Sayfa 435/1013 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    4 yaşında çocukları kitap okumaya teşvik etmek lazım ben köyde çocukken çobandım hep koyun güttüm bırak kitabı okula gidecek para yok sefalet diz boyu, bir tarafta sefalet bir tarafta açlık 10 sene çiğ keçi sütü içtim ot yedim hele bildiğimiz yonca değil sapı uzun yabani yonca var bunun 8-10 türü olur yanlış türünü yersen her yerin balon gibi şişer çeşit çeşit yabancı otlar ye iç yat tilkiler gelir yanıma yatardı aç kurtalar koyun çalardı sonra iş güç hayat su gibi akıp geçti şu an köye döneyim desem ortada köy yok ortasından yol geçmiş etrafında koca binalar dikilmiş beton yığını birde yabani mor sümbüller olurdu milyonlarca Hanım'a zaman zaman anlatırım çocuklarada anlatıyorum hayal edemiyorlar arabayla bir ara Bolu'ya gittim saatlerce doğada dolandım 5-20 adet yan yana zor buldum deli gibi o görüntüyü aradım orda bile yok , birde çocukken tüm yıldızlar kafayı yukarı baksan görünürdü son 30 yıldır buda kayboldu nasıl bir dünya olduk anlamakta zorluk çekiyorum
    Koyun yok olmasi normal, ortasindan yol gecmesi hertarafin beton yigini olmasi e o Allahin emri

Anlamadigim yabani mor sumbuller neden kaybolur? yabani bu sonucta

ikincisi herkesin bildigi gibi sehirden yildizlari fazla gormezsiniz cunku sehirin isiklari yuzunden o yuzden sehir disina ciktikca milyonlarca yildiz gormek mumkundur

siz koyluk yerde neden yildiz gormediniz onuda anlamadim. Anlayan varsa ogrenmek isterim

2.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    birde çocukken tüm yıldızlar kafayı yukarı baksan görünürdü son 30 yıldır buda kayboldu nasıl bir dünya olduk anlamakta zorluk çekiyorum

Çocukluğumda köye gittiğimde samanyoluna bakardım gökyüzünde.

Şimdi göremiyorum.

Heryer ışık olunca öyle oluyor maalesef.

Mor sümbüller büyük ihtimal bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanımı nedeniyledir. Doğanın florası değişiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Her yer ışık...

Hangi köy bu böyle?

Kadıköy?

4.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Çocukluğumda köye gittiğimde samanyoluna bakardım gökyüzünde.

Şimdi göremiyorum.

Heryer ışık olunca öyle oluyor maalesef.

Mor sümbüller büyük ihtimal bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanımı nedeniyledir. Doğanın florası değişiyor.
    ACIBİBER in yazısı da sizin açıklamanız da gayet iyi...
    Teşekkürler.
    Eklemek isterim. Çocuk dünyaya büyüteçle bakar. Boyut küçüklüğünün dışında öğrenme isteğinin algılarda yarattığı aşırı dikkat ihtimal.
    Tabii altta yer alan "Subjektivite", algının kendine yontulması düşünen canlının bir koruma mekanizması daha. Benliğinin temellerinde var. Ben/birey olması için kaçınılmaz. Sorun "ego" nun korunmaya çalışılması sırasında süpergonun devreye girememesi. Sonuç kabaran egolar/kibir/hoşgörüsüzlük...
    Mor sümbüller bulunduğum yerde çokça. Sadece tarım ilacı değil, faunada azalmasına sebep. Kullanılan gübrelerde sebep olabilir(asit yağmurları vb)...

5.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Google ve benzeri sitelerin sizin giriş yaptığınız siteleri sınıflandırması ve buna göre size reklam göndermesi aslında size explorer tarzı programları kurarken yaptığınız seçimlerle sizin izin verdiğiniz bir durumdur, siz derken biz yani hepimiz bu adımları çok önemli değil diye hızla geçeriz.

Diğer durumlar yani telefonda konuştum reklamı çıktı, aklımdan geçirdim ilk açtığım internet sayfasında göründü; işte bu tarz şeyleri psikoloji "algıda seçicilik" olarak açıklıyor, örnek "Toyota araba almaya niyet ettiğinizde, etrafınızda sürekli Toyota araç görmeniz" gibi, aslında etrafındaki Toyota araç sayısı artmadı sizin Toyota araçlara karşı olan dikkatiniz arttı...

Bazı şeyler aslında göründüğü kadar basittir zorlama açıklamalara gerek yoktur
    Hocam eve hırsız girdi 2-3 sene oldu. Bi iki ufak ziynet eşyası haricinde laptop'u d aldı.
    Ertesi gün iş mailime alışveriş sitesinden "indirimli laptoplar" maili geldi.

Bi gün de hanımla konuşuyoruz işte çocuğumuz olsa güzel olur falan.
    Ertesi gün "bebek ürünlerine kampanya" maili gelmez mi?
    Bunlar da mı algıda seçicilik?
    😁😁😁

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. PC kullanırken bu şekilde takip edilmeyi engelemenin bazı yolları da var.

ghostery gibi eklentiler var. Arama motoru botlarına engeli basıyor. Takip edilmeyi zorlaştırır.

Bir de çerezleri sürekli kullandığınız siteler hariç, çıkışta temizle olarak ayarlayın. Sayfayı kapattığınız anda çerezler otomatik silinsin.

Laptop kameranızı da bantlayın

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2017 yılına 130,6 liradan başlayan altının gramı, bugün 152,43 lira ile tarihi zirvesini gördü. Bu yılın ilk 3 ayında ortalama 145 lira olan altının gram fiyatı, geçen yılın aynı döneminde 109,7 liradan alıcı bulmuştu.
    Nerede erisin..

Reklamları izlediniz..

Bu yüzden YTD..

Doların alternatifi altındır..bence..

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam eve hırsız girdi 2-3 sene oldu. Bi iki ufak ziynet eşyası haricinde laptop'u d aldı.
    Ertesi gün iş mailime alışveriş sitesinden "indirimli laptoplar" maili geldi.

Bi gün de hanımla konuşuyoruz işte çocuğumuz olsa güzel olur falan.
    Ertesi gün "bebek ürünlerine kampanya" maili gelmez mi?
    Bunlar da mı algıda seçicilik?
    ������

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yok hocam bunlar çok spesifik olmuş doğrudur

geçmiş olsun bu arada hırsızlık nedense ülkemizde çok yaygın ve çok ilginç bir şekilde hiçbirside bulunamıyor... (aslında bunun açıklaması çok basit ve bariz ama yazarsak yazdıklarımız ya silinir ya mahkemelik oluruz)
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Sayfa 435/1013 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •