Sayfa 82/1000 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 649 - 656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Benim bildiğim reis, MB başkanını görevden alıp bir kararnameyle bu faizi eski hale getirirdi. Bu yetkilerle donatmıştı kendini.
    İhale edilen projeler durdurulmuş. İyi de ihaleler yandaşa zaten. Bu durdurma da onlar içindir. Ricacı olmuşlardır. Bir dur hele diye.
    Fiyat güncellemelerine -vay be zammın adını da güncelleme yaptı ya bravo - dur de o zaman. Bu da elinde. Dolara bağlı olmayan ürünlerde zam artışı yapanlara büyük ceza var de. 2-3 büyük markete denetim kes cezayı. Denetimler devam edecek de. Yap bir şeyler iyiye dair.

Vay be. Piyasa güven beklerken bizim Allah'ımız var dedi. Şimdi neler neler demiş.
    Döviz şikayet mercii neresi ki ? Hepinizi şikayet edeceğim [emoji23]

Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    kimsenin elindekini hayrına bozacağını sanmıyorum hatta ucunun kendi cebine dokunacağı hissedilmeye başlasın.
    geçen günlerdeki gibi 'insanımız da turşunu kurmasını sever' diyerek verdikleri mesajı vatandaş yapar.
    Niye kimse öyle bir şey yapsın BETONCULAR yada ne bileyim her hangi bir iş yapan birisi HAYRINA bana malı ucuzdan verir mi ? Hadi bakalım bugüne kadar enflasyondan iki kat her yıl satış fiyatlarını artıran BETONCULAR şimdi 5 yıl önceki fiyattan isteyene beton satsınlar satarlar mı ? Yada hani bir ambalajcı var , bana ne Doların çıkışından, Dolar fiyatı arttıkça ben malıma bindiriyorum zammı deyip duruyor, hatta çevresindeki benzer güruh paraya para demiyormuş kazandıklarını koyacak bir delik bulamadıkları için ARBAYA BETONA yatıryormuş falan filan İNTER MİLAN... Versinler malları HAYRINA yarı fiyattan olma mı ! ...

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    1994 yılını ve 2001 yılını yüksek meblağda para ile geçiren, tecrübesi olan kesim çoktan yastık altına çekti paralarını.

Zira 1994 yılında 3 banka battı, 18 bin küsur mudi vardı. Paralarının 1999 yılı itibari ile ortalama 13milyar TL (bugünün dolar kurundan yaklaşık 30binUSD)'ye denk gelen kısımları ödendi. Ayrıca bankaların battıkları tarih itibari ile Türk Lirası mevduatlar, olan kriz yüzünden yükselmiş kurdan dövize çevrildi, döviz ise ilerleyen yıllarda enflasyon bazında değer kaybetti.

O zamanı yaşayanlardan 1994 yılında batan bir bankanın mudisinin 1999 yılındaki söylemini ben alıntıladım diğerleri aşağıdaki linkte:

HANİFE Şengün bugün 78 yaşında. Batan bir bankada yitirdiği 250 bin markın (yaklaşık 50 milyar lira) arkasından strese bağlı olarak geçici felç geçirmiş. Bugün güçlükle yürüyebiliyor. Doktorlar, vücudunun bu strese uzun süre dayanamayacağını söylüyor.
    Öyküsünü ağzından dinliyoruz:

"Ben Almanya'da işçi olarak tam 22 yıl çalıştım. İki işe birden girdim, sabahın köründe evden çıkıp işe başlıyor akşam herkes evine dönerken ben ikinci işime gitmek için metroya iniyordum. Beş kuruş yemedim, paramı biriktirip Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra rahat etmenin hayaliyle yaşadım. Sonunda `artık yeter' deyip vatanıma geldim. Biriktirdiğim parayı da bir bankaya koydum. Ama ne zaman ki o banka battı, hayallerim de çöktü gitti. Paramın keyfini sürmeden parasız kaldım."

1994 krizindeki mudilerin durumu: http://www.milliyet.com.tr/1999/02/15/haber/hab00.html

ödemelerin yapılmasına ilişkin haber http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8...ilyon-39090986
    hocam o günleri ben yaşadım.. imar bankası haricinde hiç bir mudi uzun süreli "gasp" ve ciddi reel para kaybına uğramadı..

bakın yükselmiş kurdan tl ye çevrildi diyorsunuz.. yükselmiş kur nedir? diyelim bugün itibariyle bütüm dth lar tl ye çevrildi... kur 6.10 sizin paranız bu fiyattan tl ye döndüğünde yaklaşık %30 civarında bir tl faizinden yararlanabilirsiniz.

bugüne kadar tl de kalanlar ile kıyasladığınız da ciddi derecede extra para kazanmışsınızdır. ve devlet size %30 lar seviyesin de bir faizden faydalanma imkanı sunmuştur. BURADA KİLİT NOKTA SEÇENEK..

DÖVİZİNİZİ TL YE ÇEVİRME SEÇENEĞİNİZ VARDIR. tabi o dönem OFFSHOREZEDELER durumu vardı. onlar haklarını alamadılar. bu 250bin mark olayını ve teyzenin felç geçirme olayını bununla ilişkilendiriyorum.

imar bankasında yurtiçi tl mevduat, döviz , dibs vs hepsi birden kasıtlı ve art niyetli olarak "bankanın kapatılması" nedeniyle gasp edildi.

bu olayda intihar girişimi 100lerceydi gerçekleşen intihar sayısı 12 , yani 12 kişi öldü.

imar bankasında geçmiş faizlerin hiç birisi ödenmedi (bunlar batan 24 bankanın hiçbirinde yaşanmadı) bu nasıl oldu? devlet bankanın batış tarihini ve geçmiş vadeli yatan tasarrufların hiçbirini dikkate almadı, bütün ödemelere 1.1.2004 tarihi itibariyle başladı.. ve yasa çıkarıp bunu 3 yıl erteledi. (50bin üstü meblağlar için)

yani kazara imar bankası devlet tarafından batırılmadan 1 yıl önce 1 yıllk mevduat hesabı açtıysanız.. bu 1 yıl için ve banka battığı tarihten itibaren 3.7.2003 tarihinden 1.1..2004 tarihine kadar 1 tl faiz alamadınız (o yüksek enflasyonda)

yani devlet özetle sana 1.5 yıl için 1 tl ne faiz, nede enflasyon farkı ödüyorum dedi..

hazine bonoları zaten uzun vadeli olduğu için orada da hak gaspı inanılmazdı (dikkat edin o yüksek enflasyonda bunları türk lirası için konuşuyorum)

imar bankası başka bankalardan farklı olarak DEVLET ZORUYLA BATIRILDI,, TÜM T ASARRUFLARIN BANKA SAHİBİNDE KARŞILĞI VARDI VE BUNA RAĞMEN GASP EDİLDİ..

ben bütün bankaların durumunu biliyorum.. İMAR BANKASI GİBİ BİR TASARRUF/ İNSAN KATLİAMI BU ÜLKEDE HİÇ YAŞANMADI, VE DAHASINI SÖYLEYEYİM BUNDAN SONRA YAŞANMASI İMKANSIZ.

Düzeltme: 1994 yılı demişsiniz ve bddk nın olmadığı tarihlerden bahsetmişsiniz.. o dönem devlet BANKA KURTARMA gibi bir sorumlulğu olduğunu düşünmüyordu, o dönem mevduat ta hak gaspı olmuş olabilir.

daha sonra bunun normal olmadığı ve sisteme ciddi güvensizlik getireceği düşünüldgünden BDDK kuruldu, ve bankalar zor duruma düştüğünde tasarrufların zarara uğramaması için BDDK YA BANKALARA EL KOYMA HAKKI verildi. ve TMSF aracılığı ile toplanacak sigorta primleri ile mevduatın ödenmesi yolu seçildi.

burada kilit nokta devletin bankaya el koyup , koymamasıdır.. devlet bir bankaya ancak o bankadaki tasarrufu kurtarma amacı ile el koyabilir. yada sizin bahsettiğiniz dönemdeki gibi herhangi bir eylem de bulunmaz ve banka olması gerektiği gibi iflas eder. devlet eğer bir miktar ödemeyi tahhüt ettiyse öder, etmediyse ödemez.

İMAR BANKASINDA DEVLET BDDK ARACILIĞI İLE BANKAYA EL KOYMASINA RAĞMEN ÖDEMELER YAPILMADI.. VE DAHASI İMAR BANKASI TASARRUF SAHİBİNİN DEVLETTEN BANKAYI NE ZOR DURUMA DÜŞÜRMESİ NE DE EL KOYMASI GİBİ BİR İSTEĞİ OLMADADı

gelmek istedğim nokta şu; devlet bir bankadaki tasarrufları kurtarır yada kurtarmaz bu kendi tercihidir. ama kurtarmamayı düşündüğünde EL KOYMA seçeneğini kullanamaz. hem bankaya el koyup, hem tasarrufları ödememe gibi bir seçeneği yoktur.

umarım anlatabilmişimdir.

Alıntı Originally Posted by Arc en ciel Yazıyı Oku
    Vay be. Piyasa güven beklerken bizim Allah'ımız var dedi. Şimdi neler neler demiş.
    Döviz şikayet mercii neresi ki ? Hepinizi şikayet edeceğim [emoji23]
    `Onların allahı` dikkatinizini çekerim....

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Niye kimse öyle bir şey yapsın BETONCULAR yada ne bileyim her hangi bir iş yapan birisi HAYRINA bana malı ucuzdan verir mi ? Hadi bakalım bugüne kadar enflasyondan iki kat her yıl satış fiyatlarını artıran BETONCULAR şimdi 5 yıl önceki fiyattan isteyene beton satsınlar satarlar mı ? Yada hani bir ambalajcı var , bana ne Doların çıkışından, Dolar fiyatı arttıkça ben malıma bindiriyorum zammı deyip duruyor, hatta çevresindeki benzer güruh paraya para demiyormuş kazandıklarını koyacak bir delik bulamadıkları için ARBAYA BETONA yatıryormuş falan filan İNTER MİLAN... Versinler malları HAYRINA yarı fiyattan olma mı ! ...
    vatandaş yapar kısmı güvensizlik ortamını görünce millet yastık altı yapar. turşunu kurma babındaydı. bi yanlış anlaşılma varmış gibi sezdim ondan açıklama gereği duydum yoksa tamamen aynı yerden bakıyoruz katılıyorum.

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Bu rakam çok abartılı bir rakam başganım.
    Şuanda ki çiğ süt (soğuk) fiyatları ile 2.5 kat fark var. Diğer markalarda durum nedir ?
    pınar 4.95 son kullanma tarihi 10 uncu ay olan torku 3.95
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 82/1000 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •