BİST piyasalardaki havaya dair bir gösterge ise, olumlu bir şeyler satın alınıyor olmalı.
Eğer gerçekse dolar kuru için de bir sinyal olacaktır.
Böyle ortamları, yaşı uygun olanlar epey yaşamıştır.
Aldığınız tercihler yönünde bir müddet ısrarcı olur insan.
Ben, kilo sorunu olanlardaki gibi anlatırım bu durumu: Rahatsız olduğunuz kilo ne kadar süre sizinleyse, kilo verirken de ideale gelirken o süre kadar zaman gerekir...
Açıkçası, dolarda yükseliş düşüncesindeyseniz, dolar düşerken de bir müddet bu ısrardan kurtulamazsınız.
Bu da zarar demektir. Ya da kardan zarar...![]()
İyi bir şeyler bekliyor bu ülkenin insanları...
Yarınımız için.
Karaborsacı değiliz, kötü günlerden beslenecek bir halimiz de yok.
16 yıldır uygulanan hemen tüm politikaları tasvip etmiyor desteklemiyorum.
20 senedir bu yönetimden memnun ve mutlu olmadığıma dair binlerce yazı, karikatür, video paylaştım.
Ama eğer kıyamet kopacak diyorsak, kopmasın isterim.
Bu konuda üzerime düşecek fedakarlığı da yapmaya hazırım. Hiçbir suçum günahım olmamasına karşın.
Bu müdür kararlı düzeltecek..ama ne kadar düzeltecek yukarıda itirafı var; ''onun bunun adamıyım'' , liyakat denen şey yok yani..müdür ne kadar düzeltir, kendi mi düzelir göreceğiz..sadece dışişlerinde monşerler gittiğinden beri hale bak..Sabah yazarı Salih Tuna, isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bürokratları 'çat kapı' titrettiğiğini söyledi. "Bu daha başlangıç" diyen Tuna, "Onun bunun adamıyım, ense yapar yatarım' devri bitti" ifadesini kullandı.
Bence ekonomi belli zaten..oda düzelecek/düzeliyor..![]()
Osmanlıdan kalma alışkanlıkları olan bürokrasiyi titretmek (anlık olabilir) ama düzeltmek mümkün mü?
BU konuda yıllar önce İngiltere'yi konu alan çok sevilen bir dizi vardı. Seçilmişle, bürokrat ilişkisi idi dizinin tüm konusu.
Bu forumda sabah mesaisi ile foruma yazmaya başlayıp, servisi aracına binene kadar kesintisiz devam eden devlet memurları var mı?
Ne zaman iş yaparlar bilmiyorum...
Yıllardır değişen bir şey var mı?
Zor iştir bürokratla uğraşmak. Hele de adam etmek.
yeni bir jenerasyon gerekir.
Şöyle imanlı, yeni programlanmış...![]()
Tarzan zorda..
sesi bile çıkamıyor..
vezir düştü..
9 gün bayram tatili var bişiler yapmazlarsa bayram türk milletine zehir olur
bayram dönüşü piyasalar açılmaz..
kimse fiyat veremez hale gelir.
Valla , dolar yükseldi diye bayram falan bu millete zehir olmaz.
İnanın çevremde bu konuya kafa takan tek kişi benim.
Milleti konuya ortak edeyim, biraz derlendireyim diye dolar kurundan bahsetmeye kalkıyorum.
İlgi düzeyi sıfır...
Milletin elinden cep telefonu almadan, altındaki arabanın benzinini kesmeden, çekirdeğini birasını önünden kaldırmadan dolara kafasını takacağını sanmam.
Bir kere standart insanımız cahil.
Biat ettiği adamın gözlüğüyle dünyaya bakmaya çalışıyor.
Ha. Erdoğan çıkar da durum berbat derse...Onu bilmem.
The Economist in yayinladigi kisi basi milli gelir e gore duzeltilmis BigMac Index e gore olmasi gereken dolar kuru 3.50 civari.
https://www.economist.com/news/2018/...-big-mac-index
Ancak 3.50 suanki ekonomik gerceklik ile ortusmuyor ve orta vadede asla boyle bir beklentim yok. Ancak 5.30 lu kurlar da ulkenin temel makro ekonomik gerceklerini yansitmiyor.
Kur Beklentim :
Papaz isi cozulurse : 4.80 (yuksek ihtimal)
MB 2% reel faiz vermeye baslar ise (diger benzer ulkeler ile uyumlu) : 4.45 (dusuk ihtimal)
Yaptirimlar gelirse:
7.00 (dusuk ihtimal)
3.50 gibi rakamlarin gorulmesi ise ancak yapisal reformlarin uygulanmasi ile olur ki ufukta hic reform gozukmuyor. Daha once 2003-2007 arasi dolarin %35 dususunu bu dervis reformlari ile gorduk. Yani tamamen imkansiz degil. Ancak suan sadece temenni olabilecek duzeyde bir tahmin.
Yer İmleri