Sayfa 946/1023 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,561 - 7,568 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
    Suni zenginlik bitti gerceklere donus

#dolar #bakıcımaaşları #zorişler #destek
    Selamlar anneler,
    Türkiye'de doların geldiği noktadan sonra 2.5 yılı aşkın bir süredir bizimle beraber olan yatılı hanımla yolları 1 ay sonra ayırmaya karar verdik.Kendisinin henüz haberi yok.TL kabul etmediğinden ve dolar üzerinden ödediğimiz maaşın artik akıl almaz bir hale gelip bizi aşmasindan oturu bu zor kararı verdim.Biri 5 biri 2.5 yasinda iki çocuğum var.Annem hayatta degil ve aile bireylerinden fiziksel anlamda cok destek alamıyoruz.Sanirim ben de cok istemiyorum artik, talep etmiyorum...
    Kizim zaten anaokuluna gidiyordu ve yine gidecek 1 ay sonra ama oglum henüz evde seneye gidecek anaokuluna ve hanıma cok alisik.Onunla daha güzel yiyor, ben o izindeyken 1 kere uyutuyorsam yardımcımız 2 kere uyutuyor...Oglumun agirligi onda yani.Giderse evdeki düzen ve diğer isler beni daha gergin ve yorgun bir anne yapacak biliyorum.Evde yardimci varken cocuklari paylasiyoruz cunku uykuya giderken vs...Bu arada cocuklarim da cok hareketliler.Oglum beslenme acisindan zor bir cocuk.Temizlige tabii biri gelecek haftada 1-2 gibi ama her gün biri olmayacak yanimda.Ama bir yandan da artik evde surekli birinin olmasından sıkıldığımı düşünüp teselli ediyorum kendimi.Her seyin en iyisini kendinin yaptigini soyleyip benim moralimi bozdugu cok olmustur cunku kendisinin.Sinirden agladigim da...Muhtaciz ya hani!Ben de artik oglumla başbaşa kalacağım diye seviniyorum ama bir yandan da bundan sonra ozel işlerimi hallederken oldukça zorlanacağını dusunuyorum.🤔
    Sizlerden biraz destek almak icin soruyorum...Yurt disinda çoğu kimse bakıcısız bu işleri nasil hallediyor?Yabancıların çocukları daha mi uslu bize mi öyle geliyor?Ben ikisiyle markete gidemem diyorum ama insanlar 3-4 cocukla dunyayi gezebiliyor?Bu dönemleri daha stressiz atlatmanın yolu var mıdır?Oldukca dertliyim bu aralar.Çok teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Sormayan aptaldir.

Gozunu ac sende kapitalist ol
    Hadi yine kovboylugunu yaptın.!!
    Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz ( bilinmez)..!
    Alamana yolun düşerse mesaj gönder.!!
    Makbuzu kaybetme.!!
    Beleşe veren çıkar iyi bak sağa sola.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    söz konusu sadece halk bankası degil başka bankalarda var. Ne olur yurt dısından para havale yapamaz yurt dısına para gönderemezsin. Böylelikle bankaların asıl gelir kaynagı olan paradan para kazanma sistemi son bulur. Bankacılık havuzundan dışarı itilirsin.
    En basit dille anlatmaya çalıştım.
    Pardon baska bankalar derken?
    Ben birtek halkbankasi dalavere cevirdi zannediyordum

4. Prof. Dani Rodrik twitter üzerinden Berat Albayrak’ın yeni ekonomi modeli sunumunu eleştirdi

http://medyascope.tv/2018/08/10/prof...unu-elestirdi/

“Orta vadeli stratejiyi candan destekliyorum. Fakat bir para birimi serbest düşüşteyken, tek bir somut önlem dahi sunmaksızın Albayrak’ın yaptığı gibi bir konuşma yapmak, olan bitene ve ne yapılması gerektiğine dair bir kavrama eksikliğini gösteriyor.
    Gerçekte, faiz oranlarına, açıklara ve kurumsal borca yönelik ekonomik tedbirler dahi bu gidişi ancak geçici olarak durdurabilir.
    Erdoğan yıllar boyu piyasaların gamsızca kabullendiği bir anlatı sayesinde idare etti. Ülkeye akan para, ekonominin sürdürülemez şekilde büyümesine izin verdi. Bu durumun sona erip ermeyeceği değil, ne zaman sona ereceği bir soru işaretiydi. Bu keşmekeş, dümenin başındakilerin cahilliği ve kendini beğenmişliğiyle de iyice şiddetlendi.”
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    https://www.ft.com/
    https://www.bloomberg.com/middleeast

gibi haber sitelerinde 3 gündür anasayfa manşetteyiz onlarca haber gördüm.

panikleri krizin diğer ülkelere bulaşıp tüm dünyaya yayılması.

acil önlem gerekli, yoksa herkes çıkıp kapısına koşacak!
    Salomon büyük bir ekonomik sıkıntı geçirmektedir.Çareyi Mişon'dan borç istemekte bulur.Zaten işleri de evleri de aynı sokakta ve karşı karşıya olan Mişon, Salomon'a borç vermeyi kabul eder ama en geç 1 ay sonra parayı geri vermesini şart koşar. Salomon da kabul eder.

Günler çabucak geçer ancak Salomon'un işleri bir türlü istediği gibi gitmez. Borcu ödemesine 1 hafta kalmıştır ancak ödemesi mümkün görünmemektedir. Geceleri yatağında dönüp durmakta, uyku bile uyuyamamakta, sabahı zor etmektedir.

Salomon'un bu huzursuzluğunu gören eşi, Salomon'a sorar;

- Bey bey, ne oldu, neden uyuyamıyorsun, neden bu kadar huzursuzsun?

O ana kadar durumu eşine söyleyemeyen Salomon durumu anlatır.

- Parayı Mişon'a en geç üç gün içinde ödemek zorundayım ve malesef hiç param yok, ben ne yapacağım yandım...

Eşi; "Bunun için mi bir haftadır uyku uyumuyordun, düşündüğün şeye bak" diyerek, gecenin kör kandilinde pencereyi açar ve hemen karşıda uyuyan Mişon'ların duyabileceği kadar bağırır;

"Mişşşşooooon, Mişooooon, Salomon var ya... Sana olan borcunu ödeyemeyecek !!! "

" Haydi yat bey şimdi o düşünsün..."

Sayın Reha Kaya hoş geldin.!!
    imzanı değiştir gayri..!!!
    Slm ve saygılar.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Salomon ...
    alternatif düzen henüz kurulmadığı için bu işler şuan bu şekilde işlemiyor.

bu sistemi türkiyenin kurabilmesi mümkün değil.

ne mi olur?

https://tr.investing.com/currencies/usd-ars

5 yıllık grafik iyi özet.
    ?

8. Donald Trump ve Tayyip Erdoğan, tarz olarak birbirine benzeyen liderler. Çatışmacı davranmaktan çekinmiyor, elitlerden nefret ediyor, uluslararası kuralları sorguluyor, pazarlığı seviyor, yeri geldiğinde dünya meselelerini şahsileştiriyorlar. İkisi de ‘Batı ittifakı’ denen kavrama şüpheyle yaklaşıyor; sanki 20. yüzyıl hiç yaşanmamış gibi dünya meselelerini büyük güçler arasında bir al-ver olarak görüyorlar.
    Bu benzerlik, başta iki liderin de birbirini sevmesine neden olmuştu. Hatırlarsanız yandaş medya, Donald Trump’ı yere göğe koyamıyor, ABD lideri ise Tayyip Erdoğan’ı her gördüğünde övgülere boğuyordu.
    Ancak Brunson krizinde bu hayranlık işe yaramadı. İki lider arasındaki müzakereler, resmi kanallar değil büyük ölçüde özel aracılar üzerinden gitti. Dışişleri, ancak Brunson işi akut bir krize dönüştükten sonra devreye girdi.
    Anladığım kadarıyla Donald Trump, Brunson’un bırakılmamasını, şahsına yapılan bir hakaret olarak algılıyor. İddia o ki, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı’na Türkiye’nin son teklifini ilettiğinde, cevabı, “Peki. [Brunson] Kalsın o zaman!” olmuş. ABD Başkanı, ‘dostu’ kabul ettiği Tayyip Erdoğan’ın tek ricasını geri çevirmesine kızmış, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı alırken, herhangi bir stratejik denge ya da ittifak hukuku gözetmiyor. Ne NATO, ne de Türkiye’nin Batı’dan kopması umurunda. ABD’nin küresel gücünü, yaptırımlar üzerinden hissettirmekten keyif alıyor.
    Devlet meseleleri stratejik dengeler değil şahsi meseleler haline geldiğinde, herkesin başı ağrır. Şu anda yaşadığımız da bu durum. Bu yüzden de tehlikeli.

Peki ne olur? Önce kötüleşir, sonra düzelir.

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyaz...ne_demis_.html

Sayfa 946/1023 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •