Sayfa 139/1230 İlkİlk ... 39891291371381391401411491892396391139 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence 89 öncesi borsayı baz almak doğru değil...yabancı yatırımcıya 89 da açıldı diye biliyorum...bir kaç hisse varken, bir kaç milyon işlem hacmi varken borsanın gösterdiği performans baz olamaz.

bir kıyaslama yapıldığında, baz sene en önemli faktör oluyor.
    89 baz alınacaksa en azından 2024-25 yılını beklemeniz gerek.
    Son düzenleme : flexy; 20-09-2018 saat: 02:00.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Olaya dini hassasiyetler açısından bakılıyor, ama bu konuyu ayrı bir başlıkta detaylıca tartışmak gerekir...burada işin içinden çıkamayız.

Şu kadarını söyleyeyim, dini açıdan faizden kastedilen bence reel faizdir..hatta bazı ilahiyatçılar enflasyon kadar primin, vade farkı olduğunu, bunun haram kabul edilen faiz kapsamına girmediğini savunuyor.

türk devletinin çıkardığı tahvil bonoyu faiz var diye almayıp, param değer kaybetmesin diye amerikanın dolarını almak büyük gaflet bence...hem dini açıdan, hem milli açıdan.
    Dediğiniz gibi burada işin içinden çıkamayız. Dini hassasiyeti olan insan zaten kendince dikkat eder olmayana göre zaten bir sorun yok. Faizden kastedilenin reel faiz olduğu tezinize katılmıyorum. Dinen ve vicdanen bunu belirtme ihtiyacı duyuyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi burada işin içinden çıkamayız. Dini hassasiyeti olan insan zaten kendince dikkat eder olmayana göre zaten bir sorun yok. Faizden kastedilenin reel faiz olduğu tezinize katılmıyorum. Dinen ve vicdanen bunu belirtme ihtiyacı duyuyorum.
    Sayın steed1987, ben de tamamen sayın cautionary gibi düşünüyorum, pozisyonu ve konuyu tam netleştirmek açısından. Sizi de gayet net anladım.
    Bu konuyu özellikle vurgulamamın ve tarihsel sürecini de anlatmamın sebebi şu, devletteki yöneticiler de size benzer düşündüğü için TL'miz bu kadar değersizleşti, yani son yıllarda olanlar bundan kaynaklandı. Faizler zamanında en azından beklenti enflasyonunda olsa idi bunlar başımıza gelmeyecekti.
    Konu ikna etmek değil elbette, tam net resmi ortaya koyalım. Banknot para müslümanlığın yayılması döneminde olmayan birşey, o zamanın değerli madenleri ile banknot parayı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmaya benzer. Böyle açık bir konuda bile kıyas yapamazsak, akıl ve rasyonalizm ortada yok demektir -ki bu da bizi dogmalara ve avrupa ortaçağına geri götürür. Bu durumda da başka milletler bizi suistimal eder ve bu geri kalmışlık sarmalından çıkamayız.

Bol kazançlar dilerim.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

4.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Sayın steed1987, ben de tamamen sayın cautionary gibi düşünüyorum, pozisyonu ve konuyu tam netleştirmek açısından. Sizi de gayet net anladım.
    Bu konuyu özellikle vurgulamamın ve tarihsel sürecini de anlatmamın sebebi şu, devletteki yöneticiler de size benzer düşündüğü için TL'miz bu kadar değersizleşti, yani son yıllarda olanlar bundan kaynaklandı. Faizler zamanında en azından beklenti enflasyonunda olsa idi bunlar başımıza gelmeyecekti.
    Konu ikna etmek değil elbette, tam net resmi ortaya koyalım. Banknot para müslümanlığın yayılması döneminde olmayan birşey, o zamanın değerli madenleri ile banknot parayı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmaya benzer. Böyle açık bir konuda bile kıyas yapamazsak, akıl ve rasyonalizm ortada yok demektir -ki bu da bizi dogmalara ve avrupa ortaçağına geri götürür. Bu durumda da başka milletler bizi suistimal eder ve bu geri kalmışlık sarmalından çıkamayız.

Bol kazançlar dilerim.
    Bu konuda katılıyorum ben bireysel anlamda faizi kastettim. Yoksa TCMB faiz arttırmamalı gibi bir düşüncem yok geç kalındığını düşünüyorum. Uluslararası sistem böyle yürüyor maalesef, bizde onun bir parçasıyız. Kendine tümüyle yeten bir ülke olursun uluslararası sistemden çıkarsın veya bir gün çok güçlü bir ülke olursun tüm dünyaya kabul ettirirsin faizsiz sistemi ama o zamana kadar TCMB faiz arttırır indirir ne gerekiyorsa onu yapar, yapmalıdır. Zaten yakın zamanda ne kendimize yeten ne de dünyanın en güçlüsü olabilecek gibi görünmüyoruz.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    89 baz alınacaksa en azından 2024-25 yılını beklemeniz gerek.
    nasıl tefe tüfe üfeye büyümeye ayar çekildi.

borsayada ayar çekildi.

borsa dediğimiz şey 3 tane sanayi ve 4 tane banka.

gerisi çöp.

yani demek istediğim ölçüm yapacak sağlıklı bir veri yok.

6. Arçelik demek, yenilik demek, yenilik demek arçelik demek

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arçelik demek, yenilik demek, yenilik demek arçelik demek
    Maliyetimize geldi çok şükür. Az paçal yaptırmadı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Maliyetimize geldi çok şükür. Az paçal yaptırmadı
    13.14 maliyetli olanları da gönderdim.....artık bir süre girmem bu kagida...uv olanlar duruyor....karı trkcm a aktardım..uv
    .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : human01; 21-09-2018 saat: 12:16.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 139/1230 İlkİlk ... 39891291371381391401411491892396391139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •