Originally Posted by
GE90
Kur fiyatlarýný hangi piyasadan takip edip hangi fiyatla iþlem yaptýklarýyla ilgili bir þey söylemiþti ama hatýrlayamýyorum þu anda. Hani spot piyasa deðil de bilmemne piyasasý fiyatlarýndan iþlem görüyor, olabilecek en cazip kur fiyatý ile iþlem gerçekleþiyor gibi bir þeyler anlatmýþtý. Yalan olmasýn yanlýþ hatýrlýyor da olabilirim. Ancak sonuç olarak internet þubelerinde görülen fiyatlarýn dýþýnda ayrý bir fiyatlandýrma olduðunu belirtmiþti. Bu forumda da bazý arkadaþlar söylemiþlerdi döviz al at yaparken internet þubesi yerine MT'yi telefonla arayarak iþlem yapýnca daha cazip fiyatlarla iþlem yapýlabiliyor diye. Belki o tarz bir þeydir, belki de 50.000 dolar üstü 100.000 dolar üstü gibi belirttiði fiyatlarda iþlem yaptýklarý daha özel bir fiyatlandýrma vardýr. Ben tek kalemde o boyutta iþlem yapmadýðým için deðerlendirmeye almadým.
Þimdilik benim için HSBC ve Odeabank'ýn internet þubelerindeki 2-3 kuruþluk makaslar yeterli. HSBC sabah 08:30 gibi makasý kapýyor, Odeabank 9 gibi, bu açýdan da yerine göre daha erken iþlem yapabilmek için HSBC daha cazip görünüyor. Tek dezavantajý TL için O/N faiz oranlarý rakiplerine göre düþük. Onu da zamanla pazarlýk yapa yapa yükseltirler belki. Bugün 17.5'tan 20'ye yükselttiler, haftaya ne verecekler bakalým. Bu arada Odeabank da bu sabah O/N 24 verebilirim demiþti ama akþam kapanýþta 23 alabildiðini söyledi haftasonu 23'ten baðlanmýþ oldu.
Teþekkürler, belki Londra’yý söylemiþtir. Lse fx piyasasý
https://www.londonstockexchange.com/...ates/home.html
Belki konuyu iyi bilenler daha doðru yorumlayabilir ama bu bölgenin en derin piyasasý diye biliyorum.
Yazdýklarýnýzdan dolayý Hsbc yi de düþünüyorum ama geçtiðimiz hafta tfx targetý kullanmaya baþladým. Gece de 1.7 kr makas olan zamanlar vardý. Handikapý hiç faiz yok. Sabah eft yle giriyorum,akþam usd alacak bir miktar býrakýp geri çýkýyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri