Sayfa 238/1023 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Verilerle konuşmayı seviyorum....
    Ltf bizimle Tr nin toplam kredi stoğunun büyüklüğünü ve para birimi bakımından dağılımını paylaşırmısınız?

saygılar/başarılar
    Kredi stoğu 2.5 trilyonTL. %60 TL %40 döviz kredisidir diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Ben işim gereği çok bilanço görüyorum, 100 firmadan borçsuz denk geldiğim firma %5 falandır belki. Son 10 yıldır bankalarında desteği ile kobi, büyük, şahıs banka borcu olmayan firma çok azdır. Tabi bu benim tecrübelerim. Ayrıca öz sermayesi bile olsa faaliyetinden 10% kar eden firmalar mevduat 20% olmuşken iş falan yapmaz.
    Türkiye'de firmalar fakir, sahipleri zengindir. yıllar boyunca firma kaynaklarını şahsi birikimlerine transfer etmek için canhıraş çalışımışlardır. Kobilerde bu ana stratejidir. O nedenle o gördüğünüz bilançolar patronların planlaması ile oluşmuştur. Gerçek bir kredi krizi anında o firmaların yarısına yakını krediyi kesip patronunun enjekte edeceği öz sermaye ile yoluna devam edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu planlama bizzat patronun kendisi tarafından yapılmıştır.
    Evet firmaların takriben yarısı bu yetiye sahip değildir. Orada da kalan sağlar bizimdir demekten başka çare yok. Almanya'da bir sektörde 10-12 orta büyüklükte oyuncu varken Türkiye'de bu sayı 300-500 leri bulabilmektedir. Yarısı giderse yine piyasayı doyuracak derecede girişimici var olacaktır.

Ancak büyük bir döviz şokunda öz sermayesi yeterli olanların varlıkları da eriyeceğinden veya yatırım ve iş piyasası duraklayacağından sistem kilitlenecektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Biraz daha net ve doğru rakamlar üzerinden ilerleyelim istiyorum...
    Aşağıdaki tablo/veriler üzerinden 1 puanlık faiz artışının Tl krediler üzerindeki maliyeti ne kadar arttıracağını bizimle paylaşırmısınız?

saygılar/başarılar

"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    hepsinin üstüne mb faiz arttır(a)mazsa gene bağımsızlık mevzusundan fırlar döviz.

şunu anlamak lazım TL borcundan batacak olan ufak şirketler/kobiler çoğu zaten ölümüne reisçi.

TL tekrar devalüasyon yaşarsa bu sefer yabancılar bankalardan devlete default beklemeye başlayacaklar. sıcak para iyice azalınca zaten defaultlar peşi sıra gelecek. bi nevi "self-fulfilling prophecy".

Faiz arttırmak zorundalar. sarı öküzü vermişler bikere, burda boşuna tartışıyoruz.

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Biraz daha net ve doğru rakamlar üzerinden ilerleyelim istiyorum...

saygılar/başarılar

Tablo verdiğim oranlar ile bire bir örtüşüyor. (Döviz kredisi olarak gözükmeyen , (dış borç olarak gözüken) firmaların yurt dışındaki teminatlarını göstererek direk yurt dışından aldığı kredileri de göz ardı etmeyin. Bunlar eklendiğinde oran söylediğim rakamlara çok daha keskin yakınsayacaktır.) (örnek ülker pladis v.b)

6. Sanayi ve hizmet sektörlerinde 2 milyon 677 bin girişim faaliyet gösterdi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), 2014 yılında toplam girişim sayısının %99,8’ini oluşturdu. Buna karşılık; istihdamın %73,5’ini, maaş ve ücretlerin %54,1’ini, cironun %62’sini, faktör maliyetiyle katma değerin (FMKD) %53,5’ini ve maddi mallara ilişkin brüt yatırımın ise %55’ini oluşturdu.

Kaynak; Tüik

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

7. Ben patron olsam %20 faiz varken kredi kapatıp kendi paramla 10% kar getirecek işe koymam. Bırakırım firma batsın bankalar ne alabiliyorsa alsın. Bende şahsi servetimi bankalarda mevduat ile çoğaltayım. Tabi böyle kötü niyetli olunca maaşlı çalışmaya devam

8. tabi şunu atlamışım bu başlığa yazanların bi kısmı ne olursa olsun da dolar artsın dediği için mantık felan pek bakmıyorlar. biraz bitcoin telegram grupları gibi. yani MB faiz indircek desem beğenen çok olur heralde

Sayfa 238/1023 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •