Düzeltme yapiim. %50 ucuz derken yerliler için, dovizle işi olmayanlar için. Dışardan 4TL ye doviz getirip içerde olanlara değil.
Çıkmak istediklerinde 6.50 den USD alırlarsa bu ticari bir karar olmaz, siyasi yada bu ülke bitti kalan üç kuruşu kurtarayım kararı olur.
Tabi ihtimaller bitmiyor, mesleğimde ihtimal hesaplamak olunca, ihtimallerin sonu gelmiyor.
Bu geçen hafta 200 milyon dolardan fazla satış yapanlar, acaba parayı dışarımı çıkarıyor.? Çıkardılarsa intahar gibi bişey.
Bize gelen yabancılar hep hırsız bıyıklı yada vur kaçcı hedge fonlar. Bunlar ticari düşünür değilmi. 3-4-5 TL lerden doviz sokup 6.50 TL den alıp gitmenin manası ne üstelik BIST ve diğer varlıklar düşmüşken.???
Belki BIST den çekip, USD nin çıktığı kadar düşmüş hale gelen gayrımenkule girerler. Onlar açısından akıllıca olabilir. Ben bilemem bana sormayın yaw.
USD yine 5 TL ye düşerse gayrımenkulu sat, USD al çık yada BIST e gir.. her neyse naaparsanız yapın...
Tabi ben para piyasaları içinde profesyonel değilim, bilmediğim başka bi sürü parametre olabilir. Şu swiftler mesela, yada Türkiyeye soktuğu parayı başka bir biçimde sigortalama işlerini bilmiyorum.
BU ARADA MB MALI GÖTÜRÜYOR.
Merkez bankası VIOB a girip dovizde orta vade SHORT çu değilmiydi.? Malı götürecek. Ama çok kişi zarar yazacak.
Bunu kriz başlarken yapsaydı, bu kadar kişi zarar yazmaz, enflasyon %18 lere çıkmaz(en azından bu sene), her neyse... o ayrı konu... ama bu kadar açık beyinsizlikleri görünce kafa kalmıyor insanda...
Son düzenleme : alicemal; 07-09-2018 saat: 12:57.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri