al canım ben cevap veriyorum..
1) işin tekniği mi kaldı evladım. varsa sen bizi bilgilendir de sebeplenelim.
2) ne oldu da 3 ten 5.50 ye geldi diyen mala sen cevap ver. sen internet bağlatmışsın en azından.
3) burada kimse her sorulana cevap vermekle yükümlü değil
4) "alayınız komedyen" lafına gelince..
sen ne haddini bilmez birisin ki böyle yırtık dondan çıkıp, birkaç kişi hariç deyip herkese hakaret ediyorsun? bir de üstüne utanmadan davos'lu ortaokul espirisi yapıyorsun?
5) istediğin yere git seni tutan tok.
Kimseyi etkilemek istemem ancak papaz mapaz hikaye. En son papazla alakalı bir haber düşünce dolar 5.42'den 5.26'ya geriledi. Papazda keramet yok. ardından başka bir haber gelebilir sabah.Faiz arttırımı gibi...Çünkü piyasa bunu bekliyor..Bunu istiyor...O faiz gelecek diyoooo.
Yazdıklarımın Hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi değildir.
--- alıntı ---
kurla ilgili en güzel yorumlardan biri harvard lı ekonomi hocası dani rodrik ten gelmiş https://twitter.com/rodrikdani/statu...96277238960128
'' turkey is going through its first currency crisis of the floating era. all the previous ones were when the rate was fixed or managed, and hence unfolded much more quickly. this one is stretched over time, and the government prefers to ignore it. ''
'' türkiye dalgalı kur dönemindeki ilk döviz krizini yaşıyor. daha önceki krizler sabit veya yönetilen kur dönemlerinde yaşanmıştı ve bu nedenle krizler daha hızlı gelişmişti. bu seferki zamana yayılıyor ve hükümet görmezden gelmeyi yeğliyor. ''
--- alıntı ---
https://eksisozluk.com/entry/79977782
Dolar eurocularA yerel secimde oyunuz kime deseler
Tabi ki rtr ye vercez derler
Rte var dolarciya gam yok![]()
USD/TRY 5,2725 -0,0576 -1,08%
GAU/TRY 205,127 -1,730 -0,84%
USD/ZAR 13,4266 -0,0145 -0,11%
EUR/TRY 6,0938 -0,0670 -1,09%
EUR/USD 1,1553 -0,0001 -0,01%
GBP/TRY 6,8246 -0,0736 -1,07%
yuh ulan gece zengin yattım sabah bi kalktım bu haldeyiz. dün aldığım 69-31 küpeli danayı iade edip daha küçük bir şey almaya gideyim. zarar kol değil bütün vucut kadar son yıllardaki en büyük zarrlardan biri![]()
bir halt olacağı yok.
az ahaber izleyeyimde doların 5.42 den 5.27 ye hangi akıllı ekonomik taktklerle indirildiğini öğreneyim
bir halt olacağı yok.
Merkez bankası, 25 mayıs öncesi, doların ne zaman ateşi çıksa, faizleri yükselteceğiz diye fısıltı gazetesini devreye sokup, hiç bir şey yapmaz, piyasada gereken dersi verirdi. Böyle böyle, dolar 5'e dayanmıştı.
Gene yandaş medya vasıtasıyla, ön mutabakat sağlandı haberi yayıldı. Doların şimdilik ateşi durduruldu. Daha doğrusu 42'den 41'e düşürüldü.
Eeee nedir bu ön mutabakat ! neyi içerir ! bilen var mı ?
MB'nin 25 mayıs öncesi gibi, oyalama taktiği ise, olacakları düşünmek bile istemiyorum.
Bu arada, Almanya, Fransa ve Rusya'dan sonra ABD'de, mükemmel ekonomimiz üzerinden, bizi dize getirdi mi diyelim !!!
Dış politika, imam zihniyetine kalırsa, Osmanlı'da ne olduysa aynısı olur !
Yer İmleri