Yazar: Þenay Þerefoðlu
8 - 13 Aðustos arasý rekor yükseliþler gösteren USD/TRY kuru devamýnda 5,70'e geriledi, ancak düþüþ bu seviyede sýnýrlý kaldý. Bayramda 6,0 tabaný üzerinde kýsmen sakin geçiren kur, haftaya yükseliþle baþladý ve %4,5 kazançla 6,30 seviyesine çýktý.
Fed Baþkaný Powell'ýn Jackson Hole sempozyumunda kademeli faiz artýþý açýklamasýný vurgulamasý piyasalarda güvercin algýlandý ve ABD Dolar Endeksi 95,0 seviyesine gerilerken dolar yeni haftaya sakin baþladý. Geliþen ülke kurlarýndan en kýrýlganlar arsýnda yer alan Güney Afrika randý ve Hindistan rupisi dolar karþýsýnda %0,60 deðer kaybederken Meksika pesosu ve Güney Kore wonu ise yükseliyor, ancak Türk Lirasý %4,5 kayýpla en çok deðer kaybeden geliþen ülke parasý oldu.
USD/TRY kurunun yükselmesinde liradaki kýrýlganlýðýn etkili olduðu görülüyor, bunun bu dönemdeki en büyük sebebi ise, risk yaratan faktörlerde olumlu geliþmelerin yaþanmamasý.
ABD ile yaþanan yaptýrým gerginliði sürüyor, bununla beraber yapýlan görüþmelerden de somut bir sonucun çýkmamasý TL üzerindeki baskýnýn sürmesine neden oluyor. Geçen haftaya oranla zayýf fiyatlanan dolara karþýn kurun yükselmesi lira negatif fiyatlamadan kaynaklanýyor.
Günün devamýnda Hazine ve Maliye Bakaný Albayrak'ýn Fransa Finans Bakaný Bruno Le Maire ile görüþmesi ve Albayrak'ýn açýklamalarý takip edilecek. Ýyimser ve risk azaltýcý geliþmelerin olmamasý kurdaki düþüþün sýnýrlý kalmasýna ve yükseliþ ataklarýnýn da devam etmesine neden olabilir.
Teknik seviye olarak 6,20 direnci üzerinde 6,40 ilk ara direnç olurken geri çekilmelerde 6,0 - 5,90 aralýðý korunabilir.
bir halt olacaðý yok.
Dövizde yükseliþ kaçýnýlmaz. Kamu kurumlarý ücretsiz POSTGRESQL veritabaný varken milyon milyon $ paralarý Oracle veritabanýna gömüyorlarmýþ. Bu kafa ile dövizde yükseliþ devam eder. Müflis tüccar gibi para harcýyor Kamu kurumlarý. :-)![]()
Katýlmak isteyen olursa BahçeÞehir Üniversitesi - Beþiktaþ kampüsünde ücretsiz POSTGRESQL eðitimi varmýþ. POSTGRESQL in kendisi de tamamen ücretsiz bir veritabaný.
5. PostgreSQL Türkiye Konferansý
PostgreSQL Kullanýcýlarý Derneði, 5. Türkiye PostgreSQL Konferansýný, ilk iki konferansýmýzda da evsahibimiz olan Bahçeþehir Üniversitesi'nin desteði ile 22 Eylül 2018'de Beþiktaþ Kampüsü'nde düzenliyor.
https://2018.pgday.istanbul/
Kaðýt ne ya ! 1400 yýl önce kaðýt mý vardý, kemiðe, deriye, taþa yazýyorlardý yine öyle yapsýnlar, diþ macunu yerine misvak kullanýyorlar ya onun gibisinden, zaten kitap okuyan filanda kalmadý yandaþ basýna gazete için kaðýt vermek de kýt olan Dolarý boþa heba etmek oluyor. Sonra gelip umutabi niye tek cent bozmuyor da yastýk altýnda tutuyor diye výdý výdý ediyorlar. Beter olacaklar ki yeter olsun, Dolarda olmak demek huzur demek, soygundan kurtulmak demek , beton ekonomisine para kaptýrmamak demek.
Artýk millet 6 larý kanýksadý bankalarda makas aralýðý çok deðil demek ki kanýksaya kanýksaya gidecek artýk 10 mu olur 20 mi Allah kerim. Sevgili Umut abinin dediði gibi dolar da hedef bir rakam yok saldým çayýra mevlam kayýra modu geçerli![]()
Yer Ýmleri