Sayfa 358/760 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Ben gidince kalıyorum. Otel güzel ama diğer otellerle rekabet ettiğinden fiyat 200 TL orada genellikle şirket çalışanları kalıyor. Arap turist gelirse para kazanırlar ancak şu an öyle bir durum yok.

tskb gyo 6 aylık bilançosunda otelin işleten iştirak şirkete ait bilgi

30 Haziran 2018 30 Haziran 2017
    Satış gelirleri 7,602,577 5,639,223
    Satışların maliyeti (5,314,535) (4,382,646)
    Net dönem karı / (zararı) 493,862 93,050

Ayrıca TSKB gYO şirketten 415.000 TL 6 aylık kira almış

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Yani anlayacağımız otelden yatırımcıları bir hayır görünmüyor. Üstüne halen 4 milyon dolara yakın yatırım kredisi devam ediyor.

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    sanırım faaliyet raporunda en son 2013 yılında değerleme yapılmış diyor...aradan 5 yıl geçmiştir...kim bilir şu anda taşınmazların değeri nerelere çıkmıştır...??

peki dostum değerleme yapmazlar ise ne olacak ?? yapmaları mecburi mi ??
    2010 yılından beri değerleme yapılmayan taşınmazlar var demekki mecburi değil herhalde. Aslında bu vergi oranını yani fırsatı kaçırmamaları lazım . Ayrıca değerleme yapılırsa hem kar olur hemde özkaynakları artar ayrıca özkaynak borçuluk oranı bayağı aşağıya gelir.

Yatım tavsiyesi değildir.

3. iş yatırımda blcyt fk =3,9 pd/dd =0,60 ta görünüyor...bu temel verileri ile oldukça ucuz görünüyor....ikinci çeyrekte de birinci çeyreğe paralel bir kar açıklarsa hisse ederine ulaşacaktır...döviz çıkışının bu hissede nasıl bir etki yaratacağını hala kestiremiyoruz...şirket yetkilileri sıkıntı olmayacak diyorlar ama 66 milyon tl lik döviz açığı aylar önce yaptığımız hesaplamalarda zarar getirecekti..kim hesap yaptıysa hemen zarar olacak diyordu...

açıkçası bende merak ediyorum acaba bu kadar olumsuzluğun içinden nasıl kar çıkaracak ?? çıkaracak olursa süpriz yapar...

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=BLCYT
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Yani anlayacağımız otelden yatırımcıları bir hayır görünmüyor. Üstüne halen 4 milyon dolara yakın yatırım kredisi devam ediyor.

durum bu ise gerçekten de o yatırımdan pek hayır görmemişler...benim merak ettiğim şirket bunu öngörememiş mi ?? yoksa tamamen vergiden kaçınmak için mi karı az gösteriyorlar...malumunuz ülkemizde herşey mümkün oluyor??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku

Geçen çeyrekte bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım bende.
    Bu yönetimin bu kadar salak olduğunu düşünmüyorum.
    Büyük ihtimal karı düşük göstermek için bu işe giriştiler.

Bu oteli satsalar borç falan kalmaz. Faliyet karı direk dönem karına geçer. Hisse 5 tl lik hisse olur. Ama bizim yerli patronlar bunu ister mi tabiki istemez(
    Ytd

6. hotelde istedikleri gibi kar gösterebilirler...o hotelin bu kadar az kar etmesi mantığa aykırıdır...öyle kar olacaksa kimse hotel işletmez...sen gel 240 milyon tl değerinde yatırım yap karşılığında yıllık 1 milyon kar yap...bu kar ile 240 yılda amorti ol...çok saçma...

Bugün, Erbos ve Yünsa bilançoları çok iyi olmasına rağmen kurban bayramı hisselere erken gelmiş görünüyor.
    Benzer bir durum bizim Blcyt'da da olur mu acaba demeden edemiyor insan!
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

8.  Alıntı Originally Posted by Mausolos Yazıyı Oku
    Bugün, Erbos ve Yünsa bilançoları çok iyi olmasına rağmen kurban bayramı hisselere erken gelmiş görünüyor.
    Benzer bir durum bizim Blcyt'da da olur mu acaba demeden edemiyor insan!
    ERBOS un bilançosu birinci çeyreğe göre kötü gelmiş....ilk çeyrek 20 milyon kar etmişken ikinci çeyrek 15 milyon kar etmiş...bu yüzden de hisse düştü...ama ikinci çeyrekte ciddi oranda hammadde stokladığı için üçüncü çeyrekte çok daha güzel bir kar yapacaktır...üçüncü çeyreklerde hissede pozisyon alınabilir..

Sayfa 358/760 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •