Sayfa 482/1023 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kafası TL bazlı çalışan biri bu finans işlerine hiç girmesin zaten. ;)
    apple hissesi alan birinin fiyat düştükçe h.değeri tl.ye çevirip bugün de kazandık demesi gibi..!!

2. Ons altın son aylarda kabaca %10 düştü.
    Dolar tl karşısında kabaca %20 çıktı.
    Gram altın ne oldu içerde!?
    %10 değer kazanmış oldu!
    Nokta!!!

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Ons altın yarın hiç artmadı diyelim.
    Dolar tl karşısında yarın %3 arttı diyelim.
    Ne olmuş oluyor üstad gram altın fiyatı?
    Ons altın ile gram altın aynı derken neyi kast ediyorsunız?
    TL 1 gram altın karşısında da 31gram altın karşısında da %3 azalmış olur.

Ons altın ile gram altın aynı derken ikisinin de altın olduğunu birinin 31gram altın diğerinin 1gram altın olduğunu kastediyorum.

4. Ons denen şey gizli, uzaydan gelmiş bir altın değil.

Sadece farklı bir kütle birimi. 31.1 gram'dan oluşur.

edit: ağırlık demeyelim. Birisi gidip ayda tartarsa farklı sonuç bulur. Kütle.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    TL 1 gram altın karşısında da 31gram altın karşısında da %3 azalmış olur.

Ons altın ile gram altın aynı derken ikisinin de altın olduğunu birinin 31gram altın diğerinin 1gram altın olduğunu kastediyorum.
    Amerikalı altın yatırımcısı tv seyrederken ons artışını direk cebinde artış olarak görüyor,düşüşünü de direk cebinde azalış olarak görüyor.Ben neden bu karışıklığı yaşıyorum.Tl bazlı düşünen biri finans işlerine girmesin zaten derken kastınızı anlamadım burası türkiye maaşımı tl olarak kazanıyorum kiramı faturamı tl olarak ödüyorum,finansal kararlarımı da elbette tl bazlı düşünerek vereceğim.

Ons denen şey gizli, uzaydan gelmiş bir altın değil.

Sadece farklı bir kütle birimi. 31.1 gram'dan oluşur.

edit: ağırlık demeyelim. Birisi gidip ayda tartarsa farklı sonuç bulur. Kütle.
    Sayın patrick batemen ben o hesabı yıllar önce altın yatırımı yaptığım acemilik zamanlarımda öğrenmiştim.Derdim başka ama anlatamadım sanırım))))))))))

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Amerikalı altın yatırımcısı tv seyrederken ons artışını direk cebinde artış olarak görüyor,düşüşünü de direk cebinde azalış olarak görüyor.Ben neden bu karışıklığı yaşıyorum.Tl bazlı düşünen biri finans işlerine girmesin zaten derken kastınızı anlamadım burası türkiye maaşımı tl olarak kazanıyorum kiramı faturamı tl olarak ödüyorum,finansal kararlarımı da elbette tl bazlı düşünerek vereceğim.
    TL reel enflasyonu %40 olan düzeyinde bir para birimi. Amerikan Dolarındaki enflasyon oranı %2

Amerikan vatandaşı parasını cebinde USD olarak tutarsa yaşayacağı değer kaybı yıllık %2 iken TL'ninki %30-40.

TL ile değer hesaplamak imkansız. Bir günü diğerini tutmayan bir para birimi ile değer hesaplamak finans yatırımına kafa yoran insanlar için olup olabilecek en mantıksız yaklaşım onu demek istedim.

https://www.thebalance.com/u-s-infla...recast-3306093

TL reel enflasyonu %40 olan düzeyinde bir para birimi. Amerikan Dolarındaki enflasyon oranı %2

Amerikan vatandaşı parasını cebinde USD olarak tutarsa yaşayacağı değer kaybı yıllık %2 iken TL'ninki %30-40.

TL ile değer hesaplamak imkansız. Bir günü diğerini tutmayan bir para birimi ile değer hesaplamak finans yatırımına kafa yoran insanlar için olup olabilecek en mantıksız yaklaşım onu demek istedim.

https://www.thebalance.com/u-s-infla...recast-3306093
    İyi de bakın foruma aşağıda kaç kişi okuyor.Bu kadar insan her gün tl ile hesap yapıyor,maaş alıyor,kira alıyor ,kira veriyor, emlak fiyatlarına ve geleceğine ,hisse senetlerine,faizin değerine hep tl olarak düşünerek karar veriyorlar.O kadar şeyin karşılığını her gün TL ye çevirerek hesap kitap yapan insanların bu çabaları mantıksız diyorsunuz yani)))))))))))

Sayfa 482/1023 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •