Alýntý Originally Posted by ni.ko Yazýyý Oku
MB’nin Genelgesine göre döviz alým satým kurlarý bankalarca belirlenir deniliyor.

Bankalarda genel uygulama müþteri talep ederse DAB'a baðlarken alýþ satýþ kurunu ayný kur olacak
þekilde rezerve edip TL hesaba geçerken kullanýlan kuru DTH hesabýna dvz. satýlýrken tekrar kullanmak þeklindedir.
Böylece ihracatçý için deðiþen bir þey olmaz, ihracat bedelini döviz olarak tutmak istiyorsa bu þekilde yoluna devam edebilir.

Þubat 2008'de serbest tasarrufa býrakýlan uygulama iptal edilerek ilgili tarih öncesi uygulama geri geldi ama fiiliyatta
ne amaçlýyorlar anlayamadým.
Ýhracat geliri döviz alým belgesine baðlanacak gibi bir laf duydum. Ama þu an iþleyiþi bu teblið kapsamýnda tam anlamlandýramýyorum. Döviz alým belgesine baðlamak teknik olarak ne anlama geliyor?

Tamamen zihin fýrtýnasý yapýyorum, örneðin ithalatçýyý da döviz satým belgesine baðlaýyýp , bu belgeleri belirli bir kota içinde eþleþtirecekler mi?. Yani Döviz alým belgesi ile eþleþmeyen döviz satým belgesi olmayan ithalatçý ithalat yapamayacak gibi. Tamamen zihin egzersizi yapýyorum.