Sayfa 497/930 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,969 - 3,976 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    İlk 6 aylık kar 8.2 milyon idi. Şu an Eylül'ün bitmesine 10 gün kaldı; 9 aylık kar 15 milyonu geçti (tabi kazandığını geri vermezse). Tabi geçen sene ilk 9 ayda kar 21 milyon civarındaydı; geçen seneye göre kötü ama bu sene ilk 6 ay'a göre iyi bir performans.

Böyle giderse sene sonuna 20 milyon kar olur. Bu sene için iyi bir rakam. Yaklaşık 12 kuruş kar verir o zaman
    şimdi bir hesap yapalım.... temettü vermesine 6 ay var. bugün parayı mevduat yapsak 6 ay sonra NET %12 getiri getirecektir. tabi faizler yükselmezse. genel kanı faizlerin daha da yükselmesi %30 mevduat faizi olması yönünde. neden derseniz enflasyon yükselmeye devam ediyor ve para sıkıntısı artarak devam ediyor. bu durumda getiri %15'e kadar gelebilir. bu demek oluyor ki .80 den işyat alan birisi mart fiyatı .92'den almış olur. peki mart ayında kaç olacak? 12 kr temettü verirse en iyi ihtimal .96 olur. garanti mevduat dururken bu riske girilir mi?
    ben girmem. bugün için .80 benim için satış yeridir. aynı alış yaptığım gibi satışı da kademeli yaparım. 1 ay boyunca her hafta ufak ufak satarım. ilk satışımı .78 den yaptım. .80 olursa bir kademe daha satarım. hisse düşerse tekrar alttan alırım. Düşmezse elimde kalanları daha yüksekten satarım. stratejim bu şekildedir.
    tabi bilmediğimiz bir şey varsa, mesela bu yıl 18kr temettü verecekse o zaman fiyat 1.00 kadar yükselir. bu hususu da değerlendirmek lazım.
    son olarak faizler 1-2 ay içerisinde düşer %18-16 bandına iner diye düşünenler için buradan alım yapmak, %30 bandına çıkar diye düşünenler için buradan satış yapmak mantıklıdır.

2.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Hesap yanlış; geçen sene sonunda net değeri 241 milyon ve elde edilen kar; 25 milyon idi. Şimdilik net değer 225 milyon ve kar 15 milyon civarında
    Neyin hesabı yanlış ?geçen sene net değeri mi vermişim ki yada geçen senenin net karını mı söyledim.
    Düzgün okuyun lütfen sene sonu tahmini net değer ve dağıtacağı temettüyü tahmin etmeye çalıştık.

3.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Neyin hesabı yanlış ?geçen sene net değeri mi vermişim ki yada geçen senenin net karını mı söyledim.
    Düzgün okuyun lütfen sene sonu tahmini net değer ve dağıtacağı temettüyü tahmin etmeye çalıştık.
    Siz 235 milyon net değere 18 kuruş temmettü beklentisi içine girmişsiniz. Yanlış olan bu; geçen sene 241 milyon olduğu halde 0,15 kuruş temettü verdi. Üzerine biraz da yedek akçeden ekleyerek 18,7 yaptılar. Yani bu sene 18,7 vermesi için ya 250 milyon olması gerekiyor yada en az 242 milyon olup bir de üzerine yedek akçeyi kullanması gerekiyor.

Mevcut duruma göre değerlendirme yaparsak; şu an net değer 225 ve net kar 15,5 milyon civarı. Bu rakama düşen temettü 10 kuruş bile değil.
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    şimdi bir hesap yapalım.... temettü vermesine 6 ay var. bugün parayı mevduat yapsak 6 ay sonra NET %12 getiri getirecektir. tabi faizler yükselmezse. genel kanı faizlerin daha da yükselmesi %30 mevduat faizi olması yönünde. neden derseniz enflasyon yükselmeye devam ediyor ve para sıkıntısı artarak devam ediyor. bu durumda getiri %15'e kadar gelebilir. bu demek oluyor ki .80 den işyat alan birisi mart fiyatı .92'den almış olur. peki mart ayında kaç olacak? 12 kr temettü verirse en iyi ihtimal .96 olur. garanti mevduat dururken bu riske girilir mi?
    ben girmem. bugün için .80 benim için satış yeridir. aynı alış yaptığım gibi satışı da kademeli yaparım. 1 ay boyunca her hafta ufak ufak satarım. ilk satışımı .78 den yaptım. .80 olursa bir kademe daha satarım. hisse düşerse tekrar alttan alırım. Düşmezse elimde kalanları daha yüksekten satarım. stratejim bu şekildedir.
    tabi bilmediğimiz bir şey varsa, mesela bu yıl 18kr temettü verecekse o zaman fiyat 1.00 kadar yükselir. bu hususu da değerlendirmek lazım.
    son olarak faizler 1-2 ay içerisinde düşer %18-16 bandına iner diye düşünenler için buradan alım yapmak, %30 bandına çıkar diye düşünenler için buradan satış yapmak mantıklıdır.
    6 aylık bir vade için çok güzel bir açıklama olmuş. Ben yaklaşık 8 yıl kadar beklemeyi düşünüyorum. Ama ara da fırsat bulursak al-sat yapmak lazım. Yoksa çok kazandırmayacak
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Siz 235 milyon net değere 18 kuruş temmettü beklentisi içine girmişsiniz. Yanlış olan bu; geçen sene 241 milyon olduğu halde 0,15 kuruş temettü verdi. Üzerine biraz da yedek akçeden ekleyerek 18,7 yaptılar. Yani bu sene 18,7 vermesi için ya 250 milyon olması gerekiyor yada en az 242 milyon olup bir de üzerine yedek akçeyi kullanması gerekiyor.

Mevcut duruma göre değerlendirme yaparsak; şu an net değer 225 ve net kar 15,5 milyon civarı. Bu rakama düşen temettü 10 kuruş bile değil.
    234.800 yıl sonu en düşük değer diye söylüyorum tahmini olarak bu en yüksek değer olacak demiyorum.
    Ve yedekleri de kullanabilirler 240 .000 sene sonu fiyatta ve yedek ile gene dediğim rakama geliyor asgari net karı 234.800 diyor hesapladığım asgari tutar bu olabilir diyorum. Daha 6 ay var göreceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    234.800 yıl sonu en düşük değer diye söylüyorum tahmini olarak bu en yüksek değer olacak demiyorum.
    Ve yedekleri de kullanabilirler 240 .000 sene sonu fiyatta ve yedek ile gene dediğim rakama geliyor asgari net karı 234.800 diyor hesapladığım asgari tutar bu olabilir diyorum. Daha 6 ay var göreceğiz.

Ben anlatamadım galiba derdimi; neyse önemli değil ama mevcut durum 225 milyon ve kar 15 milyon civarında.

Ayrıca 6 ay kalmadı; eylülde bitti; geriye 3 aylık son dönem kaldı.
    Yasal Uyarı

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Sayın serkan faizlerin bu civarda kaldığını düşünelim örneğin 50.000 tl paramız var yapı kredi bankasından aldığımız aylık oran 23.15 bilmiyorum daha üzerini zorlarsak verirlermi tutar az olduğu için vermezler sanırım 6 aylık dönemde 5808 tl getirimiz olacak.
    Bu 50.000 tl ile bugün 0.79 kuruştan İşyat aldık diyelim ve sizin dediğiniz gibi 0.96 kuruşları gördü Totalde 60.759 tl portföyümüz olacak komisyon vergi vs düşünce yaklaşık %8 daha fazla kazancımız oluyor bence beklemeye değebilir.

8. Hatta şu an 0.78 den alım vermeye başladı buda portföyü 61.500 lira yapar.
    ve 0.77 62.300.
    Son düzenleme : fLameng; 20-09-2018 saat: 17:54.

Sayfa 497/930 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •