Originally Posted by
r.lucas
Sn purple , tr.mal ve hizmetler acısından çok ucuz bir ülke ..bu bir gerçek ..şimdi enflasyon vardır .yüzde 20 yüzde 30 yüzde 10 ..yüzdeseldir..doğrumu ...dogru ..oran konuşursun vs.vs .birde gerçekler vardır ..yahu hasladigin zaman 4 kişiyi doyuracak olan bir paket makarna 2 lira .muz 11 lira dediniz ..muz bu vitamin deposu enerji kaynağı dünya kupası finallerinde mac uzamaya gittiğinde futbolcular 1 er muz yer hemen neden çünkü çok besleyici ..tanesi kaça gelir 2 lira ..eskiden muzu zenginler yerdi ..şimdi öyle mi ...valla ben şu an yaşanılan durumun ne olduğunu kestirmekte zorlaniyorum ...sayin rxpu bana bilgi verirse memnun olacağım ....misal babam beni dedemin mezarına götürürdü ..1.000 kişinin yattığı mezarlıkta 3 mezarlık mermerdi .oda kasabanın en zenginleri diğerleri tuğladan vs ...şimdi ilçemizdeki yeni mezarlıkta %yüzde 80 mermer ...bu iş nedir...çok mu zenginledik ülke olarak .yoksa mermerin işgücünün fiyatlarımi çok düştü üretimi vs si çok diye ...
Başka bir bakış açısıyla;
Dünyada 2000 yılında 2 trilyon dolar civarında olan MB bankaları rezervleri, parasal tabanın genişlemesi sonucu 2016 sonu itibariyle 11 trilyon dolar civarına erişti..
Bir tahmin olarak 2017 yılında MB'larının 2 trilyon dolar civarında tahvil alıp, para çoğalttıkları düşünülürse en azından şu sıralar global rezervlerin 12 trilyon dolar olduğu veya yaklaştığı söylenebilir..
Bu arada 2000 yılında TCMB'sı rezervlerinin ort. 26 milyar dolar olduğu düşünülürse, bugünkü rezervlerin basit bir orantıyla 2000 yılına kıyasla ne kadar olması gerektiği ortaya çıkar..
Birde bir tesbit olarak içeride faizlerin yeterince arttırılmaması/arttırılamaması yada rahip krizi vb. bir kenara bırakırsak, bu GLOBAL SANAL ORTAMDA paranın(daha doğrusu doların) sıkılaşmaya başladığı ortamda mevduatcılar yanlış yerde durdular/duruyorlar bana göre, naçizane..YTD..
Yer İmleri