-
Onumuzdeki hafta sayet saglam balyoz etkisi yapacak bir faiz artisi gelirse benim asil ilgilendigim diger konu her 4 ayda bir faiz odemeli %10 stopajli devlet tahvilleridir...suanda gizli cevherler..orta ve uzun vadede guzel getirileri var...ayrica gelen kupon odemeleride artisi...dilersen satabiliyorsunda...yani illa vadeyi beklemeye gerek yok...tabi devlet tahvillerinin faizininde dahada artmasi koşuluyla bu soyledilerim...yoksa anlami fazla olmaz..
-
Chucky68 hoşgeldin.ozlettin . piyasayi yakından takip etmek lazım.buradan bilgi alıyoruz.tlde kalmak avantaj li olacak.niye faiz vermek zorunda MB.
Devlet tahvilleri daha tavan yapmadi.belki 2001 gibi yüksek faizli tahvil çıkabilir.beklemek lazım
-

Originally Posted by
ersunan82
13 eylül'de olası bir faiz arttırımı olursa bunun yansıması ne kadar sürer acaba, mesela benim 14 eylül'de vadelinin günü doluyor o gün hemen yansımaz herhalde bir süre daha beklemek mi gerekir.?
Merkezin faiz artisi gelirse ve piyasa ikna olursa ertesi gunden itibaren bankalar yarisa baslar..
-
bankalar mevduat faizi artışında ısrarlı olurlar mı? DIBS'lerde işlemler oldukça sığ. kredilerde ciddi gerileme var.
yani, topladığı mevduatı kredi vermeyerek, sığ DIBS'ten sağlıklı olmayan fiyatlarla kağıt almayarak ne yapacak?
-

Originally Posted by
blue70
Chucky68 hoşgeldin.ozlettin . piyasayi yakından takip etmek lazım.buradan bilgi alıyoruz.tlde kalmak avantaj li olacak.niye faiz vermek zorunda MB.
Devlet tahvilleri daha tavan yapmadi.belki 2001 gibi yüksek faizli tahvil çıkabilir.beklemek lazım
Yoldaş sagolasin...merkez neden faiz vermek zorunda diye sormussun??...kur seviyesi 7 tl ye dayanmisken vede bunun geciskenligini henuz tam olarak enflasyonda gormemisken ithalat ve ihracat kura endeksliyken bircok kurumsal isletmeler ve ticarethaneler ayakta zor dururken varsin merkez faiz arttirmasinda gorelim bakalim....merkezin suana kadar aldigi tum onlemler hastayi serumla yatakta tutma cabasidir... asil ilaç faiz serumu gelmedigi taktirde hasta karacaahmet yolcusudur. .fazla dayanmaz..
Chucky..........................yeşil
-

Originally Posted by
Stajyer
İcbc hoşgeldini 22.50 yapmış
ICBC dövizde bir artırıyor, bir azaltıyor. Avro aynı, dolar 5,5% ve yen 7% olmuş.
-
Pardon yanlışlıkla "niye" yazmıştım.mb kesin artış yapacak.5veta 6 puanda olabilir artış.
-

Originally Posted by
yuji
Üstad, NKolay bono'dan bahsediyorsunuz diye düşünüyorum
Stopaj değişikliğinden sonra hesap değişti
Bono'da stopaj %10, mevduatta %5 oldu
Ondan bahsediyorum
Yeni stopaj degisikligine gore aktif halen stopajini %10 da sabit tutuyor...bu durumda haklisin..... buna ragmen azda olsa piyasada en yuksek gene bunlar veriyor....onlarda bunun farkinda....yanliz oranlarinda bir duzeltmeye gitmezlerse cok musteri mevduat bankalarina gider....sonucta paranin dini imani vefasi duygusalligi olmaz..gider x bankasiyla nikah kiyar...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri