Sayfa 316/1024 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Referandum sonrası dönüşüm var vakıfbanktan çıkartmayı düşünüyorum, odea yada fiba dışında düzgün oran veren kalmadı sanırım?

Akbank 12.6
    Finans 12.5
    Tkb 12.30 'du en son.

Odea yada fiba 13.5-14 arası oran veriyor, sanırım bunlara aktarmaya devam edeceğim paraları. Dolarda alıcam %25 ile tabiki.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Serbest piyasa ekonomisinde en bi başgan ! faiz haram deyip faizlere müdahale hakkına sahiptir hatta parasını Tl yerine aynen kendi yaptığı gibi olsa bile Dolara yatıranlara vatan haini deme hakkına sahiptir, yine serbest piyasa ekonomisinde zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat belirleme hakkıda vardır ama, iş kendi yandaşlarına YİD modeli ile peşkeş çektiği havalimanında simiti 18 Tl den millete kakalamaya gelince SERBEST PİYASA EKONOMİSİ kuralı işier. Ayran , her şeyin sorumlusu AYRAN , bu kadar AYRAN içerlerse böyle oluyor işte.

3. Yönetenler halktan yetki alarak ülkeyi yönetirler.
    Yönetici faiz haramdır indirmek istiyorum diyorsa siz de faiz iyidir diyorsanız çalışacaksınız yönetime faizsever kişileri getireceksiniz. Devlet elbette faiz seviyesi dahil birçok alanda müdahil olabilir ama iş herhalde simit fiyatı seviyesine de inmez.
    Zorunlu trafik sigortası ile havaalanındaki bir mekandaki fiyat aynı şey değil. Biri zorunlu ve herkesin mutlaka tüketmesi gereken birşey biri seçimlik. Kakalayan varsa kakalanmayacaksınız. Mecbur değilsiniz satın almaya.

4. Ben zaten büyük banka ısrarını anlamakta zorluk çekiyorum.
    Küçük banka batar büyüğü batmaz diye bir durum yok ki.
    Batıp batmamak büyüklükle ilgili bir mesele değil bence.

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Referandum sonrası dönüşüm var vakıfbanktan çıkartmayı düşünüyorum, odea yada fiba dışında düzgün oran veren kalmadı sanırım?

Akbank 12.6
    Finans 12.5
    Tkb 12.30 'du en son.

Odea yada fiba 13.5-14 arası oran veriyor, sanırım bunlara aktarmaya devam edeceğim paraları. Dolarda alıcam %25 ile tabiki.

5.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Bunlar dolarin artisina belli bir yere kadar izin vericekler ama faizin artmasina asla izin vermezler .
    Düşünceniz bana biraz çelişkili geldi. " Doların belli bir seviyeye kadar artışına izin verecekler " diyorsunuz. Peki dolar o seviyeye geldi ve artışına devam ediyor diyelim; bunu engellemek için ne yapılması gerekli? Eninde sonunda faiz artışı devreye sokulur. Ve doların artışı, buna mukabil faizin düşük olması demek enflasyonun hızla yükselmesi demektir. Enflasyon tüm iktidarların korktuğu bir durumdur. Çünkü direkt halkın cebini ilgilendirir. Yüksek enflasyon seçim kaybetme nedenidir. Bu nedenle faize karşı da olsanız yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Yoksa ekonomik olarak ileride bedeli daha ağır olur.

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Düşünceniz bana biraz çelişkili geldi. " Doların belli bir seviyeye kadar artışına izin verecekler " diyorsunuz. Peki dolar o seviyeye geldi ve artışına devam ediyor diyelim; bunu engellemek için ne yapılması gerekli? Eninde sonunda faiz artışı devreye sokulur. Ve doların artışı, buna mukabil faizin düşük olması demek enflasyonun hızla yükselmesi demektir. Enflasyon tüm iktidarların korktuğu bir durumdur. Çünkü direkt halkın cebini ilgilendirir. Yüksek enflasyon seçim kaybetme nedenidir. Bu nedenle faize karşı da olsanız yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Yoksa ekonomik olarak ileride bedeli daha ağır olur.
    bu dedikleriniz dört senedir göstermelik işler hariç uygulanmadı.doların artışı engellenemedi. bundan sonrada böyle gider. mantık şu: inşaata dokunmada ne olan olsun.

7. Burgan yeni giriş 13.50.

Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Siyasi güç, başka işlerle uğraştığı için bu aralar Mevduat Faizleri gözle görülür bir şekilde artı, halen artmaya devam ediyor. Ancak İktidar, arzu ettiği Anayasal gücü uhdesine alırsa şuan ki Mevduat Faiz oranları en az %0,75 veya %1 kadar düşecek, düşürmeye hiç çekinmeden devam edecekler. Bu durumun gerçekleşmemesini diliyorum.

Saygılarımı sunarım.
    Temmuzda mantiksiz olmasina ragmen nasil indiridilerse gene hic cekinmeden indireceklerdir .aksam joleli abim kopure kopure anlatyodu 17sinden sonra bu duzen biticek diye.

Sayfa 316/1024 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •