MT döviz alım/satımını yapmıyor mu, şube'de de mi varmış bu 50K limiti100k civarı sattım 300k civarı duruyor. Kısa vadede düşerse yeniden alacağım. Uzun vadede zaten yükselmesini bekliyorum. Kendimce taban 5 tavan 7 gibi bir fiyat beklentisi oluşturdum buna göre % dağılımı al sat yaparak düzenliyorum.
Aslında 5'e inmesindense 7'ye çıkması çok daha kuvvetli bir ihtimal ama diğer taraftan da ne olur ne olmaz hükümet olmadık bir karar alır ters bir yaptırıma giderse diye Ahme kadar keskin karar alamadım. Kısa vadede örneğin Eylül'de biraz geri çekilirse daha yüksek oranlarda giriş yapacağım. Yine de %75'ten fazla girmeyip her ihtimale karşı %25 TL'de durmak istiyorum.
TL açısından da hep günlükte kalmaya çalışacağım. USD/TL arasında geçiş yapabilmek için ikisine de günlük faiz veren bankaları tercih edeceğim. Şimdilik Odeabank TEB Burgan bunları kullanıyorum günlüklerde.
Hesabım olan bankalar arasında en düşük makas Odeabank'ta olduğu için al sat işlemlerini Odeabank'tan yapıyorum ama günlük 50.000 TL alım ve satım limiti var. İşlemlerin yarısını kendi hesabımdan yarısını eşimin hesabından gerçekleştiriyorum. Limit artırmak için MT ile görüştüm ama genel müdürlük döviz işlemlerine kısıtlama getirmiş. Form doldurduk talepte bulunduk izin alabilirse artıracak ama 24 saat geçti henüz haber yok. Makasın düşüklüğü de bu kısıtlama sayesindedir belki.
Sorduğunuzdan fazlası cevap oldu ama genel bilgi vermek istedim birkaç gündür bunlarla uğraşıyorum.

Yer İmleri