Sayfa 393/777 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Walla bende 0.50 , ne şiş yansın ne kebap faiz arttırımı bekliyordum ama..

RTE'nin bu arada Afrika ziyaretine çıkması ve Berat'ın şu cümlesi ''Bakanlığımız döneminde hiçbir zaman bize bağlı konularla ilgili piyasanın gerisinde olmayacağız. Piyasanın önünde olacağız" cümlesi beklentimi 0,75-1 arasına çıkarttı..

Ancak şu ihtimali hiç bir zaman es geçmiyorum;

Gelişen ülke paraları zayıflayan dolar sonrası yükseldi
    Dolayısıyla esas olay DXY'dir bana göre..TCMB faiz arttırımı tahmin ettiğim/etmediğim düzeylerde gelse bile doların öyle pata küte dayak yemesi artık mümkün değil..geçici olur diye düşünüyorum..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Globalde likidite daralırken önümüzdeki bir sene bizim için sınavlar hiç bitmeyecek bana kalırsa..yeri gelir faiz artışı satış fırsatı olarak kullanılabilir..doların durumuna göre değişir tabii..selamlar..

Diğer tarafatan bol keseden atmaya gerek yok..faiz ciddi arttı, zaten artıyorda..Türkiye mecburen küçülme döngüsüne girirecek/giriyor..RTE bunu kabul eder mi..

Yine global sıkılaştırma işleri değişmedikten sonra doların bunca döviz açığımızla düşmesi mümkün gözükmüyor..faizide doları durduracak kadar arttırdınız diyelim..Türkiye nasıl büyüyecekte borçlarını ödeyecek..

Bir kısır döngü oluştu aslında..sınırları nelerdir bilmek isterdim..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Diğer tarafatan bol keseden atmaya gerek yok..faiz ciddi arttı, zaten artıyorda..Türkiye mecburen küçülme döngüsüne girirecek/giriyor..RTE bunu kabul eder mi..

Yine global sıkılaştırma işleri değişmedikten sonra doların bunca döviz açığımızla düşmesi mümkün gözükmüyor..faizide doları durduracak kadar arttırdınız diyelim..Türkiye nasıl büyüyecekte borçlarını ödeyecek..

Bir kısır döngü oluştu aslında..sınırları nelerdir bilmek isterdim..
    Tabi böyle düşünenlerde var;

Artık trend değişiyor, orta vadede dolar out, TL in

http://www.bloomberght.com/ht-yazarl...olar-out-tl-in

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İstanbul Kanalı ucubesini belki de bu ekonomik durum önleyecek...

Yok "inadım inat" derse de (ki uygundur) o konu da bir önemli bela başlığı olarak ortada...

1930 lar ortamındaki Almanya'ya bir bakın.

Her şey büyük.

İddia bu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Orta vadede de olsa "dolar out" demek için bu ülkede dolar konusunun öneminin son derece azalması gerekir.

Öyle bir umut, güvenilir bir done var mı?

450 milyar dolar borcu ve durmadan kanayan önemli cari açığı varken "dolar out" demek ancak bireysel yatırımcı için, faizlerin reel olarak artması durumunda (ki meçhul) yol göstermek amaçlı bir slogan olabilir.

Onun dışında Türkiye'de dolar out demek bizim forumda dikkat çekmek amacıyla açılan bazı iddialı uçuk başlıklara benziyor.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İstanbul Kanalı ucubesini belki de bu ekonomik durum önleyecek...

Yok "inadım inat" derse de (ki uygundur) o konu da bir önemli bela başlığı olarak ortada...

1930 lar ortamındaki Almanya'ya bir bakın.

Her şey büyük.

İddia bu.
    Abi, sadece kanal İst. değil, değişen şartlarda acil olmayanlar haricinde kamu yatırımlarının durdurulması gerekir bence..böylece oralara verilecek kaynakların bir kısmının ekonominin diğer kısımlarına aktarılması gerekir, en basit..yoksa bu yüksek dolar, yüksek faiz ortamında hasarın dahada büyümesi kaçınılmaz..RTE bunu göze alabilir mi..sanmıyorum..bunların en önemli özelliği sonuna kadar direnmeleri, sonunda baktılar ki pabuç pahalı, çark etmeleri..tabiki kalıcı bir takım hasarlardan sonra..

Birde Berat'ı bizim daireye atanan müdürlere benzetiyorum..bir hışımla düzeltmeye gelirler, sonra yavaş yavaş ortama ayak uydurular, sonrada kendileri düzelip giderler..

Ben ilerisi için damattan farklı şeyler beklemiyorum..Türkiyenin bu şartlarında olacaklar bunlar..

Neyse globalde likidite daralması birilerinin deyimiyle kim çıplak yüzüyor, kim çıplak yüzmüyor ortaya çıkaracak zaten..

''Dolar out'' muş..komik..

YTD..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bugün mutfakta ve evde birey tarafından cepten hissedilen enflasyon % 25 ten az değil.

Adama sorsan "enflasyonun nedeni faiz" demekte ama, hepimiz faiz oranını belirleyen nedenin enflasyon olduğunu biliyoruz.

Bana sorarsanız bu seviyelerdeki faizin, enflasyonu bile karşılamayan bir seviyede olduğudur.

Bir muhasebe uzmanı olarak her yıl nakti varlığımın eridiğinden bunu bilmekteyim.

Dolar bazında yapılacak bir hesap ise gerçek durumun ne kadar kötü olduğunu ortaya koymakta.

Her sene artırılan emekli maaşlarına simit fiyatıyla yaklaşımın rezaleti ortaya koyduğu gibi.

Yazıdan;

Reel Efektif Döviz Kuru ile TL’nin değeri zaten 2003 yılı 100 iken Haziran 2018’de 77’ye indi. Bugün TL reel anlamda 2003 yılı değerinin bile yüzde 23 altında bulunuyor.
    TL'nin reel değeri çok düştü(tabi bu aynı zamanda TCMB'sının hesaplamalarına göre böyle) artık TL'nin değer kaybetmemesi gerekir şeklinde yorumluyor arkadaş..

Walla var ben anlamamak..cari açığı ellenmiş GDP ile bile %6 civarlarında çıkan bir ülkede, TL'nin reel değeri çok düşmüşte, bundan sonra düşmesi zormuş..biri açıklarsa çok sevineceğim, gerçekten..ben mi yanılıyorum..

Sinemalarda atın intikamı var, vizyonda..

Sayfa 393/777 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •