Sayfa 1200/1223 İlkİlk ... 200700110011501190119811991200120112021210 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,593 - 9,600 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    soruya bak hizaya gel..

Sen aslında tam,

papaz olacak adammışsın yeğeen..

bir tane ateist bir abi vardi tanidik,yaş 60 civarlarinda.ne desem ne yapsam inandiramadim
    iki sene önce trafik kazası geçirdi, mazut yüklü bir kamyonu sollarken kamyon üstüne devrilip arabayi kagit gibi ezmiş,eşi ve kendisi 3 ay komada kalmış ve abi ayağa kalkti karisi suan felcli bir tarafi tutmuyor,hastanede şuuru yerinde olduğu zamanlardaki yaşadıklarını bazan anlatir.ölü den farkim yoktu der,hicbirsey hissetmiyordum der sanki hayat durmuştu der,beyin dumura ugruyormus...
    şuan inancli ve cumalari camiye gidiyor. oda sadece farzini kilmak için.
    diyorum sünnetleride kil,kilmiyor.Allah a inanmak için peygambere gerek duymuyor
    enteresan bir abimiz. diyorum ki,yaşayarak öğrenmektense hazir tecrübe edinmiş kişilerden destek almak yararli olmaz mi!
    yavaş yavaş olucak galiba
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Allah'a inanmayan, payına düşen mucizelerine bile hiç inanamaz,
    yok hükmünde sayar ve zaten gönlü gözü perdesinden öteyi göremez..
    Bazen boşverecen gidecekler.. Bu işler de bele..

Geçmiş olsun..
    İnanmak veya inanmamak herkes özgürdür zaten. İnananların kaybedeceği hiçbirşey yok, inanmayanlarda belki kendilerince kaybedecek hiçbirşeyleri olmadığından inanmıyorlardır...
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    ağbey beyin enteresandır..

ben de kaza geçirdim..

araba bana bi koydu yürürken, en az 3 metre havalanıp kaldırımdaki diğer aracın üstüne uçmuşum.. ))

arada bazı sahneler tamamen kopuyor beyinde..

mesela olayı görenler kaçan aracın plakasını almışlar, beni kendime getirmek için tokatlamışlar, cebime plakayı yazdıkları kağıdı koymuşlar.. ben kalkmışım bi şeyim yok deyip yürümüşüm.. yolun karşısına geçerek tekrar dükkana gelip oturmuşum.. hiç bir şey yokmuş gibi.. 45 dk sonra bir arkadaşım gelip benim o suskun puskun halimi görünce şüphelenmiş.. neyin var falan diye sorunca ben demişim ki - allah allah benim sağ ayağım niye ağrıyor durup dururken yaw ?? sonradan olayı gören başka birisi gelip bu adama araba çarptı 1 saat önce deyince beni hemen hastaneye sepetlemişler.. ))

ben o kazadan sonra hastaneye gelene kadar olan bölümleri hiç hatırlamıyorum mesela.. ))

yani diyeceğim şu ki ; beyin bazen tepki olarak veya dış darbelerden dolayı kendini kilitliyor ve korumaya alıyor.. ))

bazen geri açılıyor bazen de açılmıyor..

senin annattığın yaşlı teyze örneği de bununla ilgili.. altında başka bir şey aramak gereksiz.. ))
    İnanmışsa neden inancına karışıyorsunuz ?.
    Laiklik derken bu boyutu da var muhterem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bende espri mahiyetinde yazdım zaten. yoksa inançlarla kesinlikle alay edilmez. ama artık forumda az çok biliyoruz birbirimizi o nedenle çok alınma.

zaten benim üzerime vazife bile değil herkesin inancı kendine.

ama şöyle şöyle oldu hadi ataistler açıklasın diyincede sohbet olmuş oluyor.

ortada kesinlik olsa zaten herkes inanır yada inanmaz.
    Bir matematik hocası ders anlatır hiçbirşey anlamaz dersten kalırsın, başka bir matematikçiyle çalışırsın ve herşeyi öğrenebilirsin. Bir anda dersten iyi bir notla geçersin. Bu da mı gerçek dışı?
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku

bir tane ateist bir abi vardi tanidik,yaş 60 civarlarinda.ne desem ne yapsam inandiramadim
    iki sene önce trafik kazası geçirdi, mazut yüklü bir kamyonu sollarken kamyon üstüne devrilip arabayi kagit gibi ezmiş,eşi ve kendisi 3 ay komada kalmış ve abi ayağa kalkti karisi suan felcli bir tarafi tutmuyor,hastanede şuuru yerinde olduğu zamanlardaki yaşadıklarını bazan anlatir.ölü den farkim yoktu der,hicbirsey hissetmiyordum der sanki hayat durmuştu der,beyin dumura ugruyormus...
    şuan inancli ve cumalari camiye gidiyor. oda sadece farzini kilmak için.
    diyorum sünnetleride kil,kilmiyor.Allah a inanmak için peygambere gerek duymuyor
    enteresan bir abimiz. diyorum ki,yaşayarak öğrenmektense hazir tecrübe edinmiş kişilerden destek almak yararli olmaz mi!
    yavaş yavaş olucak galiba
    Bozkurt ağabey bu inanç meselesinin sonu yok.
    İnanalım, tecrübe edelim. Fakat inandığımız şey doğru değilse? Şöyle söylüyeyim, belki başka bir din vardı o yok oldu ve esas gerçek din oydu. Ve biz bu şekilde o dini unuttuğumuz için öldüğümüzde yanlış şeylere inandığımız için tanrı bizi cezalandırırsa? Ben sana akıl verdim bunu kullanmadın diye? Bak yine çıkmaza girdik.

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    İnanmayın böyle şeylere. Uyuşturucu bağımlılıkları, seks düşkünlükleri haber oluyor, cinayeti mi dillendirmeyecekler.
    Sıradan insani varlıklar çok büyütmeyin. Tek güçleri para ve teknoloji. Yoksa sıradan insanlar.
    Sana göre de 'suikast' diyelim madem.. İnandığımdan falan değil zaten, kuvvetle muhtemel..

Bir düşün bak bakalım o tarz yaşayanların hayatı hayat mı, cinayet riskiyle bile hem de..

Algı mühim mesele; erişilebilirlik ve mümkün olabildiğinin yayılması farklı boyutlara çeker böylesi hedef olmuşlara yönelik ilgi talebi de..

Kapiş ?..

Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Bir matematik hocası ders anlatır hiçbirşey anlamaz dersten kalırsın, başka bir matematikçiyle çalışırsın ve herşeyi öğrenebilirsin. Bir anda dersten iyi bir notla geçersin. Bu da mı gerçek dışı?
    gayet mantıklı.. ama dinle tanrı ile alakası ne şimdi bunun peki.

öğrenme insana özgü bir faaliyet zaten.

senin din kültürü hocan tanrı var dedi de bizim ki yok mu dedi ?

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    İnanmak veya inanmamak herkes özgürdür zaten. İnananların kaybedeceği hiçbirşey yok, inanmayanlarda belki kendilerince kaybedecek hiçbirşeyleri olmadığından inanmıyorlardır...
    Serkan dost, ben ahlaksızlık yapmadım, hırsızlık yapmadım, kimsenin hakkını yemedim, insan öldürmedim, hayvanlara eziyet etmedim, doğaya zarar vermedim. Hatta vejeteryanım.
    Bütün bunlara rağmen yaratıcı sırf ben onun inan dediği şey için inanmadım diye aklım mantığım almadı diye beni cezalandıracaksa kavuracaksa varsın yapsın. O zamanda yaratıcı öyle sandığımız gibi iyi değil. Korku üzerine inanç olmaz. Sen korktuğun için yanacaksın diye inanırsın. Ki dinin temeli korku üzerinedir.

Sayfa 1200/1223 İlkİlk ... 200700110011501190119811991200120112021210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •