Sayfa 1141/1223 İlkİlk ... 1416411041109111311139114011411142114311511191 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,121 - 9,128 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

akp nin ülkede sürekli vergi icat ettiğini biliyoruz.. yıllar içinde yüksek vergilere muhtaç hale gelmiş bir ekonomi dizayn ettiler..
    ancak son dönemdeki dolardaki artışı araç yakıtlarına, benzin ve diesel, yansıtmadılar tepkilerden korktukları için..

ama o da kaçınılmaz.. bunun enflasyona ekstra bir etkisinin olacağını söylemeye gerek yok..

bakalım benzin ne zaman 10 tl olacak.. yakındır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Abd ye bende cok kiziyorum ama bu guce baska bir toplum sahip olsa diger butun ulkeleri isgal etmeye kalkardi.
    Mesela osmanlınin yaptığı gibi. Hitler gibi
    Abd nin en buyuk gucu finansal gucudur karsisinda hicbir güç dayanamaz
    Aynen oyle. Eger Osmanli nin 3 kitayi fethetmesiyle dunya lideri bir imparator olmasiyla ovunuyorsan abd nin yaptiklarina da bir sey diyemezsin. Onlarda sahip olduklari gucun sayesinde bunlari yapabiliyorlar ve yapmaya devam edecekler. Ne zaman guclenirsin, farkli reformlar yaparsin belki o zaman abd yi alt edebilirsin.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sercanhan in soyledigi bir sey var ki bence dogru o da abd nin piyasaya surdugu trilyonlarca dolarin gun gelip dunyanin basina bela olacagi ve hatta yakin da dunya tarihinin en buyuk krizine sahip olacagini dusunuyorum.

Tabi Turkiye de bu krizden en cok zqrat goren ulkelerin basindq gelecek. Cunku artik yeni bir qe olmayacak.

o süreci gayet iyi yönetiyor abd..

zarar görecek olan akılsız politikacıların babalarının çiftliğiymiş gibi yönettiği ülkeler..aldıkları borcu yapısal reformlar yerine tüketime ve betona gömen ülkeler..

abd ye bir şey olmaz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sercanhan in soyledigi bir sey var ki bence dogru o da abd nin piyasaya surdugu trilyonlarca dolarin gun gelip dunyanin basina bela olacagi ve hatta yakin da dunya tarihinin en buyuk krizine sahip olacagini dusunuyorum.

Tabi Turkiye de bu krizden en cok zqrat goren ulkelerin basindq gelecek. Cunku artik yeni bir qe olmayacak.

Onu diyorum ya ağam. Emlerdeki bu sıkıntı küresel boyuta ulaşırsa bize etkisi çarpı iki olur üç olur. Bunun farkında değiller.

5. Çinden Katardan gelme ihtimali olan birkaç milyar usd borca sevinen adamların Abd ekonomisi çöksün demesi hayret verici. Hatta dehşet verici.

6. Bu dunyayi ben yaratsaydim bir ulkeye bir topluluğa boyle orantisiz gucu asla vermezdim
    Abd ile arasi iyi olmayan bir ülkenin bu dunyada rahat etme şansı 0
    Abd bir ulkeyle savasa girse ucak gemileriyle o ulkenin tum haberlesme radar sistemini cokertir seklinde belgesel de izlemistim ucak dahi kaldiramaz diger ulke demislerdi.
    Birtek rusyanın nukleer gucu abd yi tehdit ediyor onun da onlemini almistir bu yamyamlar
    Simdilik 7.2 de biraktilar sevinmeliyiz direk cizer 20 ye hicbkr onlem alinmaz swap faiz fln hikaye

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Bu dunyayi ben yaratsaydim bir ulkeye bir topluluğa boyle orantisiz gucu asla vermezdim
    Abd ile arasi iyi olmayan bir ülkenin bu dunyada rahat etme şansı 0
    Abd bir ulkeyle savasa girse ucak gemileriyle o ulkenin tum haberlesme radar sistemini cokertir seklinde belgesel de izlemistim ucak dahi kaldiramaz diger ulke demislerdi.
    Birtek rusyanın nukleer gucu abd yi tehdit ediyor onun da onlemini almistir bu yamyamlar
    Simdilik 7.2 de biraktilar sevinmeliyiz direk cizer 20 ye hicbkr onlem alinmaz swap faiz fln hikaye
    fermi paradoksu tartışmalarında "belli bir gelişmişlik duvarını" (resimde GREAT FILTER olarak gösterilen kırmızı çizgi) aşan uygarlıklarla geride kalan ve henüz bu duvara yaklaşmamış olabilecek uygarlıkların ilişkisinden bahseder. bu duvarı aşan medeniyet diğerlerinin aşmaması için her şeyi yapacaktır..

dolayısıyla mesela bunu dunyaya da uygulayabiliriz. şu aşamada bu duvarı aşan gelişmiş batı ve bu duvara yaklaşan her ulusu durdurmak isteyeceklerdir. halk arasında "şunu/bunu yapacaktık ama filan ülke engelledi" şeklinde cereyan eden konuşmalara bu gözle de bakabiliriz. ufuk açıcı ve sorgulatıcı bir konu.

şu anda bu filtreyi (duvarı) aşan ülke abd (ve gelişmiş batı) gibi gözüküyor..

8. ameriga faizleri arttırıp dolarları çekip ticaret savaşları ile ithalatı düşürüp ekonomisini kapattıkça kısa vadede değil ama orta uzun vadede işsizliği çözer mi amerigan malları kur artışından pahalandıkça pahalandıkça ayfonları satamadıkça etekiler çare olarak kendi ürünlerine sarıldıkça... la trump yeme bizi la... proje tamamen köpük alma projesi...

Sayfa 1141/1223 İlkİlk ... 1416411041109111311139114011411142114311511191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •