Sayfa 876/1023 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tamam basar likiditeyi de TL likiditesi basabilir. Bunun tehlikesi de çok az sayılmaz.
    bu duruma gelene kadar "akıl" neredeydi diyeceğim, aslında vardı, herşey bilerek, bir plan doğrultusunda kasıtlı yapıldı..

o zaman insanlar endişelenecek birşey varsa endişe etsin, (en azından biraz) bu neden engellenmeye çalışılıyor? endişe edilecek durumu TASARRUF SAHİPLERİ Mİ YARATTI.?

2.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    krizle gelenler finansal kaos la gidermi.???
    Gitmez, ancak açlıkla gider.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    bu duruma gelene kadar "akıl" neredeydi diyeceğim, aslında vardı, herşey bilerek, bir plan doğrultusunda kasıtlı yapıldı..

o zaman insanlar endişelenecek birşey varsa endişe etsin, (en azından biraz) bu neden engellenmeye çalışılıyor? endişe edilecek durumu TASARRUF SAHİPLERİ Mİ YARATTI.?
    Bir plan doğrultusunda olduğunu düşünmüyorum. Güçleri yetmedi. Bu durumun da halkın gözü önüne açık seçik serilmesini istemedikleri için daha sonra daha büyük bedel ödemek pahasına sorunu ileriye iten riskli hamlelere giriştiler. Çünkü halk daima güçlünün ya da güçlü olarak gözükenin yanındadır. Bu algıyı kaybeden halktan oy alamaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by Flash Yazıyı Oku
    Yarın dönüşüm var doların tırmanışını gördüğümde elimdeki kısa vadeyle 4.74 den ve 5.24 den dolar aldım 12k kar ettim ama yarın 197k tl mevduatım var bu seviyelerden almak mantıklı mı yoksa? yoksa altın mı?

Kafam karıştı dolar 7,38 stop diyende var 10 tl diyende ama kesin kararım parayı tlde tutmayacağım uzun vadeciyim hangi yatırım aracı olursa olsun en az 1 yıl elimde tutmayı düşünüyorum sizin fikriniz nedir?

Birde şu var dolarda makasın en az olduğu banka hangisi ziraat vakıfta 27 kuruş oynuyor ideal midir?
    Haftasonları 27 krs oynuyor hepsinde ama haftaiçi kuveyturk en az makas galiba ben alırken 5.149 alış 5.179 satısdı diger alıslarımdada dikkat ederek aldım yine çok azdı. Forex mobile daki dolar kuruyla aynı anda degisiyor..

G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir plan doğrultusunda olduğunu düşünmüyorum. Güçleri yetmedi. Bu durumun da halkın gözü önüne açık seçik serilmesini istemedikleri için daha sonra daha büyük bedel ödemek pahasına sorunu ileriye iten riskli hamlelere giriştiler. Çünkü halk daima güçlünün ya da güçlü olarak gözükenin yanındadır. Bu algıyı kaybeden halktan oy alamaz.
    zaten bütün mesele bu "halkın güçlünün yanında olması" halka bu algıyı kim işliyor? halk neden ölüm-açlık pahasına güçlünün yanında olur? BU DÜPEDÜZ ALGI YANILMASIDIR. BEYİN YIKAMADIR.

doğal insan güçlünün değil kendisine değer verenin yanında olur, yani güçlü olacaksın ama bana zarar vereceksin, BEN AÇ KALACAĞIM hala seni destekleyeceğim? bu nasıl olacak?

karşınızdaki insana göre oynarsanız, insanlıktan çıkmış olursunuz, bütün odak noktanız karşınızdaki insan ve/veya insanlar olur.

özünüzü kaybetmiş olursunuz ki zaten o "öz" yoktur.. örnek; siz benim cebimdeki parayı almak için beni ikna etmenin yeterli olacağını düşünüyorsanız. bu bir zihniyettir. bunun içinde doğru-yanlış- ahlak vs yoktur.

işte bu zihniyet ülkeyi bu duruma getirdi ve hala aynı şeyde diretiyor.. algıları yöneterek doğruyu bulamazsınız en kötüsü doğruyu yapmış olmazsınız. sadece insanları kandırdığınızı düşünürsünüz ama olan bu da değildir, insanı değil İNSANIN AKLINI KANDIRABİLİRSİNİZ.

insan aklı kendi kendini de kandırabilir.. ben yine söyleyeyim bu ülkeyi akp nin ve/veya rte nin yönettiğini düşünmüyorum.. İMAR BANKASINDA İNSANLARIN 400BİN İNSANIN HAKSIZ-HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE 25-30 YILLIK BİRİKİMLERİNİ GASP EDEN ZİHNİYET YÖNETİYOR.

bırakın insanlar bu zihniyetin yaptıklarını öğrensin, zira bu insanlar "kötü" ve günü kurtarıp iyi görünmeye çalışıyorlar, ama kötü herzaman kötüdür. gizlenen şeyler suçsuz insanların gereksiz bedel ödemesine neden olabilir..

saygılar,

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tl mevduata devam mı sayın rxpu bankalara güven hala sorunsuz devam ediyor mu sizin cenahta ?
    Şu an içi devam. Bankalara eskiden beri güvenmem ama batacaklarını da düşünmüyorum. Zira devlet herkesin parasını pul yapma pahasına da olsa bankaları ayakta tutmak isteyecektir. Sonuçta merkez bankasının sınırsız TL yaratma yetkisi var hem de bilgisayar klavyesindeki tek bir tuş ile.
    Bu kriz bankalar ve devletin değil özel sektörün batacağı bir kriz olacak. Derseniz ki özel sektör batınca bu bankaları ve devleti batırmayacak mı?. Bence batırmaması yönünde bazı planlamalar yapılmış. Bu hafta bununla ilgili bazı sinyaller gördüm.
    Sonuç: Sistem devlet ve bankaların ayakta kalacağı , ancak özel sektörün feda edileceği ve bu maliyetin de halka fatura edileceği bir planlama içine sokulmuş gözüküyor.
    Benim gözlemim bu.

Gerek beton beton diye inleyip betona gömülen beton beyinliler, gerek Tl de kalıp faizler artar Dolar alırsam elim yanar diyen iyi niyetliler bunların neler yapabileceklerini ya anlamadılar yada anlamamazlıktan gelip aptala yattılar belkide yok artık bu kadarınıda yapamazlar deyip kendi kendilerini goygoya getirdiler. Neyse olan oldu ama bundan sonra yok artık o kadar da olmaz yapamazlar yaparlarsa şöyle olur böyle olur diyen iyi niyetliler gürüyorum altın alıyor, bu fiyattan dolar alıyor falan filan her şey güzelde geçiş yaptığın yatırım araçların ile güvendemisin önemli olan o gerisi hikaye ha Ali Veli ha Veli Ali... Olmaz olmaz dedik olmaz denilen her şeyi gördük.

Sayfa 876/1023 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •