Teþekkür ederim aklýmda bulunduracaðým.
Bu sabah Garanti internetten aldým makas 10 kuruþtu galiba. Hadi sadece tek taraflý alýmý hesaba katsam 5 kuruþ desem 40.000 dolarda 2.000 TL komisyon almýþ oldu. 200.000 lira 25 günlük vade bozmuþtum zaten, vade kaybý kadar bir de makastan girdi.
ING'de makas 7 kuruþ gibiydi ben baktýðýmda. EFT yapsam o para yerine ulaþana kadar kur nereye gider Allah bilir diye aldým geçtim artýk. Odeabank'ta makasýn çok düþük olduðunu sonra fark ettim. Piyasa kapalýyken diðer bankalardan daha kötüydü ama piyasa açýldýðýnda en dar makas Odea'daymýþ geç fark ettim. Bu makaslar gün içinde de bankadan bankaya sürekli farklýlýk gösteriyorsa takibi iyice zorlaþýyor.
Bayram öncesi alýþ için EFT yapmýþtým kur 5.90'dý para transfer olana kadar 10-15 kuruþ yükseldi vazgeçip almamýþtým sonra. Makas en dar nerede varsa bakýp dolarlarý elden oraya götüreyim de bozarken bir 2000 lira daha kaymasýn diyorum þimdi. Böyle böyle öðreneceðiz inþallah.
MT'ye de soracaðým ayrýca. Internette görünenden baðýmsýz MT üzerinden makas hep dar oluyorsa banka banka gezmek yerine para neredeyse oranýn MT'sinden iþlem yapmak daha kolay tabi.
Son olarak bir de açýlýþ kapanýþ saati var. Bugün TEB'den 08:30'da alabildim normal makastan. Garanti 09:00'da normale döndü. Bu da bankadan bankaya deðiþiyorsa bir de bunu öðrenmek gerek.
Yer Ýmleri