Sayfa 549/1032 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,385 - 4,392 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Biz de yerel sonrası alırız madem napalım, önce alışveriş sonra fiş eskidendi, acelemiz yok ya..

Parayla bile değil sırayla tarzı inceden iyidir iyi İş Cee yaparız o vakit.. )

Kurumuş zati piyasaları hükümetin biz mi sularız sanarlar,

o i$ mezar style bile ayıp günah, haram da ne kelime.

2. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

3.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Peki Sevgili Trend Hound, Simdiye kadar gordugum butun calismalarinizda ve tahminlerinizde mantikli cozumlerin hukumet tarafindan verilecegidir……...
    Sevgili dostum, bu ortamda dediğin gibi mantıksal davranıp mevcut durumu o açıdan analiz etmeye çalışıyoruz ancak senin de dediğin gibi mantık pek işlemiyor bu ortamda. Eğer senin beklentin çerçevesinde gelişmeler olur da RTE atmaması gereken adımları atarsa o zaman TR ekonomisi tam anlamıyla patlar yani enflasyon zirve yapar, işsizlik ayyuğa çıkar, iflaslar ardı ardına gelir, çok ciddi bir depresyon piyasaları kasıp kavurur, gayrimenkul sektörü çöker, zaten göçmüş olan borsa daha da göçer, döviz kurları hiç kimsenin hayal edemeyeceği seviyelere çıkar. Peki, bunun olasılığı nedir? Sayın RTE'nin karakteri baz alınırsa böyle bir olasılık hiç de küçük değildir. Ülkeyi yöneten İmam Hatipliler maalesef ekonomiden hiç anlamıyorlar artı bu işten anlamadıklarını da kabullenmiyorlar. Kendi açımdan bakarsam böyle bir olumsuzluk benim çok işime gelir zira doğrudan ve/veya dolaylı yoldan TR'de yatırıma kanalize edebileceğim finansal kaynaklara sahibim ve böyle bir depresyon ortamı bana TR'deki varlıkları ederinin çok altından satın alma fırsatını sunacaktır. Benim gibi düşünen tonla yabancı yatırımcı/fon mevcut inan bana. Örneğin Templeton gibi mega fonlar zaten bu tür fırsatları 7/24/365 sürekli kovalar durur. Sonuç olarak Sayın RTE'nin olası bir faux pas (yanlış adım) senaryosunda imkanı olanlar bundan çok kazançlı çıkacaktır hatta tüm kalpleriyle böyle bir senaryo gerçekleşsin diye can atan büyük bir DAI (Distressed Asset Investors) kitlesi mevcuttur.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Biz de yerel sonrası alırız madem napalım, önce alışveriş sonra fiş eskidendi, acelemiz yok ya..

Parayla bile değil sırayla tarzı inceden iyidir iyi İş Cee yaparız o vakit.. )

Kurumuş zati piyasaları hükümetin biz mi sularız sanarlar,

o i$ mezar style bile ayıp günah, haram da ne kelime.
    Yazdıklarınızdan bir anlam çıkaramıyorum, eksiklik benden mi kaynaklanıyor acaba? Türkçem yetersiz mi kalıyor?
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sevgili dostum, bu ortamda dediğin gibi mantıksal davranıp mevcut durumu o açıdan analiz etmeye çalışıyoruz ancak senin de dediğin gibi mantık pek işlemiyor bu ortamda. Eğer senin beklentin çerçevesinde gelişmeler olur da RTE atmaması gereken adımları atarsa o zaman TR ekonomisi tam anlamıyla patlar yani enflasyon zirve yapar, işsizlik ayyuğa çıkar, iflaslar ardı ardına gelir, çok ciddi bir depresyon piyasaları kasıp kavurur, gayrimenkul sektörü çöker, zaten göçmüş olan borsa daha da göçer, döviz kurları hiç kimsenin hayal edemeyeceği seviyelere çıkar. Peki, bunun olasılığı nedir? Sayın RTE'nin karakteri baz alınırsa böyle bir olasılık hiç de küçük değildir. Ülkeyi yöneten İmam Hatipliler maalesef ekonomiden hiç anlamıyorlar artı bu işten anlamadıklarını da kabullenmiyorlar. Kendi açımdan bakarsam böyle bir olumsuzluk benim çok işime gelir zira doğrudan ve/veya dolaylı yoldan TR'de yatırıma kanalize edebileceğim finansal kaynaklara sahibim ve böyle bir depresyon ortamı bana TR'deki varlıkları ederinin çok altından satın alma fırsatını sunacaktır. Benim gibi düşünen tonla yabancı yatırımcı/fon mevcut inan bana. Örneğin Templeton gibi mega fonlar zaten bu tür fırsatları 7/24/365 sürekli kovalar durur. Sonuç olarak Sayın RTE'nin olası bir faux pas (yanlış adım) senaryosunda imkanı olanlar bundan çok kazançlı çıkacaktır hatta tüm kalpleriyle böyle bir senaryo gerçekleşsin diye can atan büyük bir DAI (Distressed Asset Investors) kitlesi mevcuttur.
    Öyle bir faux pas sonrası hiç bir yabancı fon gelmez..
    Neden?
    Çünkü hukukun bittiği bir ülkeyiz.
    Bir satın alma nedir..
    Aslında bir kontrattır..
    Sen bu kontratı tanımıyorum ulan dersen..
    Bu riski alabilir misin..
    Hukukun olmadığı yerde kontrat olabilir mi..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Öyle bir faux pas sonrası hiç bir yabancı fon gelmez....
    öyle deme, esas bu tür ortamlarda çok güzel paralar kazanılır, sub-sahara (afrikanın kabile türünden) ülkelerine bile yatırım yapmaktan kaçınmayan fonlar TR'ye gelmekten mi korkacaklar? Hukukun işlerliği tabii ki tartışılabilir ancak TC'nin imza attığı tonla uluslararası anlaşma mevcut, tahkim yolu da her zaman açık. Tabii TC bir Venezuela'ya dönüşürse o zaman aynen dediğin gibi olur, onu da belirtmekte fayda var.

Yatirima gelenle vurkaca geleni karistiriyorsun bence TREND.

Kurun devamli calkalandigi ve deger kaybettigi yere kimse para sokmaz. Kendimden ve tandiklarimdan biliyorum. O 3'lerde bir calkanti olmustu. O zaman herkes kesti ulkeye para sokmayi. Hala da sokmuyorlar. Paran oldugu zaman onu kaybetmeden yatirabilecegin cok fazla instruman var.

Her neyse, tahtaciya verdiklerimizi yerine koyalim bugun. Belki OVP'den birsey cikar. Papaz'dan sonra da revize etmek lazim bu pozisyonlari. 370 yasina kadar yasamiyoruz.

Ekonomik krizlerde hisse alanlar para kazanamazlar. Parayi kazanan krizin sonuna dogru alandir.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yatirima gelenle vurkaca geleni karistiriyorsun bence TREND.

Kurun devamli calkalandigi ve deger kaybettigi yere kimse para sokmaz. Kendimden ve tandiklarimdan biliyorum. O 3'lerde bir calkanti olmustu. O zaman herkes kesti ulkeye para sokmayi. Hala da sokmuyorlar. Paran oldugu zaman onu kaybetmeden yatirabilecegin cok fazla instruman var.

Her neyse, tahtaciya verdiklerimizi yerine koyalim bugun. Belki OVP'den birsey cikar. Papaz'dan sonra da revize etmek lazim bu pozisyonlari. 370 yasina kadar yasamiyoruz.

Ekonomik krizlerde hisse alanlar para kazanamazlar. Parayi kazanan krizin sonuna dogru alandir.
    OVP MOVP bence tras arkadaslar - Buyuk oyuncular TR hatta genelde EM shortluyorlar bu trend bitene kadar biz surunuruz.. Ha Halkbankin tabi Brunson OFAC vs ek durumlari var o cozulurse fair valuesu olan 10 lara hareket edebilir ama rally vs cok zor..

EMlere cokme trendidin FED destekli olduguna dair dusunceler var - bunku FED EMlere cokunce ABD de enflasyonun arttigini gozlemlemis.. Bu yuzden buyuk para EM'lerden yana degil ve bir muddet daha boyle gidecek gibi...

Bu arada OFAC in basina deputy director olan teyze atanmis - ozgecmisine pek bakamadim ama oyle neocon vs bir tipe benzemiyor..

Sayfa 549/1032 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •