Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
Enki hocam ons bayağı bir düştü hala düşüşe devam ediyor. Dxy 100 olursa doları tutamazlar. Sizden gram ve ons yorumu alsak bi zahmet?
Merhabalar Sn. Cevdet..şöyle özetleyeyim;

1) Malum dolar güçlüyken altının normal şartlarda ayakta kalması mümkün değil..hele faizi/faizler yükseliyorsa..

2) Enflasyonun varlığı altın için önemli bir parametre..Yukarıda bahsettim, dünyanın fabrikası küçülüyorsa dünyada küçülüyor demektir..küçülen dünyada enflasyon oluşması zordur..baş enflasyon sorumlusu petrol fiyatları 80 dolardan aşağı gelmeye başladı..yukarıda değindiğim bakır, nikel vb..metallerde ise ciddi düşüşler var..ha bir süre sonra bu düşüşler durur, o zaman farklı tabii..

3) Son olarak altını güvenli liman yapacak bir kırılım, ister jeopolitik olsun ister ekonomik olsun şu sıralar yok..ancak bu dolar güçlendikçe olmayacağını göstermez tabii..bu açıdan bakınca altın yatırımcısı uzun vadeci ise sabır etmesini bilmeli bence..

Kabaca şu ana fikir yürütebildiklerim bunlar..içeride ise MB faiz beklentisi doların daha fazla artışını önlüyor..bu beklenti geçtikten sonra içeride dolar artarsa onstaki düşüş telafi edilir sanıyorum..sanmıyorum ama MB'sının ciddi bir faiz artışı doları/tl'nin yukarı gitmesini engelleyebilir..açıkçası böyle bir gereksinim var fakat RTE'nin buna pek müsaade edeceğini sanmıyorum..olursada 0,50 puan civarında az bir artış olabilir diye düşünüyorum, ne şiş yansın ne kebap mantığı..çünki bundan sonra faizlerin ciddi artması bir süre sonra ekonomide duruş riskinide arttırır bence..YTD..