Sayfa 437/930 İlkİlk ... 337387427435436437438439447487537 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,489 - 3,496 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum Sayın Kalvin

Bende sizin gibi düşünüyorum. Uzun süre bu hissede kalıp emekli olacağım. (En az 8-10 yıl)
    bende öyle düşünüyorum ama sermaye erimesi beni endişelendiriyor. karın hepsini temettü olarak hatta kardan fazla temettü olarak vermesi erimeye neden oluyor buda emeklilik yatırımı düşüncesini zorluyor.

2. Temettunun tamamı ile tekrar hisse alırsanız belki emekli eder. Yoksa getirisi enflasyon altındadır.
    Bu kağıt icin alım ve satım yeri çok önemli. Dönemsel hareketleri yakalamak ve uygun yerden alıp uygun fiyattan satmak lazım.
    Yoksa bekleyerek temettü alarak emekli olunmaz.
    Emekli edecek kağıt gyo’lar ve bankalardir. Onlar da önemli risk içeriyorlar. İsyat gibi sağlam değiller. Bu fiyatlardan bile yâri yarıya düşme riski var, emekli etme ihtimali de var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Temettunun tamamı ile tekrar hisse alırsanız belki emekli eder. Yoksa getirisi enflasyon altındadır.
    Bu kağıt icin alım ve satım yeri çok önemli. Dönemsel hareketleri yakalamak ve uygun yerden alıp uygun fiyattan satmak lazım.
    Yoksa bekleyerek temettü alarak emekli olunmaz.
    Emekli edecek kağıt gyo’lar ve bankalardir. Onlar da önemli risk içeriyorlar. İsyat gibi sağlam değiller. Bu fiyatlardan bile yâri yarıya düşme riski var, emekli etme ihtimali de var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    isyat formuna ilk yazmaya başladığım zamanlarda söylediğim gibi yılda 2-3 kez trade imkanı oluyor bu fırsatı değerlendirdiğinizde kazançlı çıkılıyor yoksa dediğin gibi bekleyerek enflasyon altında getiri ile bişey kazanılamaz.ben öyle yaptım temettüden önce almıştım ilk kez 92 lerden sonra 94-95 mi ne sattım ,amerikayla sorunlar patlak verdi hisse fiyatı düştü düştüğünde tekrar aldım temettüye kadar satmadım temettüyü aldım ve temettüyle açılış fiyatı altından tekrar aldım sonra 98 e vurdu bir anda, 98 den okuttum ,sonra tekrar 84 civarlarından aldım ve her maaşla 78 dahil alım yaptım ve hala para geldikçe alım yapıyorum.böylece ne enflasyon kaldı beni etkileyen nede faizden az kazancım oldu.

4. https://tr.investing.com/equities
    investingde 2 adet işyat grafiği paylaştım, bakmak isyeten açılan sitede arama yerine işyat yazarak işyatın bölümüne ulaşabilir.işyat çıktığında sağ alt kösede yazışma yerine girerek grafikleri görebilir.

5. Hocam grafiklerinize baktım pek teknik bilgimde yok ama size şunu söylemek istiyorum bir cok platformda uzun zamandir takip ettigim dolarcı grafikerler var hatta bazi ekonomistleri de takip ediyorum herkes yılsonu doların 5.05 5.10 olacağını hatta mb nin birkac ay once actığı 1 3 ve 6 aylik dolar ihalesi sonuclari bile 6 aylik ihale sonu dolara 5.05 üzeri fiyat verilmisti şu an yine mb nin 3 aylik ihale sonucu olan 4.80 lik dolar fiyatlarindayız yani uzun lafın kisası bizim yoneticiler dolara karşı pozisyonu kapatmadıysalar ve bu doların 5 tl lik fiyati yil sonu oluşursa o bahsettiginiz grafikteki sıkışma kısa süreli yukari olsada aşaği dogru kirması muhtemel olasılik değilmi

6.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    isyat formuna ilk yazmaya başladığım zamanlarda söylediğim gibi yılda 2-3 kez trade imkanı oluyor bu fırsatı değerlendirdiğinizde kazançlı çıkılıyor yoksa dediğin gibi bekleyerek enflasyon altında getiri ile bişey kazanılamaz.ben öyle yaptım temettüden önce almıştım ilk kez 92 lerden sonra 94-95 mi ne sattım ,amerikayla sorunlar patlak verdi hisse fiyatı düştü düştüğünde tekrar aldım temettüye kadar satmadım temettüyü aldım ve temettüyle açılış fiyatı altından tekrar aldım sonra 98 e vurdu bir anda, 98 den okuttum ,sonra tekrar 84 civarlarından aldım ve her maaşla 78 dahil alım yaptım ve hala para geldikçe alım yapıyorum.böylece ne enflasyon kaldı beni etkileyen nede faizden az kazancım oldu.
    Sayın Kalvin;

Bende elimdeki hisse sayısını 800 bin hisseye getirene kadar sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Fırsatını bulunca alıp satmak, verdiği temettü ile de almak. Ayrıca yılda belli bir miktarda cebimden ekleyerek, mümkün olduğunca kısa sürede hedefe ulaşmaya çalışmak. Bunu yapabilirsem 800 bin hisse aşağı yukarı 0,50 kuruş maliyetle bende olacak. Bakalım ne olacak
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Ycldkmn Yazıyı Oku
    Hocam grafiklerinize baktım pek teknik bilgimde yok ama size şunu söylemek istiyorum bir cok platformda uzun zamandir takip ettigim dolarcı grafikerler var hatta bazi ekonomistleri de takip ediyorum herkes yılsonu doların 5.05 5.10 olacağını hatta mb nin birkac ay once actığı 1 3 ve 6 aylik dolar ihalesi sonuclari bile 6 aylik ihale sonu dolara 5.05 üzeri fiyat verilmisti şu an yine mb nin 3 aylik ihale sonucu olan 4.80 lik dolar fiyatlarindayız yani uzun lafın kisası bizim yoneticiler dolara karşı pozisyonu kapatmadıysalar ve bu doların 5 tl lik fiyati yil sonu oluşursa o bahsettiginiz grafikteki sıkışma kısa süreli yukari olsada aşaği dogru kirması muhtemel olasılik değilmi
    işler çok yoğun pek fazla giremiyorum bugün o yüzden geç cevap yazabilirim.unutulmamalıdır grafik sadece çizgilerden ibarettir ,piyasa gidişatına ve almış olduğu pozisyonlara göre yön bulması büyük olasılıktır. eger aşağıya doğru genişleme olmaz ve yukarı bir tepki gelirse piyasa kötüye gidip ve almış olduğu pozisyonlarda zarara geçerse tepki budurumda kısa süreli olup yön aşağı olur ama son düzlükte herşey güzel gider ve karlar arka arakaya sıralanırsa grafiğin tepesi mart 23 e kadar 1,07 lere uzanır.

8.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Sayın Kalvin;

Bende elimdeki hisse sayısını 800 bin hisseye getirene kadar sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Fırsatını bulunca alıp satmak, verdiği temettü ile de almak. Ayrıca yılda belli bir miktarda cebimden ekleyerek, mümkün olduğunca kısa sürede hedefe ulaşmaya çalışmak. Bunu yapabilirsem 800 bin hisse aşağı yukarı 0,50 kuruş maliyetle bende olacak. Bakalım ne olacak
    bu mantıkla kazanılabilir yoksa bekleyerek maalesef enflasyona yenik düşüp faizin altında getiri sağlanır.

Sayfa 437/930 İlkİlk ... 337387427435436437438439447487537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •