Sayfa 359/1024 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    banka 6.20 alış 6.30 satış makas kapanmış demek ki buraları normal görüyorlar
    INGBANK FX 4 kuruş makas vardı ben sat-al yaptım...şu an 2 krş makas..
    Evet dediğin doğru “ buraları normal görüyorlar”

  2.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Sekada en kıdemsiz işçi aylık 4-4,5 bin lira alıyordu 2004-2005 yılında.Dolar bazında 2500-3000 usd maaş alıyorlardı. İşçileri izmitte eylemi bmw-mercedeslerle yapmıştı. Üstelik işçi sayısının cılkı çıkmıştı. Alternatifini bir yere kurmadan kapatmak hata fakat Sekanın kapatılması hata falan değil. Eğriye eğri doğruya da doğru demek lazım.
    Yurt dışından kağıt almakmı daha mantıklı...
    Üretmeden ithal ederek nereye kadar...

  3. #2867
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by Pik Yazıyı Oku
    Yurt dışından kağıt almakmı daha mantıklı...
    Üretmeden ithal ederek nereye kadar...
    Yazdığımı okudunuz mu? Alternatifini kurmadan kurdurmadan yazıyor orda.
    Ytd

  4. #2868
    Yazar: Şenay Şerefoğlu

    8 - 13 Ağustos arası rekor yükselişler gösteren USD/TRY kuru devamında 5,70'e geriledi, ancak düşüş bu seviyede sınırlı kaldı. Bayramda 6,0 tabanı üzerinde kısmen sakin geçiren kur, haftaya yükselişle başladı ve %4,5 kazançla 6,30 seviyesine çıktı.

    Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda kademeli faiz artışı açıklamasını vurgulaması piyasalarda güvercin algılandı ve ABD Dolar Endeksi 95,0 seviyesine gerilerken dolar yeni haftaya sakin başladı. Gelişen ülke kurlarından en kırılganlar arsında yer alan Güney Afrika randı ve Hindistan rupisi dolar karşısında %0,60 değer kaybederken Meksika pesosu ve Güney Kore wonu ise yükseliyor, ancak Türk Lirası %4,5 kayıpla en çok değer kaybeden gelişen ülke parası oldu.

    USD/TRY kurunun yükselmesinde liradaki kırılganlığın etkili olduğu görülüyor, bunun bu dönemdeki en büyük sebebi ise, risk yaratan faktörlerde olumlu gelişmelerin yaşanmaması.

    ABD ile yaşanan yaptırım gerginliği sürüyor, bununla beraber yapılan görüşmelerden de somut bir sonucun çıkmaması TL üzerindeki baskının sürmesine neden oluyor. Geçen haftaya oranla zayıf fiyatlanan dolara karşın kurun yükselmesi lira negatif fiyatlamadan kaynaklanıyor.

    Günün devamında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile görüşmesi ve Albayrak'ın açıklamaları takip edilecek. İyimser ve risk azaltıcı gelişmelerin olmaması kurdaki düşüşün sınırlı kalmasına ve yükseliş ataklarının da devam etmesine neden olabilir.

    Teknik seviye olarak 6,20 direnci üzerinde 6,40 ilk ara direnç olurken geri çekilmelerde 6,0 - 5,90 aralığı korunabilir.
    bir halt olacağı yok.

  5. Dövizde yükseliş kaçınılmaz. Kamu kurumları ücretsiz POSTGRESQL veritabanı varken milyon milyon $ paraları Oracle veritabanına gömüyorlarmış. Bu kafa ile dövizde yükseliş devam eder. Müflis tüccar gibi para harcıyor Kamu kurumları. :-)


    Katılmak isteyen olursa BahçeŞehir Üniversitesi - Beşiktaş kampüsünde ücretsiz POSTGRESQL eğitimi varmış. POSTGRESQL in kendisi de tamamen ücretsiz bir veritabanı.


    5. PostgreSQL Türkiye Konferansı

    PostgreSQL Kullanıcıları Derneği, 5. Türkiye PostgreSQL Konferansını, ilk iki konferansımızda da evsahibimiz olan Bahçeşehir Üniversitesi'nin desteği ile 22 Eylül 2018'de Beşiktaş Kampüsü'nde düzenliyor.


    https://2018.pgday.istanbul/

  6.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Yazdığımı okudunuz mu? Alternatifini kurmadan kurdurmadan yazıyor orda.
    Sayın doctor
    Yazınızı okudum.işleyen fabrikayı satıp alternatif dediğiniz fabrika kurmak ne kadar zor takdir edersiniz.aynı düşncede olduğumuzu biliyorum.ufak nüans farklılıkları olsada.
    Sonuca bakınca gazete ve kitap kağıdında yüzde yüz dışa bağımlı hale geldik...

  7. #2871
    Kağıt ne ya ! 1400 yıl önce kağıt mı vardı, kemiğe, deriye, taşa yazıyorlardı yine öyle yapsınlar, diş macunu yerine misvak kullanıyorlar ya onun gibisinden, zaten kitap okuyan filanda kalmadı yandaş basına gazete için kağıt vermek de kıt olan Doları boşa heba etmek oluyor. Sonra gelip umutabi niye tek cent bozmuyor da yastık altında tutuyor diye vıdı vıdı ediyorlar. Beter olacaklar ki yeter olsun, Dolarda olmak demek huzur demek, soygundan kurtulmak demek , beton ekonomisine para kaptırmamak demek.

  8. Artık millet 6 ları kanıksadı bankalarda makas aralığı çok değil demek ki kanıksaya kanıksaya gidecek artık 10 mu olur 20 mi Allah kerim. Sevgili Umut abinin dediği gibi dolar da hedef bir rakam yok saldım çayıra mevlam kayıra modu geçerli

Sayfa 359/1024 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •