şimdi fitch demişki hissedarların sermaye arttırımı yapması lazım. yukarda yazıo bende copy paste yaptım.
fethullahçı da diyoki işbankası hissedarları nasıl yapacak?
mb'nın yeteri kadar rezervi yok ziraat ondan dolayı sıkıntılı
akbankda sabancıdan dolayı zorda
haberin kendisi yalan değil durum(not indirimi) yeni, fetocunun yorumları olumsuz sadece. katılırsın katılmazsın bu kadar tepkiyi neden verdin anlamadım. bu bankalarda paranmı var?
Sn. Dudu'nun yazısı üzerine Fitch'in ana sayfasından girip TR bankaları ile ilgili bugünkü tarihli notlandırma yazısını kabaca okuyup buraya taşıyan benim..Fitch yazmasa bile bankaların riskleri belli..ülke riskimizde belli..
Peki bu başlık nedir?
''Fitch üç büyük Türk bankasının iflasını gündeme getirdi''
Bunu yorumlarsan, habere neden uydurma dediğimi anlarsın..
Hadi İş'i anladık sermaye arttırmı yapamasın..Peki Akbank ve Ziraat'in yapamayacağını nerden çıkarıyor bu zat..kendi zannı olabilir mi?
Ayrıca benim paralar Vakıf'ta..Vakıf'ında notu BB-'ye inmiş..ama onu batırmamış arkadaş..sevineyim o halde..![]()
Hala düşük olduğuna inanıyorum..çay misal geçen sene 25 tl idi bu sene 22 23 e düştü.aycicekyagi 24 28 arası..sucuk 50 kasapta kiyma 46 ..lakin dikkatimi bi şey çekti kiyma ile kuşbaşı sabit ..antrikot 70 ten 80 e fırlamış herhalde taleple ilgili.birde tabi ilginç mallar var kanat 36 lira idi.yuzde 50 firesi var.75 e gelir kim alıyor allah akıl fikir versin ..Al bir kilo kiyma koy soğanı ekmeği olur sana 1.200 gr. net kofte normal yuvarlanan 40 adet çıkar ..hesap yapana 19.50 miss ..yapmayana yüzde 25 te yetmez ..500 bin 7.500 faiz veriyor büyük para garanti birde ..ablamin 300 bin tl parasi var bankada ..6 senedir bütün faizini harcar ...300.000 az parami 6 sene öncede iyi paraydı simdi de iyi para haa eve arabaya kıyaslarsan o para belki ev almaz bisey yapmaz ama dert görüyor ...600 bin lira kaymakam maaşı kadar faiz veriyor daha ne olsun...
Forumdaşlar, Fitchrating'in sitesi dışındaki abartılı veya maksatlı olabilecek yorumlara pek itibar etmemek gerekli.
Ancak fitchrating'in dün yayınladığı raporunda bazı sıkıntılı kısımlar yok değil:
The downgrades of foreign-owned banks' FC IDRs to 'BB' from 'BBB-' reflect both the sovereign downgrade and Fitch's view that it is no longer appropriate to rate banks above the sovereign in Turkey. This view reflects our belief that, in case of a marked deterioration in Turkey's external finances, the risk of government intervention in the banking sector in the form of capital controls or restrictions will increasingly be equal to that of a sovereign default.
Kendim çeviride hata yapabileceğimi düşündüğüm için google translate ile çevirdim:
Yabancı sermayeli bankaların FC BBR'lerinin 'BBB' ye 'BB' olarak indirilmesi, hem egemenlik düşüşünü hem de Fitch'in Türkiye'deki devletin üzerindeki bankalara oran atmanın artık uygun olmadığı yönündeki görüşünü yansıtmaktadır. Bu görüş, Türkiye'nin dış finansmanında gözle görülür bir bozulma olması durumunda, bankacılık sektörüne sermaye kontrolleri veya kısıtlamaları biçiminde devlet müdahalesi riskinin, egemen bir temerrüt oranına eşit olacağı inancımızı yansıtmaktadır.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
İş bankasının verdiği faize bakarsak bırak sermayeyi bankanın paraya ihtiyacı yok.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Burada Ahval'in yorumuna laf edenlere bir tavsiyem olacak. Tamam Ahval, "abartılı" bir yorumla da olsa hiç değilse Fitch'în bu raporunu haberleştirmiş.
İşin vahim tarafı Fitch'in bu raporu Türk medyasında Cumhuriyet v.s. gibi bir kaç muhalif basın organı dışında haberleştirilmemiş bile. Siz bize Ahval'e kulak asmayın Fetocular onlar diyorsunuz ama Türk medyasındaki kuzuların sessizliği kimseyi rahatsız etmiyor.
Kendileri haber yapmaz, yapanınki de "abartılı" bulunur, tam bir iki yüzlülük örneği.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri