Sayfa 1182/1223 İlkİlk ... 182682108211321172118011811182118311841192 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,449 - 9,456 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ciddi fakirleştik ağam. Ben son birkaç ayda sağlam fakirleştiğimi hissediyorum. Giderler o biçim arttı. Yani mecburi giderler. Zaten ekstralardan uzun süredir kısıyoruz. Winter cidden is coming. Şakası kalmadı artık bu işin. Bu kış çok çok zor geçecek.
    İstatistik bilimi trendler üzerine kuruludur.
    Çöküş trendinin henüz başındayız. Faizler de öyle, enflasyonda öyle.

2.  Alıntı Originally Posted by berryforeva Yazıyı Oku
    İstatistik bilimi trendler üzerine kuruludur.
    Çöküş trendinin henüz başındayız. Faizler de öyle, enflasyonda öyle.
    zannediliyor ki sadece bu kış zor geçecek, ileride bu kışı bahar tadındaydı diye anabiliriz..

3. zam furyası başladıysa devami gelir.duyduğum kadariyla bazi belediyeler zam denetimine çıkmış, bazi firmalar firsatcilik yapip etiketlerle oynuyormus,düşene bi tekmede biz vuralim hesabi.
    bu sene kış çok sert ve soğuk olucak
    Hamdım Piştim Yandım

4.  Alıntı Originally Posted by baldayı Yazıyı Oku
    ilk diyanet işleri başkanını hahamdan yaparsan 1924 te furkan vakfı gıbi soytarılar türer sende burada müslümanlara hakaret edersin
    Mehmet Rıfat Börekçi ilk diyanet işleri başkanı. Mustafa kemale ve kuva-yi milliye ye son kuruşunu kadar vermiş vatan evladıdır. Senin muhtemelen çok sevdiğin said nursi ve türevleri gibi maaşını ingilizlerden almıyordu. Ahlaksızlık yapmanın anlamı yok. Içindeki Atatürk düşmanlığını kusmaya çalışma.

Alıntı Originally Posted by berryforeva Yazıyı Oku
    http://www.sbb.gov.tr/Lists/Kalknma%...ınma_Planı.pdf
    2013-2018 arasında yayınlamış bir kalkınma planı.

Uygulayacakları politikayı özetliyeyim,
    Batının yaşlı nüfus yüzünde Sağlık giderleri artmış ve bu sebeble üretimin ve ticaretin eksen kayması yani doğuya kaymasını öngörüyorlar. Bu sebebten ötürü ucuz işgücüne ihtiyaç duyacakları için Yüce Devletimiz bu konuda çalışmalara başlamış.
    Türkiye deki nüfusu dahada büyütüp, hindistan vs seviyesine çıkarıp bu ihtiyaç duyulan işgücüne çare olacak. Bu 5 çocuk yapın, Suriyeliler ülkeye alınması bu politikalar dahilinde icra ediliyor.
    Göçmenlerin yani Suriyelilerin ülkeye adapte edilmesi çalışmaları yapılacağından bahsediliyor.
    Yani Suriyeliler kalıcı.

Hiç boşa boş milliyetçilik kasmayın, adamlar Batının politikası üzerinden iş yapıyor. Yüce Türk milleti vs. Değerler artık eskide kaldı, adamlar Türk halkını ucuz iş gücü olarak görüyorlar.

Ha bu arada Irak 2030 yılında en büyük 2. Petrol ihracatcısı olacakmış.

Demem o ki, kalkınma planında ülkenin sorunları ele alınmamış. Yani ihracat-ithalat arasındaki dengeyi nasıl sağlarız, üretim vs bu konuları planlar arasına koymamışlar bile.
    K.çı yabancı sermayeye dayamışlar. Bu ülkeden afedersiniz ama bir şey olmaz.
    Akademik dünyada geleceğin dünyası ile ilgili yapılan projeksiyonları okuyorum.

https://www.technologyreview.com/s/6...ce/?set=607973

Geleceğin dünyasında şu anda insanların yaptığı işlerin neredeyse tamamı , insanlardan daha iyi bir şekilde,robotlar tarafından yapılması mümkün olacak,gelişmiş ülkelerin orduları bile robotlardan oluşacak.Gelişmiş ülkelerde şu andaki nüfuslarının onda ya da yirmide biri ile(çok iyi eğitimli) şu andaki üretimin tamamını ya da yapılan tüm işleri robotlarla gerçekleştirebilmek mümkün olacak.Bu yüzden ,gerçekten böyle bir plan akıllarında varsa ,dünyanın nereye gittiğinden bilim ve teknolojinin şu anda geldiği seviyeden ve nasıl başdöndürücü bir hızla da gelişmeye devam ettiklerinden haberleri yok demektir.Ama buna şaşırmayız değil mi?

6.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Deniz feneri hirsiz
    Furkan hirsiz
    Feto hirsiz hain
    Tecavüzcu vardi ensar
    Bunlar iddia degil gercekler.
    Neden boyleler merak ediyorum cidden
    Onlar dinci değil ki din sömürüsü yapanlar. Gerçekten dine, Allah'a , Peygambere iman etmiş olanlar yaparlar mı böyle şeyleri, yapabilirler mi?

Sorun dinde değil dindar gozukenlerde vesselam.

7.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    Onlar dinci değil ki din sömürüsü yapanlar. Gerçekten dine, Allah'a , Peygambere iman etmiş olanlar yaparlar mı böyle şeyleri, yapabilirler mi?

aynen öyle,
    hırsızlığı dinsizler yapar
    hangi dinde hırsızlık yapin diyor.
    bilakis
    iyiligi emreder,kötülüğü men eder.
    hirsizlik yapmayin baskalarinin malina namusuna goz dikmeyin der.
    demek ki inanc yok,
    hirsizlik yapiyorsa dine inanmiyor,dini arac degil amac olarak kullaniyor.
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku

Dinci ne demek ?

Dinci , dini her şeye alet edip menfaat elde eden , din bezirganı demek .

Bu dincilerin islam dini ile ilgisi yoktur .

İslam dininde , önce ahlak gelir .

Çünkü ahlak senin kendine , diğer bireylere ve Allah’a görevlerini içerir .

Oysa ibadet kul ile Allah arasındadır .

Yani ahlaksız insanın ibadet etmesi işe Yaramaz . Çünkü ibadet aslında ahlak sahibi olmak için irade gelişimine vesile olan araçtır .

Yani ahlak sahibi olmayan insan ve ibadet yapıyorum diye gösteriş yapmaya çalışan ve bu yolla menfaat elde etmeye çalışan kişilere dinci diyoruz .

Bu din Bezirganlar’ının

Dürüstlük , ahlak , doğruluk , hak hukuk adalet kadın hakları , hassas olduğunu gördünüz mü ?

Göremeseniz . Çünkü bunla menfaat elde edilmiyor

Sayfa 1182/1223 İlkİlk ... 182682108211321172118011811182118311841192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •