Sayfa 485/931 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Isyat fanatikliği yapmayın. Globsal ekonomide değeri olan, TL'ye dayalı olmayan şirketlere de bakın. Borsa eksideyken bu hisseler pozitif ayrışıyor. iç piyasa harici ihracat geliri olmalı şirketin,

EREGL 11.780 %+2.17 ---------- Bilanço para birimi Dolar
    SODA 8.010 %+4.84 ---------- %80 ihracat ve döviz nakit fazlası var
    SISE 6.010 %+2.74 ----------- Bir sürü ülkede üretim tesisi var, iştirak zengini ihracat geliri var.
    EGEEN 390.400 %+5.80 ---------- %95 ihracat,%4,5 temettü verimi, yıllık %40-45 favök büyümesi var ortalama
    ANACM 3.260 %+1.56 ----------Borsa göçerken hep yükseldi, %30a yakın favök, yarıdan fazlası satışların ihracat
    TUPRS 119.600 %-2.69 --------- Düşmüş haliyle endeksten %30 pozitif yarıştı
    ENKAI 5.160 %+1.78 ---------- Yatırım zararı açıklamasına rağmen taş gibi duruyor.
    Sn Atmega48pa ben hala isyatın vıop dışında mantığının aslında doğru olduğunu düşünüyorum.Tek sıkıntı var yönetim.Bu kadar salak fon yönetimi olamaz.Bu havada dolara karşı pozisyon alan yönetimin bence finans piyasalarına erişimi engellenmeli.Gitsinler köfte ekmek ,kokoreç falan işine girsinler ,bar açsınlar o işlerden anlamıyoruz diye korkmasınlar,nasılsa finans işinden de anlamıyorlar orda hiç değilse milletin parasını batırmazlar,batma oranları da kesinlikle finans işi kadar olmaz.Bu işten anlama oranları sıfırın altında.Ben bu fona ucuza eurobond alıyorum diye ortak oldum.Üç beş nakite sıkışan sağlam şirkete de piyasa üstü faizle para verseler,borsada az bişi batsalar da kompanze olur ,sağlam, şeffaf şirket temettü de dağıtıyor,iskontolu da dedik daldık.Ne bileyim vıop falan bir işlere dalacaklarını.Mesleğim finans işi ile alakasız bunların kumarbaz olduklarını bileydim bir kuruş yatırırmıydım.Neyse bu yıl düzelmez artık ,gelecek yıl bakacağız duruma.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn Atmega48pa ben hala isyatın vıop dışında mantığının aslında doğru olduğunu düşünüyorum.Tek sıkıntı var yönetim.Bu kadar salak fon yönetimi olamaz.Bu havada dolara karşı pozisyon alan yönetimin bence finans piyasalarına erişimi engellenmeli.Gitsinler köfte ekmek ,kokoreç falan işine girsinler ,bar açsınlar o işlerden anlamıyoruz diye korkmasınlar,nasılsa finans işinden de anlamıyorlar orda hiç değilse milletin parasını batırmazlar,batma oranları da kesinlikle finans işi kadar olmaz.Bu işten anlama oranları sıfırın altında.Ben bu fona ucuza eurobond alıyorum diye ortak oldum.Üç beş nakite sıkışan sağlam şirkete de piyasa üstü faizle para verseler,borsada az bişi batsalar da kompanze olur ,sağlam, şeffaf şirket temettü de dağıtıyor,iskontolu da dedik daldık.Ne bileyim vıop falan bir işlere dalacaklarını.Mesleğim finans işi ile alakasız bunların kumarbaz olduklarını bileydim bir kuruş yatırırmıydım.Neyse bu yıl düzelmez artık ,gelecek yıl bakacağız duruma.
    Sn Hakem, ben de aynı mantıkla yaklaştım, sonuçta kasadaki parayı yarı fiyatına alıyorsun. Dediğiniz gibi kumar oynadılar.

Portföyüm sadece isyat olsaydı bunalıma girerdim. Burada görüyorum amaç olarak isyat biriktirmeyi hedef edinen arkadaşlar var. Çok riskli, portföyü çeşitlendirmenin önemini bu altı ayda herkesin görmesi lazım.

Eline fazla para geçince küçük altın alan yaşlı annem iddia ediyorum ben de dahil bu forumdaki yatırımcıların %80'ini getiri oranında geçer ki kadıncağız piyasaya falan bir sn vakit ayırmadan başardı bu işi.

NET VARLIK DEĞERİ

212.777.990,74

Pay Sayısı

160.599.284

Pay Başına Net Aktif Değer

1,32

KAP'a güncelleme düşmüş.

Yerimizde sayıyoruz maalesef.

Zaten 73-74'te geziniyoruz. Bu gidişle 1'ler hayal bu yıl.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

4.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    NET VARLIK DEĞERİ

212.777.990,74

Pay Sayısı

160.599.284

Pay Başına Net Aktif Değer

1,32

KAP'a güncelleme düşmüş.

Yerimizde sayıyoruz maalesef.

Zaten 73-74'te geziniyoruz. Bu gidişle 1'ler hayal bu yıl.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Bende sizin gibi en az 8-10 yıl kadar tutmak için bu hisse ye girdim. Yıllardır takip ederim piyasanın kötü olduğu zamana denk geldi. Bu sene 10 kuruş kar verse sevineceğiz. Umarım hisse yılbaşına doğru 1 TL seviyesine gelir.
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Bende sizin gibi en az 8-10 yıl kadar tutmak için bu hisse ye girdim. Yıllardır takip ederim piyasanın kötü olduğu zamana denk geldi. Bu sene 10 kuruş kar verse sevineceğiz. Umarım hisse yılbaşına doğru 1 TL seviyesine gelir.
    Bana artık hayal geliyor. Bu hisse bu fon yöneticileriyle pek bir yere varamaz. Adamlar sadece vadelide ve eurobond'da tutsa bile deli kar etmiştik. Nasıl başarıyorlar da Temettü sonrası sermayeye geliyorlar yine anlayamıyorum. Temettü sonrası 84 kuruş olan hisse 73-74 kuruşta. Bunun denetleyicisi değerlendiricisi yok mu kaderine mi terk edilmiş bu yatırım ortaklığı?

Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Bana artık hayal geliyor. Bu hisse bu fon yöneticileriyle pek bir yere varamaz. Adamlar sadece vadelide ve eurobond'da tutsa bile deli kar etmiştik. Nasıl başarıyorlar da Temettü sonrası sermayeye geliyorlar yine anlayamıyorum. Temettü sonrası 84 kuruş olan hisse 73-74 kuruşta. Bunun denetleyicisi değerlendiricisi yok mu kaderine mi terk edilmiş bu yatırım ortaklığı?

Güncel veri 215 milyon civarında yani şu an 8 aylık kar 6 milyon tl ye düştü. 230 milyon civarında kapatabilirsek 21 milyon TL kar olur ki en fazla vereceği temettü de 0,14 kuruş olur. Yedek akçe de de bekleyen 0,03 kuruşluk bir kar var. Onu da kullanırlarsa sene sonunda 0,17 kuruş temettü açıklar. Bunlar olursa belki hisse fiyatı 0,95-1,00 TL seviyesine gelir. Yoksa 0,85 bile olmayacak. ISYAT uzun vadede kazandırabilecek mi bakalım.
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Güncel veri 215 milyon civarında yani şu an 8 aylık kar 6 milyon tl ye düştü. 230 milyon civarında kapatabilirsek 21 milyon TL kar olur ki en fazla vereceği temettü de 0,14 kuruş olur. Yedek akçe de de bekleyen 0,03 kuruşluk bir kar var. Onu da kullanırlarsa sene sonunda 0,17 kuruş temettü açıklar. Bunlar olursa belki hisse fiyatı 0,95-1,00 TL seviyesine gelir. Yoksa 0,85 bile olmayacak. ISYAT uzun vadede kazandırabilecek mi bakalım.
    bir önceki yıl verdiği 0,125 altına da düşmesin de..

bu arada ismen 2011-2016 yılları arasındaki hareketi dikkatimi çekti. Haziran 2016 sonrası verdiği tepki kayda değer. darısı isyatın başına..

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

8. Arkadaşlar günlük güncel veriyi takip edebileceğim bir link rica edebilirmiyim

Sayfa 485/931 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •