Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
Ülkenin en önemli bankalarından Akbank vadesini gelen 1 milyar dolarlık sendikasyonunu yenilemek için yatırımcı ve aracı bankalara yıllık yüzde 7`ye yakın getiri teklif etse dahi hala olumlu bir yanıt alamadı. Banka bu ay sonuna kadar krediyi yenileyemezse kendi kaynaklarından ödeme yapacak.

Ne yandaş nede yandaş olmayan basında fazlada yer almadı ama haber çok önemliydi. Dolarda yükseliş kaçınılmaz boşunamı diyoz ! Dışarıdan bulunmayan bu Dolarlar nereden sağlanacak ? Son günlerde Dolar mevduata %8 hatta üzeri faizi boşunamı veriyorlar ! Benim gibiler için bu faiz iyi kayıp ama Bankadakiler için Tl yi ittir etmeye yeterde artar bile.
Benim çözemediğim denklem şu iş bankasının ve diğer büyük bankaların 2.el eurobondlarının getirisi şu an usd bazında yıllık %14-15 (Halkabank sanırım %20 üstü ama onu özel durumundan dolayı istisna tutalım) iken yeni arz edilecek bir eurobond nasıl %7 getirili olacak. Adam gider 2.elini alır ki onu dahi fazla almıyor gibi gözüküyorlar. Sonuçta banka aynı banka.Nasıl olacak bu iş çözemedim?