Sayfa 326/1000 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha sn rxpu 15 yaşında suç kavramını tam bilemediğinden işi kılıfına uyduramamış genç olduğundan resmi açıdan hırsızlık denebilecek şekilde işini görmüş.Sonra işi öğrenince işi kılıfına uydurmayı öğrenmiş ,hırsız damgası yemeden devlete vergi vermemenin yollarını öğrenmiş.Bize bu yolları gösteren ve bu işlerden ekmek yiyenlere de muhasebeci veya mali müşavir diyoruz değil mi.Yani hırsız damgası yemeden devlete en az vergi nasıl verilir onlar biliyor çünkü)))))))))))))).
    31 Ağustosa kadar geçerli olan bir stok affı kanunu vardı. İş yaptığım bir firma 20mTL diğeri 40mTL stok affına başvurdular. Bu firmalar yıllık 10-15mTL kar açıklayan firmalar. Bu firmalar bu af sayesinde önümüzdeki 4-5 sene aynı kazancı elde edecekler ama 1 kuruş kurumar vergisi vermeyecekler, veya şu an verdikleri verginin yarısını veya çok daha azını verecekler.

Ben o meblağda değil ama belki çok daha ufak meblağlarda böyle bir işlem yapabilirdim. Ödenecek tutar sadece %10 KDV o da kesilen faturalardan mahsup ediliyor. %3'lük ek kesintiyi de sanırım kaldırdılar son düzenlemede.

Ben devlet ile olan mahsuplaşmamı devlet lehine kendi aleyhime inisiyatif kullanarak erteledim ve bu hakkı kullanmadım.
    Ama kullananlar önümüzdeki 4-5 sene kurumlar vergisi ödemeyecekler.

Bu sene ödediğim primlere göre işe başladığım tarihteki *kanunlara göre* emekli olmam gerekiyordu, ama devlet *geriye dönük olarak* bir kanun çıkardı ve emeklilik yaşımı tam 12 sene ileriye attı. Bu devletin geriye dönük olarak çıkardığı ve hakkımı gasp ettiği kaçıncı kanun hatırlamıyorum.

Bundan 10-20 sene önce benim yaşlarımda emekliliğe hak kazanmış olanlar emekli maaşlarını alıyorlar, ben ise 12 sene daha beklemeliyim. Hem de elde ettiğim kazançlar ile diğer emeklileri finanse ederek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    sevgili hakem zaten binek araçlarda vergiden düşemiyorsunuz şirket adına kullansanızda sadece yakıt ve bakım onundışında amortisman dikkat edin şirket adına kulladıgınız bineklerde ama araç doblo tarzı binek yaparsanız olursa herşeyini kullanıyorsunuz ticari araç gözüktügü için bu adeletmi hakmı
    Sadece yakıt ve bakım olsa da legal ve ahlaki değil.Yani 15 yaşında çocuğun pek de olayları bilip bilmeden ptt den kaçırdığı meblağın peşine düşeceksek bu kadar yaygın bir olayın da peşine düşmemiz gerekmez mi.Ama nerdeyse her muhasebeci ve mali müşavir bunu şirketlere verilecek vergiyi azaltmak için önerir.Şirketi olan arkadaşlar yazsın lütfen.Yanılıyorsam düzeltin benim şirketim falan yok da, yanılıyor olabilirim ))))))))))

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Peki sizce bu ne kadar yaygın bir uygulamadır.Yani misal her on şirketten kaçında yapılır bu iş.
    Şirketlerin yüzde kaçı bu yöntemi kullanıyor bilmiyorum. Ama bence bu vergiden kaçmak değil vergi kaçırmak.
    Çünkü işin içinde yalan beyan var.
    Ama (geçenlerde konuşuldu burda) bir insan şaraptaki yüksek vergiden kaçmak için evinde kendi şarabını üretirse (ticaretini yapmaktan söz etmiyorum) buna vergi kaçırmak denir mi?

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. önce devlet adil olacak vatandandaşına her istihdam yaratanı yolunmaya hazır kaz olarak görmeyecek her kazancına ortak olacaksın iş zarara gelince elini cekeceksin en basit bir sıkıtımı anlatayım ticari faliyetim geregi vadeli cek ile çalışıyorum karşılıksız batan bir firmanın atıyorum rakamı 200 bin taktı battı ben bu batan 36 bin kdv ay sonu artı gelir vergisini cartını curtunu ödüyorum
    ortak para battı alma benden kdv yi gelir vergisini yok olurmu kara ortak zararda yok sadece matrahtan düşebilirsin oda mahkeme kararları falan filan

5. 1995'te İmkb bünyesinde verilen tahvil-bono sertifikası almak için kurslara gitmiştim.
    Tahvil-bononun vergilendirilmesi dersine Dr. Veysi Seviğ girdi.
    Enflasyondan arındırılma, belli tarihten önce ihraç edilenler, edilmiyenler, vs vs gibi konuları anlatıyordu...
    Haliyle çok karışık ve anlamsız bir sürü kural vardı...
    Öğrencilerden biri isyan ederek '' Hocam , bu iş neden bu kadar karışık ?'' diye sordu.
    Hocanın cevabı;
    '' O kanunları yazanlar (genelde tecrübeli ve emekliliğine yakın kişiler) bilerek işi karmaşıklaştırıyorlar ki; işin içinden çıkılamasın, emekli olduklarında açacakları danışma ofislerine iş çıksın '' demişti.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. istihdam yaratanı 9 bin iş günün de emekli edeceksin çalışnı 5bin gün hemde daha fazla maaş vereceksin bumu adelet daha buna benzer onlarca şey sıraya bilirim önce devlet adil hakkaniyetli olacakki insanlar sonra hak aramaya gitmesin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Benim yazdıklarım vergi kaçırmakmıdır.Öyle ya aslında şirket için aldım diyorsunuz,şirket işlerinde kullanmıyorsunuz arabayı misal.
    Çok yaygın bir uygulamadır bu olay...

Ama bunu biraz açmak lazım...

1. İşinden evine gidip gelmek için, hem ortaklar hem de beyaz yakalılara araba tahsis edilir. Bu bence tenkit konusu edilemez vergi denetçileri tarafından.

2. Patronun eşine çocuğuna özel kullanım için araba tahsis edilir. Bu yasal değildir. Tespiti halinde giderleri (amortisman ya da kiralama dahil) reddedilir.

3. Yukarıda birinci şıktakiler o arabayı tatilde de kendi özel işlerinde de kullanırlar. Bunu tespit etmek zordur. Bu nedenle tenkit görmez.

Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    istihdam yaratanı 9 bin iş günün de emekli edeceksin çalışnı 5bin gün hemde daha fazla maaş vereceksin bumu adelet daha buna benzer onlarca şey sıraya bilirim önce devlet adil hakkaniyetli olacakki insanlar sonra hak aramaya gitmesin
    Arkadaslarim 5 bin gun ile emekli oldu, ben 9.665 gun prim odedim hani onu gectim, benden fazla maas aliyorlar!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 326/1000 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •