Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
Arkadaş mevcut faizle geçinilir mi diye sormuş, ben de geçinilemeyeceğini gayet tutarlı ve mantıklı bir şekilde anlattım. Bu konuya girmeden de tam olarak anlatmak mümkün değildi. Çünkü son yaşadığımız ağır devalüasyonun sebebi de tam olarak bu enflasyonsuz hesaplama kaynaklı irrasyonel düşünceler.

%100 enflasyon olan yerde size 100 Tl verecekler ve bir sene sonra da 100 tl geri alacaklar. Sizin böyle tanıdığınız varsa ne mutlu. Bu yaşıma geldim ne böyle bir kişi tanıdım ne de kurum gördüm, kimse sokaktan para toplamıyor. Ha faizsiz finans vs. derseniz onların programları diğer bankalarla aynı. Faiz almıyor, borç da almıyorsanız hiçbir sorun yok. Yok borcu dolarla altınla vs. veririm diyorlar, bu şekilde enflasyon etkisinden kaçıyorlarsa, da bu arkasından dolaşmaktır ve ikiyüzlülüktür bana göre.

Ülkeyi hem ithalatla borçlandıracak hem de faiz ödemem diyeceksiniz, o zaman da böyle oluyor sonucu. Rasyonel düşününce herşey bir çocuğun bile anlayabileceği açıklıkta aslında.
Önceki yazınızda enflasyon %20 iken %10 ile alınan faiz haram sayılmaz gibi bir anlam çıkıyor. Ben sadece buna itiraz ettim diğer dediklerinize bir yorumum yok söylediklerinizde haklısınız. Dolar karşısında sürekli fakirleşiyoruz. Bu kaçınılmaz gibi geliyor gelişmiş ülke olmadan. Üniversite sınavında mağdur olan meslek liseli gibi bizim ülke katsayı mağduriyeti var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi