Sayfa 324/1000 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Sn rxpu forumdaşın yazdıklarından ben çok ama çok faydalanıyorum.Yazılarını okuduğum ve değer verdiğim en bilgili forumdaşlardan biri.15 yaşında yaşanmış ve samimiyetle paylaşılmış bir olayın üstüne kendisine resmen hırsız denmesi bence çok acımasız oldu.Bizim memlekette vergi kaçırmak nerdeyse atasporu gibi.Ben forumdaşların arasında da tamamen bu işten bağışık çok az insanın olduğuna inanıyorum.Misal arkadaşla tapuya gitmiştik bir mal alımı için tapu memuru resmen rayici belediyeden alacaksınız o fiyattan gösterirsiniz banka kredisi önemli değil dedi.O zamanlar denetimler bu kadar sıkı değildi.Banka kredisi başka yatırılan vergi başka oldu.Yolu da tapu memuru gösterdi.Hemen hemen herkes tapuda başka fiyat gösteriyor o kadarı bankadan transfer ediliyor vergisi veriliyor , kalan elden verilip vergiden kaçırılıyor,hemen hemen 2 emlak alımından biri böyle,devlet de biliyor ve göz yumuyor.Belediye misal yapı kayıt belgesi diye bir şey çıkardı herkes fazladan kullandığı haksız edindiği malları legalleştirdi.E dün suçtu bu şimdi değil.Hakkımız yenmedi mi.Her vergi barışı dürüst vatandaşın hakkının yenmesi değil mi.2000 yılında geçmişe yönelik hazine bonolarında vergi çıkarmak hak yenmesi değil mi.Benim maketten aldığım malı arsa tapusu almama rağmen tapu iptali yaparak elimden alınmasına neden olan adalet sistemi adil miYani nerdeyse devlet kör tuttuğunu öper misali çalışıyor.Bu sistemde legal sınırlarda kalmak kaydıyla vergi vermemeye çalışmak neden anormal olsun ki.Misal şirket adına herkes bmw alıyor kişisel kullanıyor.E devlet bilmiyor mu o bmw nin vergi kaçırmak için alındığını.Bana pek de sn rxpu nun dedikleri mantıksız gelmiyor .Herkes elinden geldiğince sistemin etrafından dolanıyor.Çünkü sisteme aktardığı paranın adil kulanılmadığını biliyor ve görüyor.Herkese adil gereğinde herkese hesap sorabilen bir sistem olsa o zaman sistemin etrafından dolanmaya çalışmak kınanabilirdi.E yandaşa başka bana başka adalet uygulanırsa insan da devlete sisteme güven kalır mı.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Böyle birşey olursa İngilizler kahrından ölüp tarihten silinir.Adamlar 7 düveli,dünyanın armadasını,donanmasını toplayıp İstanbul'a gelmişler,işgal etmeyi de başarmışlar ama şanslarına karşılarına Atatürk çıkmış.Şimdi gelip Araplar almayı başarırsa kıskançlıklarından çatlayıp geberip giderler.Kaba hesapla dönümü 500.000 olsa kanal istanbul'u finanse edecek arazi 30x30 km lik bir alana denk geliyor ki,neredeyse İstanbul'un yarısı demek.
    O ingilizler istanbulda 3 sene kaldi

Hickimsede demiyor bu adamlar neleri calip cirpti donerken yanlarinda ne goturduler?

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Mesele papaz falan değil.ABD ile asıl sorun fıratın doğusu kürdistan ve iran yaptırımları.O yüzden amerika ile düşmanız papazla falan bu iş düzelmez.Sorunlar çok daha başka.
    sevgili hakem elbette yazdıdıgız sorunlar işin asıl ana sebebleri papaz yanlızca trup un avengelist lerden oy toplamak için sadece basit bir yem abd bu güne kadarki plan ve eylemleri durdurulamıştır çok zorlanırsa sadece zamana yaymıştır

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Tavuk eti 9 ayda yüzde 200'ün üzerinde zamlandı https://sptnkne.ws/jAcv

Piknik sezonu bitince tavuk eti ucuzlardı tersi olmuş, bu da psikolojik olsa gerek.
    Cunku yemleri abd den geliyor

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İnce, İzmire aday olsun oy vermem...

Hadi onu bırakın Bornova'da dershaneye müdür yapsınlar çocuğumu göndermem...

Adam diye Türkiye'nin önüne koydular.

Siyaset böyle bir şey işte.
    Yandas oldugunu bu kadar belli etmesen iyi olurdu

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Yandas oldugunu bu kadar belli etmesen iyi olurdu
    yandaş olup olmadıgını bilemem ama lider dedigin dürst olur yalancı olmaz lider demek örnek kişi demektir bir kitleye yürürü önümüzden derlerse yürürüm diyen bir lider adayı 1 hafta içinde söylediklerini kıvırıyorsa ondan lider olmaz kınadıgımız kişiden farkı olmaz bu benim üyesi oldugum parti dahi olsa

Aslında kanun dediğimiz konu adalet dediğimiz konu bir toplumsal konsensus.Genelde bir eylem devlet ve halk tarafından suç olmasına rağmen oybirliği ile kabul edilirse nerdeyse suç olmaktan çıkıyor.Misal bu yapı kayıt işi.Adam dükkanını 200 metre büyütmüş ,100 metrekare dükkan 300 metrekare olmuş,kimse şikayet etmemiş öyle kullanıyor.Şimdi devlet de o dükkanı yıkacağına ya benim bunu yıkmaya gücüm yetmiyor gel üç beş bişi ver helalleşelim diyor.E benim dükkan 100 metrekare ben büyütmemişim benim hakkım ne oldu ))))))))))

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn rxpu forumdaşın yazdıklarından ben çok ama çok faydalanıyorum.Yazılarını okuduğum ve değer verdiğim en bilgili forumdaşlardan biri.15 yaşında yaşanmış ve samimiyetle paylaşılmış bir olayın üstüne kendisine resmen hırsız denmesi bence çok acımasız oldu.Bizim memlekette vergi kaçırmak nerdeyse atasporu gibi.Ben forumdaşların arasında da tamamen bu işten bağışık çok az insanın olduğuna inanıyorum.Misal arkadaşla tapuya gitmiştik bir mal alımı için tapu memuru resmen rayici belediyeden alacaksınız o fiyattan gösterirsiniz banka kredisi önemli değil dedi.O zamanlar denetimler bu kadar sıkı değildi.Banka kredisi başka yatırılan vergi başka oldu.Yolu da tapu memuru gösterdi.Hemen hemen herkes tapuda başka fiyat gösteriyor o kadarı bankadan transfer ediliyor vergisi veriliyor , kalan elden verilip vergiden kaçırılıyor,hemen hemen 2 emlak alımından biri böyle,devlet de biliyor ve göz yumuyor.Belediye misal yapı kayıt belgesi diye bir şey çıkardı herkes fazladan kullandığı haksız edindiği malları legalleştirdi.E dün suçtu bu şimdi değil.Hakkımız yenmedi mi.Her vergi barışı dürüst vatandaşın hakkının yenmesi değil mi.2000 yılında geçmişe yönelik hazine bonolarında vergi çıkarmak hak yenmesi değil mi.Benim maketten aldığım malı arsa tapusu almama rağmen tapu iptali yaparak elimden alınmasına neden olan adalet sistemi adil miYani nerdeyse devlet kör tuttuğunu öper misali çalışıyor.Bu sistemde legal sınırlarda kalmak kaydıyla vergi vermemeye çalışmak neden anormal olsun ki.Misal şirket adına herkes bmw alıyor kişisel kullanıyor.E devlet bilmiyor mu o bmw nin vergi kaçırmak için alındığını.Bana pek de sn rxpu nun dedikleri mantıksız gelmiyor .Herkes elinden geldiğince sistemin etrafından dolanıyor.Çünkü sisteme aktardığı paranın adil kulanılmadığını biliyor ve görüyor.Herkese adil gereğinde herkese hesap sorabilen bir sistem olsa o zaman sistemin etrafından dolanmaya çalışmak kınanabilirdi.E yandaşa başka bana başka adalet uygulanırsa insan da devlete sisteme güven kalır mı.
    Sayın Hakem,
    Muhasebeci bir dostum şöyle bir şey demişti: Vergi kaçırmak suç, vergiden kaçmak haktır.
    Yasalara uygun olması koşuluyla daha az vergi vermenin yollarını aramak suç olmasa gerek.

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 324/1000 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •