Son bir kaç haftadýr oran paylaþýmlarýmýz arttý
Ne kadar çok paylaþým olursa veriler o kadar saðlýklý olur
teþekkür ediyorum herkese
http://www.hisse.net/topluluk/showth...06#post2639406
YENÝ BÝR DOLANDIRICILIK DAHA
gizem hanimin basina gelenler .
Çarþamba günü öðle saatlerinde evde telefonumla arama yapamadýðýmý farkettim.
Birkaç kiþi whatsapptan seni arýyoruz neden açmýyosun diye yazýnca aranabiliyor olamama þaþýrdým fakat hatlarda problem olduðunu düþünüp önemsemedim. Aradan geçen 1-2 saat sonra TEB bankasýndan arka arkaya krediniz onaylanmýþtýr, þu hesaba 38.000 eft yapýlmýþtýr þeklinde mailler aldým.
Önce hatalý mail olacaðýný düþündüm hemen internet bankacýðýna girdim.
Fakat herzamanki þifremi yazmama raðmen hatalý þifre veriyordu.
içimi bir huzursuzluk kapladý.
Hala arama yapamýyor olunca apar topar kendimi bankaya attým.
Hesabým incelendi ve bunun doðru olduðunu hesabýmdan tüm para,kmh hesabý,kredi kartý nakit avans çekildiði ve artý olarak internet bankacýlýðýndan anýnda tek tuþla onaylý kredi ile 20.000 kredi çekildiði bilgisi verildi.
Banka görevlisi genel merkezi aradý.
Onlar " Gizem Aksoy’un bankamýza ait numarasýndan bu iþlem için bilgilendirme aramasý yaptýk ve bu iþlem bilgim dahilindedir onayý aldýk"dedi!!!
Ben bu nasýl olur diye krizlere girip telefonumla saatlerdir arama yapamadýðýmý ve arama alamadýðýmý söyledim.
Derhal karakola gidip savcýlýk yazýsý getirmemi paranýn karþý bankaya geçtiðini ama iþlemin usulsüz olduðunu bildirip bloklanabileceðini söyledi.
Ben karakola koþtum.
Benim ardýmdan banka müdürü karakola geldi ve tüm dökümlerimi karakola iletti.
Polis sim kartýmýn kopyalandýðýný ve bunlarýn bir dolandýrýcýlýk çetesi olduðunu söyledi.
Hemen Turkcell’i aradým ve asýl þoku yaþadým.
Müþteri hizmetleri öðlen sýralarýnda Ýstanbul Pendik Turkcell þubesinden yedek sim kart çýkarýldýðýný, o sim kart bir telefona takýldýðý an benim hattýmýn bloke olduðunu belirtti.
Normal þartlarda kimlik ve hat sahibi olmadan asla böyle bir iþlem yapýlamayacaðýný bunun için þubeye dair acil inceleme baþlattýklarýný bildirdiler.
Yani anlayacaðýnýz birisi benim adýma yedek hat alýp banka ile Gizem Aksoy'um diye konuþmuþ bile!!!... Sonuç olarak savcýlýk raporu ile iþlem þuan bloklandý, Araþtýrmalardan sonra paranýn hesabýma geçmesini umuyorum.
Fakat ben yarým saat daha gecikmiþ olsaydým banka kapanacak ve o para çoktan kontrolden çýkmýþ olcaktý...
Tabi ki bu iþin peþini býrakmayýp baþta Turkcell ve TEB bankasýna yetersiz güvenlik sebebiyle büyük bi dava açacaðým.
Ama bu konuda herkesi dikkatli olmasý için bilgilendirmek istedim.
Çünkü polis yavaþ yavaþ bu olayýn yayýldýðýný belirtti.
Artýk bu hayatta nasýl güvenli yaþayacaðýz orasý büyük bir soru iþareti...?
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Bu gün bana sms geldi falan bankadan almýþ olduðunuz kredinin dosya masraflarý hesabýnýza aktarýlmýþtýr falan birde link vermiþler ....
Benim hayatým boyunca kimseden ne borç almýþlýðým ne de kredi kullanmýþlýðým var...Sadece kredi kartý kullanýyorum..
Neyse cepten linke týkladým adam bankanýn sayfasýný kopyalamýþ ve .com adresi oluþturmuþ....Þimdi o bankadan kredi kullanan ve internet bankacýlýðý olan biri dikkat etmez ise þifre falan anýnda karþý tarafta.........
Sonra hesap boþ.........
Büyük ihtimal Turkcell çalýþaný iþbirlikçidir. yani çete üyesidir.
Yer Ýmleri