Neyse bu altın işi nerden aklımı meşgul etti onu yazayım bu arada arkadaşlar.Ben bir yatırım enstrumanına yatırım yaparken hep 20 30 yıllık grafiklere bakmaya çalışırım.Ne kadar eski grafik olsa o kadar iyi çünkü o zaman uzun süreli o enstrumanı etkileyen dinamikler anlaşılır.Bu gram altın hesabı da acemi bir altın yatırımcısı olduğum zamanlarda dikkatimi çekmişti.Ons grafikleri dolarla gram altın grafikleri tl ile o yüzden acaip farklı grafikler ortaya çıkıyor.Aslında ons grafikleri de tl ye cevrilmeli bence)))))).Çünkü bu yapılmazsa çok önemli bir parametre olan formüldeki dolar/tl paritesi gözden kaçırılmış oluyor türk altın yatırımcıları için.Neyse onsdaki yüz yıllık grafiklerde 1929 1932 arasındaki inanılmaz yükselişi 1970 1980 grafiklerinde de görünce acaba benzeri mi olacak diye düşündüm.Ons o atağı yaparsa dolar da el mahkum artacak, gram altın da inanılmaz bir artış olacak demektir
)))))))Terminolojiyi anladınız ons dolarla düşünülüyor gram altın tl ile benim kitapta
))))))))))

)))))).Çünkü bu yapılmazsa çok önemli bir parametre olan formüldeki dolar/tl paritesi gözden kaçırılmış oluyor türk altın yatırımcıları için.Neyse onsdaki yüz yıllık grafiklerde 1929 1932 arasındaki inanılmaz yükselişi 1970 1980 grafiklerinde de görünce acaba benzeri mi olacak diye düşündüm.Ons o atağı yaparsa dolar da el mahkum artacak, gram altın da inanılmaz bir artış olacak demektir

Yer İmleri