Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by atmega48pa Yazýyý Oku
    Dolar varlýklardan bahsediyorum. Soda, Egeen, Tüpraþ gibi þirketler dolar varlýktýr. Dolar yatýrým deðildir. Eurobond yatýrýmdýr. Dolarýn yükseleceðine inanýyorsanýz biraz risk alýnýrsa bir potansiyel var onu paylaþýyorum. Hisse alýn demiyorum, dolarýn yönü konusunda da sizle ayný fikirdeyim.
    dolar varlýk falan deðildir, hepsi TL cinsinden fiyatlanýyor insanlarý yanlýþ yönlendirme. dolar bazýnda varlýk yatýrýmý yapmak istiyosan git NYSE'den hisse bul al. herþekilde bunlarýn kendi baþlýklarý var ayhan hocamýn dediði gibi, burasý yeri deðil.

2.  Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku
    dolar varlýk falan deðildir, hepsi TL cinsinden fiyatlanýyor insanlarý yanlýþ yönlendirme. dolar bazýnda varlýk yatýrýmý yapmak istiyosan git NYSE'den hisse bul al. herþekilde bunlarýn kendi baþlýklarý var ayhan hocamýn dediði gibi, burasý yeri deðil.
    Tamam yazmayacaðým ama gelirinin %95'i dolar cinsi olan egeen gibi bir þirkete TL varlýk diyorsun.

Mesela Tüpraþ sadece Bist'te olduðu için þu an y.dýþýndaki rafinerilere göre %50 daha düþük fiyatlanýyor. Kasasýnda 50 milyon$ fazlasý var, cirosu dolar stoðu petrol, bunun neresi TL varlýk?

Alýntý Originally Posted by atmega48pa Yazýyý Oku
    Tamam yazmayacaðým ama gelirinin %95'i dolar cinsi olan egeen gibi bir þirkete TL varlýk diyorsun.

Mesela Tüpraþ sadece Bist'te olduðu için þu an y.dýþýndaki rafinerilere göre %50 daha düþük fiyatlanýyor. Kasasýnda 50 milyon$ fazlasý var, cirosu dolar stoðu petrol, bunun neresi TL varlýk?
    Önce Bilgi sahibi ol.!!
    Sonra fikir sahibi olursun.!!!
    Ýyi araþtýr.!!

Tüpraþý!!!!
    Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alýntý Originally Posted by BOSPOROS Yazýyý Oku
    Önce Bilgi sahibi ol.!!
    Sonra fikir sahibi olursun.!!!
    Ýyi araþtýr.!!

Tüpraþý!!!!
    Yanlýþ olan ne ki anlamadým. Kaðýt üstünde 7,5 milyar açýðý var onu kastediyorsanýz, ondan fazla stoðu var. Döviz fazlasý var. 6 Aylýkta analistler bile yanýldý, herkes çok karamsar ama bu þirketler harýl harýl çalýþýyor.

Yanlýþ olan ne ki anlamadým. Kaðýt üstünde 7,5 milyar açýðý var onu kastediyorsanýz, ondan fazla stoðu var. Döviz fazlasý var. 6 Aylýkta analistler bile yanýldý, herkes çok karamsar ama bu þirketler harýl harýl çalýþýyor.
    Þu an eski fiyatlardan ve hazýr stoklardan üretilen eski anlaþmalar teslim ediliyor. Bu teslimatlarýn sonrasýnda keskin duruþlar baþlayabilir. Sanayinin içinden bildiriyorum ses ciddi anlamda azalmaya baþladý. En son 2009 yýlýnda buna benzer bir sessizlik hatýrlýyorum. Nihai resmi görmek için acele etmeyin þu anki hareketliliðe aldanmayýn 1-2 ay sonra daha etraflýca deðerlendirin derim.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

~ 1.200.000.000 net dolar borçu var.!!
    Artý dolar faizi.!!
    TL nin her kuruþluk deðer kaybý.!!
    Tübraþýn hanesine zarar yazmaya devam edecek.!!!
    Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alýntý Originally Posted by BOSPOROS Yazýyý Oku
    ~ 1.200.000.000 net dolar borçu var.!!
    Artý dolar faizi.!!
    TL nin her kuruþluk deðer kaybý.!!
    Tübraþýn hanesine zarar yazmaya devam edecek.!!!
    Buradakilerin hoþuna gitmiyor uzatmayayým ama yazdýðým þirketler aldýklarý borçlarla yavuz sultan selim köprüsü gibi geri dönüþü olmayan iþler yapan þirketler deðil. Tüpraþýn borcu uzun vadeli ve döviz açýðý yok. O borcun karþýsýnda 1,2 milyar dolardan fazla petrol stoðu var. net döviz pozisyonu artýda. Tüpraþý kaldýrýp fransaya koysak, ederi 40$. Bunu bistte 18$a alabiliyorsun. Tüpraþ olmaz sise olur, soda olur. Sonuçta ihracat geliri olan þirketleri almak cazip diyorum. Ýç piyasanýn çökeceðine, TL'nin dayak yiyeceðine ben de katýlýyorum. Gidip EKGYO dan bahsetmiyorum. Umarým fikrim anlaþýlmýþtýr.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •