Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
Bur topiktede bir kac defa yazdim. Dolar butun dunya paralari karsisinda 10 yildir yukselis trendinde. Gozden kacirilmamasi gereken onemli bir husustur bu.
Ben bu gidisatin bittigini yada sonuna dogru yaklastigimizi ve Dovuz yatiriimcilarinin sadece dolar yerine riski dagitmak icin bir doviz sepeti yapmalari daha dogru bir karar olacagini savunuyorum.

Belki Dolar butun dunya pariteleri karsisinda son bir yukari hareket daha yapabilir. Ama en gec 2018 ilk ceyregi civari kadar bu trend surebilir.
Dolara kotu bir seyler olacagi muhakkak. Ama ne olacagini en iyi bilen yine dolarlari bastiranlardir....Adamlarim alternatif bir plani muhtemelen hazirdir.

YTD.
dolar ya tek para olacak, yada çökecek.. sistemin nerdeyse tamamı dolar (yada onun türevi euro, yen vs) artık tek para olmasının pek bi ganyanı olmaz (ha %95, ha %100).. lakin (olursa) doların çöküşünü doğru oynamak hayatını kurtarır..

tabii ki, sistemin ve gücün sahibi olarak ilk hamle avantajı büyük bir avantaj.. oyunun kurallarını yine kendi kazanacakları bir sisteme dönüştürmekte şansları çok fazla.. ama insanlık tarihi de, roma'dan beri yenilmez/çökmez gözüken imparatorlukların çökmesine tanık oldu defalarca..

mesela 4.nesil sanayi devrimi yani üretimin robotlaşması tolere edilebilir belki ama hizmet sektörünün robotlaşmasının dramatik sonuçları olacaktır.. çünkü o hizmetleri satın alanlar bunu çok büyük ölçüde kendi iş gücünü satarak belli bir maaş alanlar.. robotlar gelip de, ücretli kesimin %95'i ıskartaya çıktığında, ürün/hizmet satanlar hangi alım gücüne pazarlayacak bu malları, servisleri ?? herkes o robotların programlarını geliştiren yazılımcılar olarak mı para kazanacak ??

her şekilde başka bir dünyanın şartlarına geçiş yaşanacak.. o dünyanın şartlarında (tek para statüsü kazanamazsa) dolar nasıl var kalacak ? aynı finansal sistemle devam etme şansı var mı ? olamayacağı muhakkak.. açık ve net..