Sayfa 1033/1223 İlkİlk ... 33533933983102310311032103310341035104310831133 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 8,257 - 8,264 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    TL verelım, mıllı parayla tıcaret yapacaktık ya hanı...
    olabilir dolar kuru da 3 olsun 7.5 milyar tl eder,daha başvuran da olur,kurtarır yani o zaman,ne var Ruslar da kıyak çeksin bize

2.  Alıntı Originally Posted by Caho Yazıyı Oku
    inanılmaz güçlü alımlar...
    Hocam inanilmaz guclu alimlar yazinca bes dklik barda bi 20 bin lot filanla aldi sandim 5 bin lot bile olmamis. Toplamda da viopda hacim oglene kadarki normal seyire gore cok guduk. Guclu derken?
    bang bang you shot me down..

3.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    burdan da zaten enflasyon %430 degıl %330 cıkar... hesabınızı kontrol edın, hepsını carptıktan sonra 1 cıkarmanız lazım... burdan hesapla 5.4 fılan bulursunuz su an olması gereken doları...

baz yılı meselesıne vs hıc gırmıyorum, yanı baz yılınızı 2003 degıl 2004 alırsanız ve hesabınıza ordan baslarsanız olması gereken dolar cok daha dusuk cıkar... 4.5 cıvarı fılan olabılır 2004 baz yılı alınırsa...

abd enflasyonunu da dusmek gerekır elbette vs vs...

haa, bızım tuık'ın rakamları zaten yalan yanlıs, herkes de bılıyor bunu.. ondan dolayı bu hesap toptan cope gıdıyor... ama ılla tufe baz alınacaksa hesabı bu sekılde olur...
    Bu arada 1'i çıkarmamak lazım, siz öyle söyleyince doğru sanıp çıkarttım ama çıkartmamak lazım aslında.

Tablo olarak veriyorum tekrar.

Alıntı Originally Posted by Caho Yazıyı Oku
    ne zaman içiyoruz senle, sana portföyümü ve işlemleri mi göstericem önce bana güleceksin sonra elimi sıkacaksın
    yok gülmem niye güleyim. ben diyorumki düşünceni yaz ididaya gerek yok. iyi oyuncunun elini sıkarım tabii helal olsun derim..
    içelim diyosun ama ben nerde yaşıyorum sen nerde yaşıyosun

Alıntı Originally Posted by Balder Yazıyı Oku
    Pahalı değil. Şöyle düşünelim: 2003 ten bu yana enflasyon %430 Doların 2002 ortalaması 1,6

Çarp ne çıkacak : 6,89 oluyor. Demekki neymiş. Dolar şu an olması gereken yere yakın imiş.

Üstelik bunlar TÜİK rakamları. Gerçek sokak rakamlarını düşünürsen dolara ucuz dersin.
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    2003'ten bu yana enflasyonun %430 oldugunu nasıl hesapladınız...

cunku eger tufeyı baz alıyorsanız 2004-2017 arası kumulatıf enflasyon, 2004 ve 2017 dahıl olmak uzere, %215...

baska bır verı setını baz aldıysanız onu bılemem...
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    burdan da zaten enflasyon %430 degıl %330 cıkar... hesabınızı kontrol edın, hepsını carptıktan sonra 1 cıkarmanız lazım... burdan hesapla 5.4 fılan bulursunuz su an olması gereken doları...

baz yılı meselesıne vs hıc gırmıyorum, yanı baz yılınızı 2003 degıl 2004 alırsanız ve hesabınıza ordan baslarsanız olması gereken dolar cok daha dusuk cıkar... 4.5 cıvarı fılan olabılır 2004 baz yılı alınırsa...

abd enflasyonunu da dusmek gerekır elbette vs vs...

haa, bızım tuık'ın rakamları zaten yalan yanlıs, herkes de bılıyor bunu.. ondan dolayı bu hesap toptan cope gıdıyor... ama ılla tufe baz alınacaksa hesabı bu sekılde olur...
    TUİK'in 2 tarih arasında enflasyonu hesaplamak için bir 'tool'u var.Metabilgiden görebilirsiniz.

İlk Endeks
    Son Endeks
    Değişim Oranı
    88,00
    367,66

Enflasyon artış oranı%317,79

usd artışı ise 6.56/1.6477=%298

Ama reel efektif kur tablosunu sadece dolar için değil euro için de yapıp -merkez bankası gibi-paket olarak ortalamasını almak gerekir,ayrıca sizin de değindiğiniz gibi dolar ve euro bölgesindeki enflasyonları da dikkate alıp -olması gereken- reel kur artışlarını enflasyon farklarına göre hesaplamak gerekir.Bu şekilde yapılmış hesaplar hem hisse.net blogumda hem de Vobelit topiğinde var.
    Ama sizin de değindiğiniz gibi çok önemli bir husus var,eğer TUİK'in enflasyon hesapları gerçeği yansıtmıyor ,daha düşük olarak yayınlanıyorsa o zaman aradaki fark kadar kurların denge seviyesinin daha yukarılarda olması gerekir.

6.  Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    bedelli askerlik 470000 başvuru olmuş şu ana kadar 7 milyar ediyor gelir iyi rakam......
    Reise bizi afrine götür diyen tosunlar mı bunlar acaba?
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

7. satis gelmez bosa beklwmeyin 3 u bir arda kahve 1 tl olmus 75 kurustu

8.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Reise bizi afrine götür diyen tosunlar mı bunlar acaba?
    bi dünya kaçak var......bir kısmı erteliyor,yeni sistemde isteyen herkese bedelli olacak deniyor..........

Sayfa 1033/1223 İlkİlk ... 33533933983102310311032103310341035104310831133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •