Yo ahali ne derse desin ben bu konuda dolandýrýcýyý destekliyorum.Benim duyduðum bu adam banka müdürü,alanyalý.Esnafa el altýndan ziraatte de halkbank gibi ucuzdan dolar satma operasyonu olacak sizi ben yararlandýrýrým demiþ.Esnaf ta paralarý çantalara doldurup buna vermiþ.Bu operasyon gizli olacaðýndan hesaba falan açýktan yatmayacak demiþ.Millet de alanyalý olduðundan güvenmiþler.E bu adam ceza mý alsýn þimdi hak mý)))))))))
Ülkenin en önemli bankalarýndan Akbank vadesini gelen 1 milyar dolarlýk sendikasyonunu yenilemek için yatýrýmcý ve aracý bankalara yýllýk yüzde 7`ye yakýn getiri teklif etse dahi hala olumlu bir yanýt alamadý. Banka bu ay sonuna kadar krediyi yenileyemezse kendi kaynaklarýndan ödeme yapacak.
Dýþ borç yok, bankalarýn dolar faizi çýldýrdý
Can Teoman
2018-09-2
http://tinyurl.com/y784w64e
Ne yandaþ nede yandaþ olmayan basýnda fazlada yer almadý ama haber çok önemliydi. Dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz boþunamý diyoz ! Dýþarýdan bulunmayan bu Dolarlar nereden saðlanacak ? Son günlerde Dolar mevduata %8 hatta üzeri faizi boþunamý veriyorlar ! Benim gibiler için bu faiz iyi kayýp ama Bankadakiler için Tl yi ittir etmeye yeterde artar bile.
Aslýnda oradaki ince nokta þu, Geçen sene özel sektörü zorlayacak kur seviyesi 4.5 gibi hesaplanýyordu. Bu sene ise bu enflasyon ile 5TL'ye çýktý. Ancak ne oldu da özel sektör 7TL'de de dayandý. Tek bir cevabý var YAPILANDIRMA. Yani normalde batmasý gereken özel sektör firmalarýnýn batýþýna zamanýnda izin versek ve kalan teminatlarýný olabildiðince hýzlý sistemden ayýrabilseydik bankalarýn sermaye rasyolarý ve dayanma güçleri bugün çok daha yüksek olacaktý.
Ýþte bu 625 baz puan bir bakýma da özel sektördeki batmasýna izin verilmeyen ama batmasý gereken firmalarýn yaþatýlmasýnýn diyeti.
Ekonomi yönetimi bu tür geniþ çaplý yapýlandýrmalara izin vermeyip süreci çok daha önceden daha düþük bir faiz seviyesinde de dengeleyebilirdi. Ama bu tercih edilmedi. Zararý daha fazla olacak olan yolun seçilmesinin nedeni ise seçimlerdi. Daha az zararlý olan müdahale yapýlsaydý seçimleri kaybettirebilirdi. O nedenle seçimleri kaybetmemek uðruna daha maliyetli ve bana göre çok daha *riskli* olan yol tercih edildi.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Özgür Demirtaþ
@ProfDemirtas
·
14 h
Dolar/TL, Dolara talep artýnca artar.
Dolara talep, Türk þirket ve hükümeti Dolara ihtiyaç duyunca artar.
Þirketlerin Ve Hükümetin Dolar ihtiyacý, Cari açýk artýnca artar.
Cari açýk, katma deðerli ve ara mal üretemeyince artar.
Evrensel eðitim yoksa bunlar üretilemez, Dolar artar
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri