Originally Posted by
steed1987
Dediğiniz gibi burada işin içinden çıkamayız. Dini hassasiyeti olan insan zaten kendince dikkat eder olmayana göre zaten bir sorun yok. Faizden kastedilenin reel faiz olduğu tezinize katılmıyorum. Dinen ve vicdanen bunu belirtme ihtiyacı duyuyorum.
Sayın steed1987, ben de tamamen sayın cautionary gibi düşünüyorum, pozisyonu ve konuyu tam netleştirmek açısından. Sizi de gayet net anladım.
Bu konuyu özellikle vurgulamamın ve tarihsel sürecini de anlatmamın sebebi şu, devletteki yöneticiler de size benzer düşündüğü için TL'miz bu kadar değersizleşti, yani son yıllarda olanlar bundan kaynaklandı. Faizler zamanında en azından beklenti enflasyonunda olsa idi bunlar başımıza gelmeyecekti.
Konu ikna etmek değil elbette, tam net resmi ortaya koyalım. Banknot para müslümanlığın yayılması döneminde olmayan birşey, o zamanın değerli madenleri ile banknot parayı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmaya benzer. Böyle açık bir konuda bile kıyas yapamazsak, akıl ve rasyonalizm ortada yok demektir -ki bu da bizi dogmalara ve avrupa ortaçağına geri götürür. Bu durumda da başka milletler bizi suistimal eder ve bu geri kalmışlık sarmalından çıkamayız.
Bol kazançlar dilerim.
Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer İmleri