Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
Baþkasýnýn yaptýðý ve sýnýrlarýný çizdiði bahçede oynayacaðýmýza, kendi bahçemizi yapmaya baþlamak bence rasyonel bir karar.

10 sene anadol tarzý yerli bir arabaya binmek , yerli üretilen ama daha yavaþ bir arm klonu mikroiþlemcili cep telefonu kullanmak ve bunun gibi þeyler beni üzmez. Ben de temelciyim. Tekniðe inanmam. Temelin çok düzgün olduðu geliþmiþ ülkelerde belki kullanýlabilir. Ama inþaatýn temel kolonlarý yýkýk iken üstteki verandanýn parkelerinin rengini tartýþmak bir anlamda teknik analiz ile temel sorunlarý görmezden gelmeye benzer.
Sizinle genel olarak ayný düþüncedeyim ancak öncelikle politikacýlarýn böyle bir vizyonu var mý ona bakmak lazým, cevap maalesef yok. Politikacýlarý geçip toplumun genel yapýsýna bakýnca onlar da böyle bir heves var mý diye bakarsak, maalesef o da yok. Seçim zamanlarý kullanýlan yerli otomobil, yerli uçak gibi söylemler sadece oy kazanmak adýna yapýlan birkaç milyon lira yatýrým yapýlýp toplumun gazýný almaya yönelik söylemler. Üretim eðitimle baþlar, önce eðitimin düzeltilmesi lazým. Ardýndan ümit dolu, vizyoner, üretmeye hevesli gençlerin yetiþmesi lazým. Bayramda köye gittiðim zaman üretim yok denecek kadar indirgenmiþ artýk emekli olan rahatýna bakar olmuþ. Köydeki akrabalarým önceden 20þer-30ar ineði varken þimdi 2-3 tane var. Çocuklarý desen köyden kaçýp memur ya da iþçi olup kente yerleþme derdinde vs vs. Çok uzun yazardým da bu konu hakkýnda insanlarý baymaya gerek yok. Saygýlar.