuru dikkati çekecek kadar durgun...

Hiç alışık değiliz epeydir böylesine.

Bir tarafa devrilecek hissiyatıma göre.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hemen her kuruma bir şekilde dokunup düzen veriyorlar.

Yeni alınan oyuncak hevesi gibi..

Hala bir yanıt bulamadım.

16 senedir her türlü ahlaksızlık ve suç ortada iken dokunmadıkları Harun Yahya'ya şimdi neden yüklendiler?

Futbolda dünya şampiyonası da bitti. Süper Lige kadar boş boş bekleyeceğiz artık.

Favorim Belçika şampiyon olamadı.

Ama Avrupa futbolda krallığını ilan etti. Epey Afrika yardımı alsa da.

Fransızları da ben beyaz sanırdım. Baya güneşleniyorlar anlaşılan.

Sayfa 379/777 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •