Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
Borsa elbet sabır işidir.Ama acaba yalnızca aldığın senedin çıkmasını sabırla beklemek mi?
Yoksa senet düştü mü ucuz diye atlamadan sabırla bekleyip nereden alacağını iyice hesap etmek mi?
Borsada 3-5 yıl senet alıp satan kardeşim çoğu kez borsayı kavradığını zannedebilir.Şahsen 25 yıldır borsada her dakika olan ve iktisatçı olan şahsım hala dünyanın hatasını yapabiliyorum.Bazen tam anlamıyla "sazan" olabiliyorum.
Bizim gibi küçük yatırımcılar aslında her an senette olmamalı.Bizler şayet para kazanacaksak borsa geberdiği zaman geleceğiz.Şöyle ayağımızla geberip gebermediğine emin olmak için dürteceğiz.Emin olduktan sonra senedi iyice inceleyerek alacağız.
Aksi halde dikkat edin her senet alışımızda senet mutlaka geri gidiyor.Ve bizler her zaman sitemle speke küfrediyoruz.İşte bunu kırmanın yolu alırken sabırlı olmaktır.
Behzat bey haklısınız. ben kendim şuna inanıyorum. knedimce inandığım kağıtlarda sabırla bekliyoum. kimi zaman kazanıyorum (erbos-tkfen gibi) kimi zamanda bekliyorum (bucım gibi) . kağıda inancım olduğu sürece bekliyorum. umarım kağıt hak ettiği değeri bulur.

ayrıca şunu da belirtmek isterim bu başlıkla güzel bir ortam oluştu. umarım kazanmaya başlarız ve o zamanda aynı şekilde mutluluğu paylaşırız.

saygılarımla