Originally Posted by
cankan
sizin bakış açınızdan yola çıkarsak (ki bana görede çok insani) şöyle bişey var; dolar borcumuz olmamasına rağmen dolar aldık , peki haksızmıyız tabi ki değiliz.. zira paramızın eriyeceğini düşünüyoruz bu dürtüyle dolar aldık, ekonomiyi yönetenlere güvenimiz kalmadı.. işte bunların hepsini "küresel sistem" biliyor.. küresel sistemin koyduğu "kurallar" mutlak doğru olarak kabul ediliyor.
mesela döviz yükümlülüğü olmayan kişilerin dolarlarının tl ye çevrilmesi ve/veya döviz yükümlülüğü olmayanların dolar almasının engellenmesi çok ciddi bir KAOS ORTAMI yaratacacğı konuşuluyor. (bunu desteklediğim için söylemiyorum)
fakat sizin söyledğiniz gibi türk halkının çocukları fakirleşmiş, hatta açlıktan ölmüş, KÜRESEL SİSTEMİN bu umrunda değil..
peki neden biraz tasarrufu olanın dolar alması isteniyor? zira küresel sistem tek başına ülkenin ekonomisini /finans sistemini çökertemez.. bunu az /çok birikimi olan tasarruf sahiplerinin üstünden gerçekleştiriyor.. o yüzden DOLAR KISITLAMASI İNFİAL kuralı var.. BU OLMAZSA OLMAZ.. peki ne için?..
bu şekilde "düşünen" insan olmadıkça işimiz çok zor..
Sizin dediğiniz işi yapması gerekenler bu ülkenin kaymak tabakasında olan kişiler ya da şöyle söyleyim mevcut yönetim ile daha da zenginleşmiş kişiler .
Onlar dövizlerini sisteme sokmali.
Ama onlar birer İzzet Baysal değil ya da Firuz Kanatlı değil .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Yer İmleri