Sayfa 396/1013 İlkİlk ... 296346386394395396397398406446496896 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,161 - 3,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Ayakkabı kutularında çıkan doların akibeti konusunda bilgisi olan varmı???
    kürdistanın kurulması konusuna onaydan sonra azledildiler. Yaşa varol Türkiye.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Üstün körü bir sorgulamada altının 1970 yılı fiyatı 35 Usd civarı gözüküyor. Tabi bu fiyat Dolar/ons cinsinden, Kg değil. Zaten uluslararası Dolar fiyatı da ons cinsinden belirleniyor. Bulduğum yazıyı kopyalıyorum, isteyen baksın, kesin doğruluğunu bilemem ama sanki veriler doğru gibi gözüküyor. Ama altıncılarda bu yazıda görecek ki altın da tıpkı diğer finansal enstrümanlar gibi al at hep kazanırsın cinsinden bir şey değil. 1987 de 447 Dolar ile tepe yapmışken iken 2001 yılında 271 Dolar ile dip yapmış . Ulan bu kadar kaybı hain Dolarcılar bile yapmaz yahu. Yani olur da reis bey ve onun forumdaki goygoycu takımına yada Milliyet gazetesinde yazan danışman efendi gibilerine güvenip Dolar alıp hayınlık! yapmayayım diye altına gömülürseniz ondan da kazığın okkalısını yiyebilirsiniz. Ama tabi bu kayıplar Dolar cinsinden olur yoksa son yıllarda paçavra edilmiş bir finansal enstrümanda enflasyon altı faizle kalmaya devam edeceğinize ne alsanız ondan daha iyi getiri elde edersiniz.

http://www.altinfiyatlari.tc/altin-h...fiyatlari.html
    link ilginç 1$ hata ile hafızamda değer kalmış açıkcası ons olması sevindirici kg olsa 33 e bölmek gerekirdi ,
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

3. http://goldprice.org/

73'ten beri olan fiyatlar ons bazında görülebilir.

4. Yaşar ERDİNÇ tarafından:

Herkes soruyor…. Referandum öncesinde dolar alalım mı? Borsayı satalım mı? vs…

Şu an anketler %50-50 gösteriyor. Bu durumda ben olsam paramın %50’sini döviz, %50’sini TL varlıklarda tutarım.

Eğer refenadumdan “evet†çıkacağına inanıyorsanız, en azından kısa vadeli düşürücü etkisi nedeniyle dövizden uzak durmak gerekir ama ilk etki geçtikten sonra dolarda yeniden yükseliş beklerim. Çünkü faizlerin indirileceği beklentisi hakim olmaya başlar.

Eğer referandum’dan “hayır†çıkacağına inanıyorsanız, döviz ağırlıklı portföy oluşturmak veya dövizin yükselişinden olumlu etkilenecek TL varlıklarda pozisyon almak gerekir. KARAR size kalmış. Neye inanıyoranız ona göre hareket edin.

5. Bu arada altın standardının terk edildiği dönem de tam 70ler başı olması lazım. Dalgalı kura tam geçilmeden önceki fiyatı 35$/ons. Olay sonrasında kopuyor.

6. sn enki,
    Bu dolar ile benim Yıldız'ım hiç barışmadı 2001 de beni batırdı , geri sayfada yazmıştım , yarın günlük GLP 100-120 hele 200 milyar tl ye çıksın İnan'ın ne dolar kalır ne borsa panik tl ye dönüş olur ben 2000 de bunu yaşadım dolar almak için senden banka tl istiyor bankada merkez bankasından istiyor vatandaş dolar almaya devam ederse bankalar agresif merkez bankasından tl talebinde bulunacaktır ve iş çığırından çıkacaktır zincirleme reaksiyon gibi birşey, şu an GLP 43 milyar tl ye dayandı rakam uçuk , bu günlük fonlanma , ben üstün körü yazdım aradaki ilişkiyi siz kurun
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

7. Sabit kurdan dalgalı kura geçince o zamanki vatandaşlar altına hücum edip 80'de altını balon haline getirmiş olabilir. Sonra 2001 e kadar sönen bir balon görünüyor. O zamanlar Dolar hala güçlü. Ne zaman ki FED sapıtıp dolar basmaya başlamış (2001) altın yeniden güçlenmiş. Benim yorumum böyle. Şu an piyasada dolan dolarları yoketmeden veya para basmayı durdurmadan altının değerlenmesini engellemek zor.

Yani 80lerdeki değerlenme halkın paniklemesinden dolayı geçici/balon bir değerlenme iken, şu anki değerlenme piyasada aşırı para bulunmasından dolayı gerçek bir değer artışı gibi.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Üstün körü bir sorgulamada altının 1970 yılı fiyatı 35 Usd civarı gözüküyor. Tabi bu fiyat Dolar/ons cinsinden, Kg değil. Zaten uluslararası Dolar fiyatı da ons cinsinden belirleniyor. Bulduğum yazıyı kopyalıyorum, isteyen baksın, kesin doğruluğunu bilemem ama sanki veriler doğru gibi gözüküyor. Ama altıncılarda bu yazıda görecek ki altın da tıpkı diğer finansal enstrümanlar gibi al at hep kazanırsın cinsinden bir şey değil. 1987 de 447 Dolar ile tepe yapmışken iken 2001 yılında 271 Dolar ile dip yapmış . Ulan bu kadar kaybı hain Dolarcılar bile yapmaz yahu. Yani olur da reis bey ve onun forumdaki goygoycu takımına yada Milliyet gazetesinde yazan danışman efendi gibilerine güvenip Dolar alıp hayınlık! yapmayayım diye altına gömülürseniz ondan da kazığın okkalısını yiyebilirsiniz. Ama tabi bu kayıplar Dolar cinsinden olur yoksa son yıllarda paçavra edilmiş bir finansal enstrümanda enflasyon altı faizle kalmaya devam edeceğinize ne alsanız ondan daha iyi getiri elde edersiniz.

http://www.altinfiyatlari.tc/altin-h...fiyatlari.html
    Bir üst yazıda kısmi rezerv sisteminin parlak yıllarından bahsetmiştim..o yüzden o bahse konu altın rakamları geçmişin bu parlak yıllarına ait..Neyse herkesin fikri kendine tabikide..

Benim diyebileceğim bu ortamda doların alternatifi altındır ancak..bugünkü ortamda %50-%50 dolar-altın uygundur bence..dolarda bir kayıp oluşursa ancak altınla telefi edilir şeklinde düşünüyorum..

TL 'nin tepesinde bekleyenler olduğu gibi altınından tepesinde bekliyenler var, biliyorum..

Taper yapıyorum-yaptım..

Arttırıyorum-arttıracağım..bilanço küçülteceğim-küçültüyorum..

Bakalım..şu Trump vakası bir geçsin..

Yada geçmesin..

Korumacılık- jeopolitik gerginliklere yol açarsa..

Açacağada benziyor..

Her ikisi aynı zamanda, arada mümkündür bence..

Neyse düşüncelerim beni bağlar..YTD..

Sayfa 396/1013 İlkİlk ... 296346386394395396397398406446496896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •