Sayfa 497/1032 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597997 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,969 - 3,976 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    ……….Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi...………..
    Hocam, CDS oranı Arjantin'inkine yaklaşmış olan Akbankın (800 baz puanına karşın 700 bp) hisselerine geçiş yapmakla acaba doğru bir karar verdiniz mi? Halk bankası Akbanka oranla daha az riskli bir banka değil mi? Kaldı ki HALKB son 12 aydır müthiş bir düşüş trendinde olan bir hisse yani olasılıklar teorisine göre düşüş trendinin sonuna gelmiş olması gerekiyor. Öte yandan AKBNK HALKB'ye oranla düşüş trendinde uzunca bir zaman geçirmiş değil. Toparlama durumunda acaba hangisi en önce toparlanır dersin? Borsada kalbini dinlemeyeceksin. Beyin de sık sık aleyhine çalışır borsada. Beyin her zaman kendine ıstırap veren unsur ne ise bir an önce onun ortadan kaldırılmasını ister, son derece bencildir, hep kendi mutluluğunu ön planda tutar artı çok kısa vade takılır. İş borsa olunca beynin bu tür talepleri genellikle ters teper. Sen HALKB'nin en kötü zamanında bu hisseyi taşıdın. Hisse son 13 ayda 15.37 den 5.57'ye %65 düştüğünde ve yabancılar yılbaşından ağustosun sonuna kadar 8 ayda 148+13=161 milyon lot hisse sattığında duruşunu hiç bozmadın. Şimdi ne oldu da HALKB'tan çıkıp CDS'i (kredi riski) Arjantin ile hemen hemen eşdeğer olan Akbanka geçiş yaptın acaba?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Borsada işlem gören banka hisseleri ile HALKB'yi karşılaştırırsak en önemli fark olarak şunu görüyoruz: HALKB son 12 aydır müthiş bir düşüş trendinde iken diğer bankalar sadece bir kaç aydır düşüş trendinde. Yani HALKB'deki düşüş trendi doğal ömrünü tamamlamış demektir. 2008'deki devasa ayı piyasasında (bu piyasa ayni zamanda depresyon ortamındaki bir piyasa idi yani TR ekonomisinin yıllık bazda %15 küçüldüğü bir ortam söz konusu idi) HALKB'deki en tepeden en dibe düşüş sadece 10.5 ay sürmüştü. Şu anda TR'de ne resesyon ne de depresyon söz konusu ama buna rağmen hisse 12 aydır çok sert bir düşüş trendindedir. (Not: Hissede düşüş 7 Ağustos 2017'de başladı ancak düşüş trendi 1 ay sonra Eylül'ün başında ortaya çıktı). Buradan şu sonuç çıkar: Piyasa toparlanmaya başladığında çıkış yönünde ilk tepki vereceklerin arasında HALKB olacaktır çünkü diğer bankalar düşüş trendini sürdürürlerken HALKB ondan çıkmış olacak. O zaman şöyle diyebiliriz: HALKB hissesi 7 tl nin üzerinde 1 hafta tutunabilirse Bankacılık endeksinin toparlanmaya başladığı öngörülebilir. Yani Bankacılık Endeksindeki toparlanmanın sinyalini HALKB hissesinin performansı verecek ve burada kilit seviye 7 tl dir. Bunun üzerinde 1 hafta kalması icap ediyor. Tabii burada tek bir ön şartımız var ve o da üzerinde uzlaşılmış olası bir OFAC mali cezasının makul seviyede gerçekleşmesidir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eğer yatırımcı olarak para birimin dolar ise dolar kullanılmalı kıstas olarak, Euro ise Euro kullanılmalı. Örneğin eric manstein arkadaşımız Eurolarını bozdurup HALKB aldığına göre onun kıstası Euro olmalı. Ek olarak kıstasınız ne ise onun enflasyonu veya gösterge tahvil getirisi taşıma maliyeti olur, örneğin dolarda yıllık taşıma maliyeti kabaca %3 dür, euroda ise %1.5.
    TUFE vs. manipule edilebiliyor. O yuzden dolar (veya euro) demistim. BNP Paribas kac sene once ceza geldiginde "dolardan uzaklasmak gerek" demisti.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dostum sana katılmıyorum. Zaten Trump electoral oyu alarak Başkan oldu, oyların %48'i Clinton'a %46'sı Trupm'a verilmişti. Clinton Trump'tan 3 milyon fazla oy aldı ama Başkan seçilemedi. Şu anki reytinglere bakarsan, 1970'lerin başında Nixon'ın elde ettiği son 50 yılın en kötü "Başkan Memnuniyeti" anketlerindeki gibi kötü reyting alıyor. ABD'de halkın %60 Trump'ı desteklemiyor. 6 Kasımda yapılacak seçimlerde Trump hüsrana uğrayıp Cumhuriyetçiler hem senatoda hem de mecliste çoğunluğu kaybedecek gibi gözüküyor eğer anketlerin sonuçları gerçek ise.
    Electoral College sistemi o yuzden var zaten ABD'de.

Kalifornia, New York, Texas, Florida (50 eyaletin 4'u, ama nufusun ~ %40'i) secimleri tek basina nufustan goturmesin, diger eyaletlerin de secim hakki bulunsun diye.

Hillary 3 milyon oy fazla almis olabilir ama bunlar Amerikalilardan degil, orada yasadisi bulunan 20-30 milyon Meksikalidan. Bunlar Californiaya ve New York'ta oy kullanabiliyor.

Trump'in secim sisteminde 306, Hilary'nin de 232 oy aldigi unutulmamali.

Reytingler secilmeden once de vardi Hilary'nin acik ara ile secilecegini gosteren. ABD'de medya liberaller ve globaller tarafindan control ve manipule edilir.

5. Temel teknik ne olursa olsun hiç bir kağıt ilelebet düşüp ilelebet yükselmez, aselsanı hatırlarsınız düşmeyen kağıt yapmışlar deniliyordu... Mütemadiyen hergün 3-5 yükselirdi. Mevcut krizi u şeklinde tanımlıyorlar. Yakın geçmiştekiler v şeklinde idi. Biz şu an u şeklindeki krizin alt paralel bölgesinde yataydayız. Sabretmekten başka yapacak birşey yok...

6. Ortagım, yenıden Trump kazanacak dıyorsun. anladıgim bu Bizdeki Erdogan gibi Trump ta kitleler tarafindan tekrar secilecek ongorusu var. Dogru mu ? Sence KAsim secimlerinde Trump in kongrede gucu kaybetmesi ile beraber ne olur ? MIke Pence Turkiye icin daha kotu bir tahmin olabilir mi ?

Bir de Amerikada yasiyordunuz. Yani Dolar Kazanip , TL de boyle bir borsaya neden yatirim yapma ihtiyaci duydunuz.

Dolar Bazli Zarariniz baya yuksek. Yani Dow JOnes deilde Neden IMKB veya Halkbank ?

Yabanci yatirimcinin ne dusundugunu anlamaya calisiyorum.

benim durum biraz daha garip. Almanyadaki eski kafa Gurbetciler gibiyim. Burada Euro Kazanip Turkiyede Ev arsa taksi plakasi, minubus hatti aliyorlardi zamaninda.

Gurbetcilerin aldiklari tum varliklar son 6-7 yilda Euro bazli yerle bir oldu. Bir tanidigim 1 milyona ev almisti, istanbuldaki bir projeden 250 bin Euro verdi simdiki fiyati 100 bin euro dahi etmiyormus, Ayni ornegi uc sene once taksi plakasi na minubus hattinam, arsalara verenlerde de var. Gurbetcilerde Euronun artmasina sevinir mantigi var ama orta halli birikim yapan Gurbetcilerin tamami uzgun...

Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Ortagım, yenıden Trump kazanacak dıyorsun. anladıgim bu Bizdeki Erdogan gibi Trump ta kitleler tarafindan tekrar secilecek ongorusu var. Dogru mu ? Sence KAsim secimlerinde Trump in kongrede gucu kaybetmesi ile beraber ne olur ? MIke Pence Turkiye icin daha kotu bir tahmin olabilir mi ?

Bir de Amerikada yasiyordunuz. Yani Dolar Kazanip , TL de boyle bir borsaya neden yatirim yapma ihtiyaci duydunuz.

Dolar Bazli Zarariniz baya yuksek. Yani Dow JOnes deilde Neden IMKB veya Halkbank ?

Yabanci yatirimcinin ne dusundugunu anlamaya calisiyorum.

benim durum biraz daha garip. Almanyadaki eski kafa Gurbetciler gibiyim. Burada Euro Kazanip Turkiyede Ev arsa taksi plakasi, minubus hatti aliyorlardi zamaninda.

Gurbetcilerin aldiklari tum varliklar son 6-7 yilda Euro bazli yerle bir oldu. Bir tanidigim 1 milyona ev almisti, istanbuldaki bir projeden 250 bin Euro verdi simdiki fiyati 100 bin euro dahi etmiyormus, Ayni ornegi uc sene once taksi plakasi na minubus hattinam, arsalara verenlerde de var. Gurbetcilerde Euronun artmasina sevinir mantigi var ama orta halli birikim yapan Gurbetcilerin tamami uzgun...
    Midtermlerde Baskan secilmiyor. O secildi zaten 4 seneligine. Genel olarak da Baskan'in partisinin Kongrede sayi kaybi oluyor midtermlerde.

Piyasada kaybetme riski de var. Insanda risk konsepti olmasi gerekli. 10 kat artmis ev fiyatlarindan alin diyen olmadi tanidiginiza. Papaz kacti oynandiginda Papaz en sonunda birinin elinde kalir.

Turkiye gibi reel enflasyonun %70'lere vurdugu yerde uzun vadeli kazanmak mumkun degil piyasalarda alip ustune yatarak.

Baska yerlerde de yatirimlarimiz var. Benim stratejim gelecek vadeden hisselere uygun yerlerden girip devamli trade ederek maliyetimi dusurmek. Ornek TAV. 9'da tanklar canli bombalar patlarken girdim, maliyetimi gecen 2 senede 5'e indirdim. Dolar bazli simdi 10 yani. Hisse 30'da. Ama girmeden once 1.5-2 sene bekledim. Kazanacagimizin, yanlis pozisyon acmayacagimizin bir garantisi yok, o yuzden cesni yapiyoruz ki hatalarimizdan en az sekilde etkilenelim. Borsada saglikli stratejiler gelistirmek gerekli.

Sonuc olarak da ben bu bankanin kelepir olduguna inaniyorum. Bu yuzden surup gidiyoruz iste ruzgarin terse donecegi zamani bekleyerek. Ama maalesef bu sure cok uzadi, cok uzayinca da maliyetlerin icine edildi.

8. Bu platformda twetter de olduğu gibi engelleme olsa ne iyi olurdu. Sadece TH izlerdim.Net

Sayfa 497/1032 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •