Sayfa 510/1078 İlkİlk ... 104104605005085095105115125205606101010 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: Sistem Takibi...

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Borsada ve artık ticarette çok dalavere dönüyor. Borsada olanlar ayyûka çıksa da SPK gerçek anlamda tedbirler al(a)mıyor!

Fakat şu bir gerçek ki;

- Para miktarı arttıkça kıvraklık azalıyor. Her hisse ile işlem yapmak mümkün olmuyor. Bu nedenle b/y çıkarken hep borsa göçüyor. Onların satışlarını karşılayacak aynı güçte ve ters yönde beklentili bir alıcı bulmak her zaman mümkün olmuyor...

Rahmetli babam hiç bilmeden ilk borsa açıldığı günden ölene kadar borsa ile ilgiliydi ve yapmış olduğu birikimleri zamanında hep borsadan yapmıştı. Sonra yaşlanınca ve para miktarı da çoğalınca işi kıvıramaz oldu. Bana da itibâr etmeyince son 10 yılda, ilk 20 yılda kazandıklarını göreceli olarak kaybetti denebilir. Elindeki para miktarı azalmasa da enflasyon ve döviz artışına göre elindeki meblâğ değer kaybetti.

Yaşlanınca bizler de mi öyle olacağız? Ben zaten ilk fırsatta işleri okulu bitirir bitirmez oğlana devredip çıkacağım. Kısmet, o günleri görebilirsek ve yapabilirsek...

Maalesef söyledikleriniz çok doğru, büyük para kazanma şansımızı artırmaktan ziyade azaltıyor, daha küçük miktarla büyük para ile kazandığımızdan daha fazla kazanma şansımız oluyor, adam sırf ben üç kuruşluk xxx aldım diye trendi bozmuyor bende az çok demeden karımı alıp çıkabiliyorum en azından son zamanlarda 3-5 kez bu şansı yakaladım ama asıl paramın olduğu yerde hala hatırı sayılıyor zararım var
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Maalesef söyledikleriniz çok doğru, büyük para kazanma şansımızı artırmaktan ziyade azaltıyor, daha küçük miktarla büyük para ile kazandığımızdan daha fazla kazanma şansımız oluyor, adam sırf ben üç kuruşluk xxx aldım diye trendi bozmuyor bende az çok demeden karımı alıp çıkabiliyorum en azından son zamanlarda 3-5 kez bu şansı yakaladım ama asıl paramın olduğu yerde hala hatırı sayılıyor zararım var
    Parayı yüklüce bir yere bağlayınca psikoloji de bağlanıyor...

Stoploss yapmak nerdeyse imkansız oluyor!

500.000 TL olan bir sermayede %3 stoploss marjı olsa 15.000 TL eder ki; bu satana kadar 25.000 TL eder. Bu da satarken psikolojiyi bozacaktır!!!

Oysa bu durum 50.000 TL için max. 2.500 TL eder ve psikolojik olarak daha tolere edilebilir bir miktar. İnsan gerçek düşünemiyor. Algılar hemencecik devreye giriyor!

5.000 TL ile oynayan birisi içinse durum daha basittir. O satmak istediğinde hemen satabilir. Onun için alıcı her zaman hazırdır... Edeceği zarar da minimumdur ve tekrar zararı çıkartması da daha kolaydır...

Ortalıkta bu şekilde yorum yapıp da başarı sağlayan birçok kişi mevcuttur. Bu kadar başarılı olmalarının ardında psikolojik olarak daha rahat olmaları gelir. Ya hiç borsada paraları yoktur ya da düşük miktarda para bağlamışlardır ve bu nedenle rahatça atıp tutuyorlar. Onların eline ver 500.000 TL bakalım aynı başarıyı yakalayabiliyorlar mı...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Parayı yüklüce bir yere bağlayınca psikoloji de bağlanıyor...

Stoploss yapmak nerdeyse imkansız oluyor!

500.000 TL olan bir sermayede %3 stoploss marjı olsa 15.000 TL eder ki; bu satana kadar 25.000 TL eder. Bu da satarken psikolojiyi bozacaktır!!!

Oysa bu durum 50.000 TL için max. 2.500 TL eder ve psikolojik olarak daha tolere edilebilir bir miktar. İnsan gerçek düşünemiyor. Algılar hemencecik devreye giriyor!

5.000 TL ile oynayan birisi içinse durum daha basittir. O satmak istediğinde hemen satabilir. Onun için alıcı her zaman hazırdır... Edeceği zarar da minimumdur ve tekrar zararı çıkartması da daha kolaydır...

Ortalıkta bu şekilde yorum yapıp da başarı sağlayan birçok kişi mevcuttur. Bu kadar başarılı olmalarının ardında psikolojik olarak daha rahat olmaları gelir. Ya hiç borsada paraları yoktur ya da düşük miktarda para bağlamışlardır ve bu nedenle rahatça atıp tutuyorlar. Onların eline ver 500.000 TL bakalım aynı başarıyı yakalayabiliyorlar mı...
    Zaten bir çoğu hariçten gazel okuyor, adam şuradan alınır buradan satılır diyor 10 tane hisse yazıyor 2 si tutarsa havalara uçuyor sürekli aynı paylaşıma devam ediyor geri kalan 8 tanenin esamesi okunmuyor....

Ama hakkını teslim edeyim adamlar parayı yine borsadan kazanıyor ama hisse alıp satarak değil, adam teknik analiz eğitimi satıyor bir kişide sormuyor bu herif bu işi bu kadar iyi biliyorsa niye benim ağız kokumu çekip benden alacağı 300-500 TL için koşturuyor diye...

Bir ara benim teyze oğlu iddia tüyosu satan birine bu adam biliyor demişti bende niye kendisi oynamıyor sana bunu satmaktan daha karlı olmaz mı demiştim, tabi herif uyanık ona da kılıf bulmuş iddia oynamak kumar tüyo satmak ticaretmiş yersen (:
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Zaten bir çoğu hariçten gazel okuyor, adam şuradan alınır buradan satılır diyor 10 tane hisse yazıyor 2 si tutarsa havalara uçuyor sürekli aynı paylaşıma devam ediyor geri kalan 8 tanenin esamesi okunmuyor....

Ama hakkını teslim edeyim adamlar parayı yine borsadan kazanıyor ama hisse alıp satarak değil, adam teknik analiz eğitimi satıyor bir kişide sormuyor bu herif bu işi bu kadar iyi biliyorsa niye benim ağız kokumu çekip benden alacağı 300-500 TL için koşturuyor diye...

Bir ara benim teyze oğlu iddia tüyosu satan birine bu adam biliyor demişti bende niye kendisi oynamıyor sana bunu satmaktan daha karlı olmaz mı demiştim, tabi herif uyanık ona da kılıf bulmuş iddia oynamak kumar tüyo satmak ticaretmiş yersen (:
    Kumara tüyo satmak, ne zamandan beri câiz olmuş!!!

Her işin kılıfı da hazır hemencecik...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Kumara tüyo satmak, ne zamandan beri câiz olmuş!!!

Her işin kılıfı da hazır hemencecik...

Üstadım adam zaten sahtekar yarım aklıyla milleti tokatlıyor işte, öyle sorgulamak olmaz girişimci bunlar girişimci

XU100/USDTRY Aylık Grafik...

Grafik üzerinde bir süredir çalışıyorum ama uzun süreli çalışınca rahatsızlanıyorum. O nedenle henüz tamamlayamadım. Lâkin yine de olduğu kadar olsun diyerek paylaşıyorum...

İlgilenen olursa üzerinde birkaç söylenecek söz daha mevcut. Bu hali ile alt yapısı olmayanlar pek birşey anlayamayabilir...

Son düzenleme : T/A; 17-07-2018 saat: 18:25.

Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...

Temel Tablolar da güncellenmiştir...

Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html

NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...

8. Teşekkürler Sayın T/A...

Hayırlı akşamlar...

Sayfa 510/1078 İlkİlk ... 104104605005085095105115125205606101010 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •