http://www.posta.com.tr/misirdan-suu...iklama-2035413

Mısır yönetiminin, içişlerine yönelik herhangi bir müdahaleye karşı Suudi Arabistan'ın yanında olduğu belirtildi
Bakiniz dün yazdim, bugun ne oldu? Suud- Iran catismasinda, Misir, Suud'u destekleyecektir. Bu sebeple baski altina alinmalidir.

Burada butun sorun kim kiminle dost ve muttefik, bunun tespiti gerekli. Gorunende Suud ve Abd dost ve muttefik. Ben tam tersini yaziyorum, Iran ve Abd dost ve muttefik. Tabii ki bu muttefiklik eşitler arasi bir muttefiklik degildir.

Diger taraftan Abd ve Suud dusman degil. Abd-Suud iliskileri cok basit bir anlasma uzerinden yürür. Bu anlasmanin iki maddesi vardir:

1-Suud cikardigi petrolu Abd'ye dolarla satar. Bu dolarlari da Abd bono ve tahvilerine yatirir.

2-Birinci madde yururlukte kaldigi muddet zarfinda, Abd, Suud'u korumayi taahhut etmistir.

Ayvagobek analezi diyor ki, Abd Suud'u korumayacak. Iran, korfezi ve Suud'un petrol bolgesini ele gecirecek. Sebep, Abd'nin ilan ettigi yaptirimlardir. Bu yaptirimlar sebebiye Iran Hormuz'u dikayacak.

Peki, nicin Abd Suud'u korumuyor? Cunku yukaridaki anlasma yururlukte degil. Abd, Suud ve korfezden petrol almiyor. Avrupa da eskisi kadar almiyor. Oradan Çin petrol aliyor. Abd, kaya perolu, kaya gazi cikarecegimis de ihtiyaci yokmus...Hade lem, yalancilar. Hepsi yalan...

Suud anlasmayi yerine getiremiyor, Abd niye Suud'u korusun? Yogusam Trump ve Abd'nin kimseye bir madiği yohtur.

Suud deve g.tü yaglar...

Analez temam, long devam.