ABD 2. çeyrek büyüme verisi bugün gelecek beklenti 4.1
Trump 4 lü rakam süper olur 3.7 3.8 3.9 da güzel demiş..
way way way..
ABD 2. çeyrek büyüme verisi bugün gelecek beklenti 4.1
Trump 4 lü rakam süper olur 3.7 3.8 3.9 da güzel demiş..
way way way..
Daha önce burada satranç örneğini verdim idi..
ABD nin hamlesi bizi öyle bi hale soktuki ne yapsan olmaz bu noktadan sonra ..
Taş feda etmemiz manasına geliyor..
Serbest bıraksan ABD dedi diye bırakıyorlar denir.
Bırakmasan kafana yaptırımları yiyeceksin..+pazarlık gücünü de kaybetmiş olabilirsin..
Usta dış politikacı bunları önceden öngörür dü..
Dış politikada rezelatiz..
Aslında nerede değiliz ki..
Almanya ile krizi hatırlıyorum 2 gazeteci tutuklu idi anında salıverdiler idi..
Tabi unutuldu gitti..
Diyorum ya 1984..
Bugün de büyük bir zafer kazandık ...
Dün ilk Trump'ın baş ekonomi danışmanı Kudlow böyle bir şeyler yumurtlamıştı;
Atlanta FED'in 2. çeyrek büyümesi için son tahmini 3,8 , Newyork FED'in ise 2,7..Mr Kudlow, head of the National Economic Council, said: “You’re going to get a very good economic growth number tomorrow, big”
Dolar, bu papaz olayını, restleşmeyi, ekonomik yaptırımları pek fiyatlamıyor..çözüleceği düşünülüyor sanırım..yoksa borçlanamazsan bitersin, kesin..bir şekilde hallolacak, ama sonuçta biz halledecez gibi gözüküyor..dediğin gibi, şekil 1A Almanya krizi..
Geçen gün papazı sağlık nedenlerinden dolayı ev hapsine aldık diyorlardı..yersen..![]()
Basit bir haber gibi durabilir ama aslında öyle değil..bu işlerin gelişimini Trump'ın azim ve kararlığı belirleyecek..ABD'nin başlattığı ticaret savaşlarının zararları ortaya çıkıyor
27 Temmuz 2018 Cuma, 11:21
Son dönemde açıklanan uluslararası veriler ve şirket finansalları, ABD'nin gümrük vergileriyle başlayan ticaret savaşlarının, küresel ekonomiye zarar vermeye başladığını gösteriyor. Dünyanın önde gelen finans kuruluşları, yükselen tarifelerle artan maliyetin trilyonlarca dolara ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın korumacı ticaret politikalarıyla yükselen gerilim ve belirsizliğin küresel ekonomiye etkileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Avro Bölgesi, Japonya, Çin ve ABD’de son dönemde açıklanan bazı veriler ve finansallar, ticaret savaşlarının sanayi üretimine, güvene ve bilançolara zarar vermeye başladığını gösteriyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...ortaya-cikiyor
Attığı twitlere bakılırsa şimdilik son derece kararlı gözüküyor ..
IFF geçen haftalarda global borç yükü 2018 1. çeyrekte 8 trilyon dolar artarak, 247 trilyon dolara çıktı, yani global GDP'nin %318'ini buldu demişti..
Globalde büyüme düşerse ve akabinde dolar hacmi daralırsa, özellikle son 10 senede ciddi oranda artan ve yüksek düzeylere ulaşan borçlar ödenemez boyutlara gelebilir..
Birde malum, FED faiz artışları, taper, vergi indirimleri vb. globalde dolar fonlamasının gittikçe zorlaştığı bir ortamda dikkatli olmakta fayda var..
Böyle giderse yada ağır abi işin kontrolünde bir hata yaparsa, bir takım şirketlerin veya bir takım ülkelerin borçlarını çevirmesinde ileride sıkıntılar gözükebilir..özellikle EM'lerin dolar borçlarını düşünmekte fayda var..bu konuda bulaşma etkisinide hesaba katmak lazımdır..
Hata yapacak, kimseye efelenecek durumda değiliz..inşallah farkındayızdır..![]()
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...istek-serbest/
Birde böyle şeyler var..![]()
içeri sokulup sonra da buharlaşan altın dış ticarette döviz ikamesi için kullanılmış olabilir. bu da kura olumlu yansımıştır. peki altın rezervlerimiz döviz rezevlerimiz bu hızla azalmaya devam ederse ne olacak? imf kapısına mı gideceğiz tekrar? evet sn üstatlar bu sorunun cevabı mühim
açık ekonomiye devam edeceksek dışarıdan para bulmalıyız. ancak maliyetler önümüzdeki en az beş yıl boyunca artmaya devam edecek.. tüm göstergeler bu yönde..
ya da nispeten kapalı bir ekonomiye dönüşeceğiz; ciddi bir sistem değişikliği..
ben ikinci şıkka ihtimal vermiyorum ya da vermek istemiyorum...
Piyon, at, fil, kale, vezir...
Bunların hepsi de feda edilebilecek taş...
Bence asgari vezir feda isteyecekler...
Vezir vermekle dötü kurtarabilir miyiz?
İşte orası meşkuk...
Filmlere entel dantel hava vermek için ortaya bir satranç tahtası ve karışık bir durum koyarlar...
Esas oğlan ya da adam, karşısındakinin hamlesini bekler en cool haliyle...
Sonra yapar hamlesini ver seslenir "şah mat"...
Oyuncuların ne kadar düşük seviyede olduğunun bariz bir göstergesini bihaber seyirciye ustalıkmış gibi sunarlar...![]()
Son düzenleme : BORA YAŞAR; 27-07-2018 saat: 16:45.
Yer İmleri