Originally Posted by
zampard
saçma, bu ışıklar gelişmişlik göstergesi bile olabilir, komünist sistemde k. kore nasıl çalışıyor bir bilginiz var mı? olduğunu zannetmem, eşşek gibi onlar da çalışıyor olabilir mi?
ben kesinlikle kuzey koreyi övmedim. onları da zorla çalıştırıyorlar ama zorla çalıştırdıkları için verim alamıyorlar...
kapitalist sistemin de insanları oldukça verimli çalıştırdığını, çünkü insanları mutlu hissettirdiğini de söylüyorum...
ancak şunu da söylüyorum: iki sistemde de insanlar gereksiz işlerde çalıştırılıyorlar. insanları sadece gerekli işlerde çalıştıran bir sistem nadiren kurulur. bu sistemler savaşlarda orduların ve onlara destek olan cephe gerisindeki kuvvetlerin sistemleridir...
bu sistemlerde herkes standart giysiler giyer, bugün ne giysem diye düşünmezler. herkes aynı yemeği yer, bugün ne yesem, nerede yesem diye düşünmezler. saçlar sıfıra vurulur, nasıl kestirsem diye düşünmezler. para kullanılmaz, emir kullanılır. gereksiz her şey elimine edilmiştir. gerçeğin çölü böyledir, ama insanlar gerçeklere uzun süre katlanamazlar. onları hayal aleminde yaşatacak sistemlere ihtiyaç duyarlar...
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri